Τετάρτη, 7 Αυγ.
34oC Αθήνα

Κουάν Χονγκτσάν: Η τρομερή Κινέζα «βασίλισσα των καταδύσεων» με τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στα 17 της χρόνια

Κουάν Χονγκτσάν: Η τρομερή Κινέζα «βασίλισσα των καταδύσεων» με τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στα 17 της χρόνια
ΦΩΤΟ Reuters

Η Κουάν Χονγκτσάν αποτελεί το παιδί θαύμα της Κίνας στο άθλημα των καταδύσεων, με την 17χρονη να έχει ήδη προλάβει να κατακτήσει 3 χρυσά σε Ολυμπιακούς Αγώνες σε μια εξωφρενική επίδοση. Μάλιστα ήδη στην Κίνα έχει φτιαχτεί ειδική φράση για εκείνη.

Η Κουάν Χονγκτσάν είδε το όνομα της να γίνεται ευρέως γνωστό τα τελευταία 24ωρα, καθώς η Κινέζα αθλήτρια κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στις καταδύσεις των Ολυμπιακών Αγώνων, λαμβάνοντας μόνο 10αρια από την επιτροπή, η οποία έμεινε άφωνη από την εμφάνιση της.

Αυτό μάλιστα είναι το 3ο της χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιάδα, με την Χονγκτσάν στα 17 της χρόνια να βάζει πλώρη για να καταρρίψει σπουδαία ρεκόρ στο μέλλον, αν αναλογιστεί κανείς το νεαρό της ηλικίας της. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στην πατρίδα της έχει δημιουργηθεί έκφραση, προκειμένου να την περιγράψουν.

Το «shuihua xiaoshi shu» που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «η τεχνική εξαφάνισης του νερού» αφορά την ικανότητα – ταλέντο που διαθέτει να πετά ελάχιστο νερό στις βουτιές που κάνει στην πισίνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κουάν έχει γεννηθεί στις 28 Μαρτίου του 2007, σε ένα μικρό χωριό της Κίνας, με την ίδια να είναι το τρίτο από τα πέντε παιδία στην οικογένεια. Μάλιστα οι γονείς της δεν είχαν καμία σχέση με τον αθλητισμό, καθώς εργάζονταν ως αγρότες.

Ωστόσο το ταλέντο της φάνηκε από μικρή ηλικία, με αποτέλεσμα να γραφτεί στην αθλητική σχολή Zhanjiang, στην οποία με τον προπονητή της Χε Γουέι, έχει καταφέρει να σημειώσει μια αξιοθαύμαστη πορεία μέχρι στιγμής.

Άλλωστε το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο όταν ήταν μόνο 14 χρονών, έδειξε ότι δεν μιλάμε για μια ταλαντούχα αθλήτρια, αλλά ένα σπάνιο ταλέντο.

Πλέον με τα 2 χρυσά μετάλλια στο Παρίσι η Κουάν μετρά 3 συνολικά, όντας μόλις 17 ετών, με το μέλλον της να προμηνύεται λαμπρό, αφού όλα αυτά έχουν γίνει προτού καν ενηλικιωθεί. 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις