Η Κάσι Τσίλντερς, εκτελεστικός διευθυντής του γυναικείου ποδοσφαίρου του και πολίτης των ΗΠΑ, δήλωσε στο BBC ότι είχε συνοδεύσει την ομάδα των 16 αθλητριών για συνεντεύξεις στην πρεσβεία στις 24 Φεβρουαρίου. «Είμαι απογοητευμένη γιατί είχαμε προγραμματίσει το ταξίδι εδώ και μήνες. Ήταν μια μεγάλη στιγμή στη ζωή κάθε αθλήτριας. Ήταν ευκαιρία τους για να πουν στον κόσμο ότι οι γυναίκες του Θιβέτ είναι ικανές να πετύχουν κάτι», είπε.
Η Τσίλντερς πρόσθεσε ότι ήταν «ντροπή» που η χώρα της αρνήθηκε να χορηγήσει βίζα σε ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών, ωστόσο, πρόσθεσε ότι δεν σκέφτηκε πως η άρνηση έχει να κάνει με το διάταγμα του Τραμπ. «Φοβόμουν ένα αποτέλεσμα σαν αυτό, επειδή οι Θιβετιανοί συνήθως αγωνίζονται για να πάρουν βίζα για τις ΗΠΑ, επειδή υπάρχει φόβος ότι θα ζητήσουν άσυλο», πρόσθεσε. «Οι αθλήτριες είναι πολύ θετικές. Ήμουν πολύ απογοήτευση, αλλά με παρακίνησαν. Ελπίζω κάποια άλλη χώρα θα μας καλέσει, όπου οι Θιβετιανοί είναι ευπρόσδεκτοι».
Οι περισσότερες από τις γυναίκες στην ομάδα φέρουν ινδική ταυτότητα και έγγραφα που εκδίδονται από την ινδική κυβέρνηση για τους πρόσφυγες του Θιβέτ και λειτουργούν ως διαβατήρια. Δύο μέλη της ομάδας έχουν διαβατήρια Ινδίας. Άλλες τέσσερις παίκτες που ζουν στο Νεπάλ, και είναι πολίτες του Νεπάλ, προσπάθησαν για τις βίζες στο Κατμαντού, χωρίς όμως επιτυχία.
Ένας Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο, ότι η θέση των ΗΠΑ σχετικά με το Θιβέτ δεν είχε αλλάξει, η οποία είναι ότι το Θιβέτ εξακολουθεί να αναγνωρίζεται ως μέρος της Κίνας. Η ομάδα σχεδίαζε να λάβει μέρος στο «Κύπελλο Ντάλας», ένα ετήσιο τουρνουά με ομάδες Νέων από όλο τον κόσμο.