Δευτέρα, 19 Αυγ.
28oC Αθήνα

Ξάνθη – Παναθηναϊκός: “Ρουκέτα” από Βασιλακάκη και… παράπονα

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Με δική του γκολάρα στο ματς του πρώτου γύρου στη Λεωφόρο, είχε χαρίσει τη νίκη στη Ξάνθη. Ο Βασιλακάκης φαίνεται πως δημιουργεί… πελατειακές σχέσεις με τον Παναθηναϊκό, αφού με μια… σουτάρα στο 67′ έδωσε το “τρίποντο” στους Ακρίτες επί του “τριφυλλιού” στα Πηγάδια (1-0). “Πράσινα” παράπονα και πάλι για οφσάιντ και στη φάση του 86′.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η Ξάνθη επιβεβαίωσε το χαρακτηρισμό της ως ο “κακός δαίμονας” του Παναθηναϊκού, τον οποίο νίκησε φέτος για δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα! Οι Ακρίτες επικράτησαν 1-0 με υπέροχο γκολ του Βασιλακάκη στο 67΄ και διέκοψαν το σερί που είχαν αρχίσει να χτίζουν οι “πράσινοι”. Να σημειωθεί ότι ο Βασιλακάκης ήταν ο παίκτης που επίσης είχε σημειώσει το νικητήριο τέρμα της ομάδας του στο 2-1 του “Απόστολος Νικολαΐδης”.

Το παιχνίδι ξεκίνησε έχοντας πολύ καλό ρυθμό, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να ικανοποιούν τον Μαρίνιο Ουζουνίδη με την επιθετικότητα τους. Απ’ την μεριά τους, οι Ακρίτες δεν ήταν περιορισμένοι στα μετόπισθεν, αλλά δυσκολεύτηκαν αρκετά να πάρουν την κατοχή της μπάλας και να απειλήσουν τα καρέ του Βλαχοδήμου.

Το “τριφύλλι” ήταν αυτό που “πάτησε” καλύτερα στη συνέχεια και έβγαλε περισσότερη… ενέργεια (Βιγιαφάνιες, Μπουμάλ, Κλωναρίδης και Μπεργκ ήταν πολύ κινητικοί). Οι προωθήσεις των Κουλιμπαλί και Χουλτ έκαναν ακόμα πιο πιεστικούς τους “πράσινους” που όμως τους… έλειψε η κλασική ευκαιρία. Το λανθασμένο οφσάιντ του επόπτη “έκοψε” τον Μπεργκ στο 19′, ενώ στο 29′ ο Ζίφκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ το μονοκόμματο σουτ του Κλωναρίδη.

Η μεγαλύτερη φάση του 45′ ήρθε ακριβώς πριν τη λήξη του. Ο Βιγιαφάνιες συγκλίνει ωραία από τα αριστερά και “μοίρασε”στον Κλωναρίδη, ο οποίος από τον άξονα έπιασε δυνατό ωραίο σουτ. Η μπάλα κόντραρε στον Λισγάρα, αλλά ο Ζίφκοβιτς -με τεράστια επέμβαση στη γωνία του- έδιωξε σε κόρνερ!

Το σουτ του Σολτάνι στο 52′ της επανάληψης δεν ήταν αρκετό για να… ξυπνήσει την Ξάνθη, αφού ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει τον έλεγχο (ο Ουζουνίδης πέρασε τον Εμποκού στη θέση του Μπουμάλ, προσπαθώντας να… ανακατέψει την τράπουλα). Κόντρα τη ροή του αγώνα όμως, οι Ακρίτες τα… κατάφεραν στο 67′! Ο Κουτρουμπής έκανε κεφαλιά… προς τα πίσω και ουσιαστικά έδωσε ασίστ στον Βασιλακάκη, ο οποίος κοντρόλαρε, έπιασε ένα φοβερό σουτ εκτός περιοχής και έστειλε την μπάλα στο αριστερό “γ” του Βλαχοδήμου για το 1-0.

Ο Ουζουνίδης τα… έπαιξε όλα για όλα στη συνέχεια, βάζοντας τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο στη θέση του Κουρμπέλη και τον Χουλτ σε αυτή του Κλωναρίδη, που είχε πεσμένη απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο. Οι “πράσινοι” πίεσαν για την ισοφάριση και στο 86′ είχαν νέο διαιτητικό παράπονο. Ο Σιλά είχε μια επαφή με τον Βιγιαφάνιες, που έπεσε μέσα στην μεγάλη περιοχή, αλλά ο Θάνος επέλεξε να δώσει κάρτα στον φιλοξενούμενο παίκτη, για “θέατρο”. Με τη συμπλήρωση των 90′ ο Ζίφκοβιτς έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το μονοκόμματο σουτ του Μολέδο, φάση που ήταν και η τελευταία του παιχνιδιού.

Οι συνθέσεις:

ΞΑΝΘΗ (Ράσβαν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Γιουνές, Σολτάνι (80΄ Τριάδης), Λουσέρο (56΄ Λάζιτς), Βασιλακάκης (82΄ Μεχία), Φλίσκας, Σίλα, Λισγάρας, Καμαρά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Μπουμάλ (63΄ Εμποκού), Μπεργκ, Ζέκα, Κλωναρίδης (75΄ Λουντ), Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης (71΄ Π. Βλαχοδήμος), Χουλτ, Μολέδο, Κουλιμπαλί.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε