Παρασκευή, 26 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Ξέφρενη πρεμιέρα για ΑΕΚ! Αλμέιδα και Πατίτο “χάζεψαν” την Ξάνθη

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Αν οι μετεγγραφές σου στην επίθεση παίζουν έτσι, τότε μπορείς να… στοχεύεις -σαν ΑΕΚ- μόνο στην κορυφή! Μετά από ένα “θυελλώδες” πρώτο 20λεπτο, Αλμέιδα (με 2 τέρματα) και Πατίτο Ροντρίγκες (με 2 ασίστ) οδήγησαν την Ένωση στη θεαματική νίκη επί της Ξάνθης με 4-1. Γκολ-κεραυνός από τον Πορτογάλο επιθετικό.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ιδανικό και χορταστικό… ποδαρικό στο νέο πρωτάθλημα! Εντυπωσιακά ξεκίνησε η ΑΕΚ την πορεία της στο φετινό πρωτάθλημα επικρατώντας άνετα με 4-1 της Ξάνθης στο ΟΑΚΑ σε αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική της Super League. Τα γκολ για την Ένωση πέτυχαν οι Αλμέιδα (7΄, 16΄), Μάνταλος(10΄) και Ντίντακ (76΄), ενώ για τους Ακρίτες είχε μειώσει προσωρινά ο Γιουνές (12΄).

Η Ξάνθη δυσκόλεψε στα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά την ΑΕΚ στο να κρατήσει την μπάλα και να κάνει επιθετικό παιχνίδι. Όλα αυτά όμως… διαλύθηκαν στο 7′ και δημιούργησαν μια… απίστευτη εκκίνηση στο ματς. Μια όμορφη σέντρα του Πατίτο Ροντρίγκες από αριστερά έβγαλε την μπάλα στον αμαρκάριστο -στο δεύτερο δοκάρι- Αλμέιδα, που με προβολή έκανε το 1-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στην Superleague.

Η Ένωση έφτασε άμεσα στο 2-0. Ο Πατίτο πήρε και πάλι την μπάλα από αριστερά, έβγαλε νέα σέντρα-διαβήτη για τον Μάνταλο και ο αρχηγός της ΑΕΚ με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Ζίφκοβιτς στο 10′! Η Ξάνθη ευτύχησε να δώσει την απάντηση της δύο λεπτά αργότερα, με τον Γιουνές να κάνει το 2-1 και να βάζει στο… παιχνίδι της νίκης τους Ακρίτες.

Ο Αλμέιδα όμως θέλησε να βάλει τη “σφραγίδα” του στο ματς και με σουτ-κεραυνό αρκετά έξω απ’ την περιοχή του Ζίφσκοβιτς έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι κι έπειτα στα δίχτυα για το 3-1. Οι “κιτρινόμαυροι” έδωσαν περισσότερο χώρο στους Ακρίτες στη συνέχεια, τον οποίο δεν εκμεταλλεύτηκαν μέχρι το ημίχρονο. Μάλιστα, οι παίκτες του Κετσπάγια έχασαν απίστευτη ευκαιρία στο 34, με τον… ολομόναχο Λαμπρόπουλο να προτιμά γυρίσει την μπάλα -αντί να σουτάρει- κι εκείνη να φεύγει άουτ!

Το δεύτερο ημίχρονο είχε τον ίδιο ξέφρενο ρυθμό! Η ΑΕΚ “άγγιξε” το 4-1 στο 54′, με τον Μάνταλο να στέλνει -με κεφαλιά την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ζίφκοβιτς. Την μπαλιά την έβγαλε… ποιος άλλος, ο Πατίτο. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Τσιγκρίνσκι πλάσαρε απευθείας από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Ζίφκοβιτς απέκρουσε δύσκολα στη δεξιά του γωνία! Να αναφέρουμε πως ο Αλμέιδα αντιμετώπισε ένα πρόβλημα στη μέση και προτίμησε μέχρι το 60′ που έγινε αλλαγή να βοηθήσει στον δημιουργικό τομέα (χειροκροτήθηκε απ’ όλο το γήπεδο κατά την έξοδο του).

Η Ξάνθη βελτιώθηκε με την είσοδο του Νιέτο και είχε τη δική της καλή στιγμή στο 62, όταν ο Ανέστης απέκρουσε εντυπωσιακά την κοντινή κεφαλιά του Καρασαλίδη. Ο Κετσπάγια πέρασε στο παιχνίδι τον Σιμόες για να δώσει… ενέργεια στο κέντρο του και ο Πορτογάλος παραλίγο να χριστεί σκόρερ στο 67′, αλλά το πλασέ του -από δύσκολη γωνία- πέρασε μόλις άουτ.

Η εικόνα της ΑΕΚ δεν ήταν τόσο καλή στη συνέχεια, σε αντίθεση με τους Ακρίτες που είχαν στην κατοχή τους την μπάλα και πίεσαν. Στο 76′ όμως ο Ντίντακ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-1, τιμωρώντας τους φιλοξενούμενους και διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Οι παίκτες του Λουτσέσκου ολοκλήρωσαν αυτό το απογοητευτικό ματς με το δοκάρι του Νιέτο (89′).

Οι  συνθέσεις:
ΑΕΚ (Τ. Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λέσκοτ, Ντίντακ, Γιόχανσον, Λαμπρόπουλος, Μπακασέτας (65΄ Σιμόες), Μάνταλος, Πατίτο (74΄ Βάργκας), Αλμέιδα (61΄Αραβίδης).
 
ΞΑΝΘΗ (Ρ. Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Παπαγεωργίου, Καρασαλίδης, Λισγάρας (50΄Βασιλακάκης), Φλίσκας, Λουσέρο, Ντε Λούκας, Τριάδης (60΄Νιέτο), Λάζιτς (70΄ Ράνος), Σολτάνι, Γιουνές.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε