Τρίτη, 15 Οκτ.
22oC Αθήνα

Κροατία – Ελλάδα 3-2: Υπερπροσπάθεια της Εθνικής Ελπίδων αλλά αποκλεισμός από τα τελικά του Euro U21

Κροατία – Ελλάδα 3-2: Υπερπροσπάθεια της Εθνικής Ελπίδων αλλά αποκλεισμός από τα τελικά του Euro U21
Eurokinissi ΑΡΧΕΙΟΥ

Αν και βρέθηκε να χάνει εκτός έδρας με 2-0, η Εθνική Ελπίδων έφερε το παιχνίδι κόντρα στην Κροατία στα ίσα μέσα σε ένα λεπτό στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, με … ερυθρόλευκους σκόρερ, αλλά τελικά ηττήθηκε 3-2 και αποκλείστηκε από τα τελικά του Euro U21 που θα διεξαχθεί το 2025

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Ελπίδων ήθελε μόνο τη νίκη απέναντι στην Κροατία, προκειμένου να την προσπεράσει, να τερματίσει 2η και να προκριθεί στα τελικά του Euro U21 που θα διεξαχθεί το 2025, αλλά -παρά την υπερπροσπάθειά της- δεν τα κατάφερε, χάνοντας με 3-2.

Πριν από την έναρξη του αγώνα, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 16′ με τον Κατσαβέντα, ενώ έφτασαν στο 2-0 στο 34 με το γκολ του Μπέλιο. Οι διεθνείς δεν τα παράτησαν και έφτασαν στην ισοφάριση του σκορ, κάνοντας εκπληκτικό φινάλε στο πρώτο ημίχρονο.

Η αρχή έγινε στο 45 +3 όταν από κόρνερ του Μουζακίτη, ο Κωστούλας νίκησε στον αέρα την αντίπαλη άμυνα για το 2-1. Η ισοφάριση ήρθε στο επόμενο λεπτό. Ο Κουρφαλίδης έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Μπακούλας με όμορφο πλασέ “έγραψε” το 2-2 που έβαλε ξανά την Εθνική Ελπίδων στο κόλπο της πρόκρισης.

Η Ελλάδα έδειξε να πιέζει για την ανατροπή του σκορ στην επανάληψη, αλλά 76′ δέχθηκε το 3-2. Από εκτέλεση κόρνερ, ο Βούσκοβιτς έπιασε την γυριστή κεφαλιά και σκόραρε για την Κροατία.

Οι ενδεκάδες του αγώνα:

Κροατία: Τσάβλινα, Βάλινσιτς, Βούσκοβιτς, Πρπιτς, Χργκοβιτς, Μπέλτσαρ, Σόλτνο, Κατσαβέντα, Βίντοβιτς, Ιβάνοβιτς, Μπέλιο

Ελλάδα: Μπαλωμένος – Αποστολόπουλος, Κωστής, Κωνσταντόπουλος, Κουτσογούλας – Κουρφαλίδης, Μουζακίτης, Μπακούλας – Νιάρχος, Κούτσιας, Κωστούλας

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις