Τρίτη, 2 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που δάκρυσε μετά το χαμένο πέναλτι στο Πορτογαλία – Σλοβενία

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που δάκρυσε μετά το χαμένο πέναλτι στο Πορτογαλία – Σλοβενία

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έζησε έντονα το παιχνίδι της Πορτογαλίας με τη Σλοβενία για τη φάση των “16” του Euro 2024 και εξήγησε τους λόγους που δάκρυσε όταν έχασε το πέναλτι στην παράταση.

Μετά το τέλος του αγώνα της Πορτογαλίας με τη Σλοβενία και την πρόκριση των Πορτογάλων στα προημιτελικά του Euro 2024, ο Κριστιάνο Ρονάλντο εξήγησε τους λόγους που συγκινήθηκε, αλλά και την επιθυμία του να εκτελέσει εκείνος πρώτος το πέναλτι.

Ο CR7 δεν μπόρεσε να ευστοχήσει σε πέναλτι στην παράταση, ωστόσο ήταν εύστοχος στη ρωσική ρουλέτα των πέναλτι, βοηθώντας την ομάδα του να προκριθεί στους “8” της διοργάνωσης. Μεγάλος πρωταγωνιστής, βέβαια, ήταν ο Ντιόγκο Κόστα, ο οποίος έπιασε τρία πέναλτι.

“Οι πιο δυνατοί έχουν μερικές φορές τις μέρες τους. Ήμουν πεσμένος, στεναχωρημένος, γιατί όταν η ομάδα το χρειαζόταν. Θα μιλήσω αργότερα, δεν μπορώ να το κάνω”, είπε αρχικά στο flash interview ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Στη συνέχεια μιλώντας στην κρατική τηλεόραση της Πορτογαλίας ανέφερε ότι αυτό θα είναι το τελευταίο του Euro, ωστόσο δεν συγκινείται λόγω αυτού.

Για την πρόκριση που πήρε η Πορτογαλία: “Αυτοί που αποτυγχάνουν είναι και αυτοί που προσπαθούν. Προφανώς είναι απογοητευτικό όταν δεν μπορούμε να σκοράρουμε. Αλλά το έχω ήδη ξεχάσει, γιατί το τελικό αποτέλεσμα ήταν θετικό και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Μερικές φορές είναι δύσκολο να σκοράρεις πέναλτι, αλλά έχασα δύο φορές φέτος στα πέναλτι, σήμερα κέρδισα. Tο ποδόσφαιρο μερικές φορές πρέπει να είναι δίκαιο και σήμερα ήταν δίκαιο”.

Για το αν ήταν ιδιαίτερης σημασίας το παιχνίδι: “Συγκινούμαι γιατί είναι μοναδικές στιγμές, που δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια. Οι οπαδοί είναι πάντα μαζί μας και ειδικά μαζί μου, είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό”.

Για την προημιτελικό με τη Γαλλία: “Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι τώρα με τη Γαλλία, που είναι ένα από τα φαβορί για τον τίτλο. Αλλά πάμε στον πόλεμο, η ομάδα πάει καλά και θα δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό με αυτή τη φανέλα. Έχασα το πέναλτι, αλλά ήθελα να είμαι ο πρώτος που θα σκοράρει, γιατί πρέπει να αναλάβεις την ευθύνη. Ποτέ δεν φοβήθηκα να αντιμετωπίσω τα συνηθισμένα πράγματα”.

Για το αν είναι τόσο συναισθηματικός επειδή θα είναι το τελευταίο του Euro: “Είναι χωρίς αμφιβολία το τελευταίο μου Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Αλλά δεν είμαι συναισθηματικός γι’ αυτό, συγκινούμαι με όλα όσα περιλαμβάνει το ποδόσφαιρο. Λόγω του ενθουσιασμού που έχω για το παιχνίδι, ο ενθουσιασμός του να βλέπω τους υποστηρικτές μου, την οικογένειά μου, τη στοργή που τρέφει ο κόσμος για μένα. Το να κάνω τους ανθρώπους χαρούμενους είναι αυτό που με κινητοποιεί περισσότερο”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις