Site icon NewsIT
14:29 | 17.04.25

Ξέσπασε η τενίστρια Λέσια Τσουρένκο: «Δέχθηκα ηθική κακοποίηση από τον CEO της WTA»

Η Λέσια Τσουρένκο

Η Λέσια Τσουρένκο σε αγώνα της στο Κατάρ / REUTERS/Ibraheem Al Omari/File Photo

Newsit Newsroom

Για παρατεταμένη ηθική κατάρρευση έκανε λόγο η Ουκρανή τενίστρια

Με μία μακροσκελή τοποθέτησή της στα social media, η Ουκρανή τενίστρια, Λέσια Τσουρένκο, κατηγόρησε τον CEO της WTA για ηθική κακοποίηση και τόνισε ότι έχει καταφύγει εναντίον του στα δικαστήρια.

Παρότι δεν τον κατονόμασε, η Λέσια Τσουρένκο φέρεται να κατηγορεί τον πρώην CEO της WTA, Στιβ Σιμόν, για ψυχολογική βία εναντίον της, η οποία και οδήγησε την Ουκρανή τενίστρια σε κρίσεις πανικού.

Η ανάρτηση της Τσουρένκο

«Ήρθε η ώρα να πω την αλήθεια. Από παιδί ονειρευόμουν μια καριέρα ως επαγγελματίας τενίστρια. Πέρασα αμέτρητες δοκιμασίες και εμπόδια στον δρόμο προς το όνειρό μου. Έδωσα όλη μου τη δύναμη, την ψυχή, ολόκληρο τον εαυτό μου.

Το να είσαι επαγγελματίας αθλήτρια είναι σκληρή δουλειά, και νομίζω πως όλες οι παίκτριες θα συμφωνούσαν μαζί μου. Είναι μια δουλειά στην οποία πρέπει να δίνεις το 100% κάθε μέρα.

Ακόμα και στους χειρότερους εφιάλτες μου, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το επαγγελματικό tour, το οποίο θεωρούσα σπίτι μου, θα μετατρεπόταν σε έναν τρομακτικό και ξένο τόπο, όπου ο CEO της διοργάνωσης διέπραξε συνειδητά μια πράξη ηθικής κακοποίησης εναντίον μου, οδηγώντας με σε κρίση πανικού και στην αδυναμία μου να κάνω τη δουλειά μου.

Μίλησα γι’ αυτό ανοιχτά και ευθέως. Προσπάθησα να ζητήσω προστασία και δικαιοσύνη μέσα από τη WTA. Αλλά ως απάντηση, αντιμετώπισα αδιαφορία και αδικία, κάτι που οδήγησε σε παρατεταμένη ηθική κατάρρευση.

Πόνος, φόβος, κρίσεις πανικού, ταπείνωση, απόκρυψη πληροφοριών, παρενόχληση της ομάδας μου για να με κάνουν να σωπάσω… και αυτό δεν είναι καν η πλήρης λίστα των όσων χρειάστηκε να υπομείνω. Το WTA tour αρνήθηκε να προστατεύσει μια γυναίκα, μια παίκτρια, έναν άνθρωπο. Αντίθετα, επέλεξε να προστατεύσει ένα πρόσωπο σε ηγετική θέση.

Η τελευταία μου ευκαιρία να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, να παλέψω για τα δικαιώματά μου, την αξιοπρέπειά μου και να αποτρέψω τέτοιες πράξεις βίας στον αθλητισμό, είναι να αναζητήσω δικαιοσύνη στο δικαστήριο.

Και αυτόν τον δρόμο ακολουθώ από τα τέλη του περασμένου έτους. Προσεύχομαι στον Θεό κανείς να μην ζήσει ποτέ αυτό που περνάω εγώ και όλοι να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους».

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version