Τετάρτη, 18 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Ξέσπασε ο τζουντόκα Νεμάνια Μάιντοβ: «Τιμωρήθηκα επειδή έκανα το σταυρό μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Ξέσπασε ο τζουντόκα Νεμάνια Μάιντοβ: «Τιμωρήθηκα επειδή έκανα το σταυρό μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες»
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Ο τζουντόκα Νεμάνια Μάιντοβ τιμωρήθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τζούντο (IJF) με πέντε μήνες αποκλεισμό από τους αγώνες και ο ίδιος καταγγέλλει ότι αυτό συνέβη επειδή έκανε το σταυρό του πριν από αγώνα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Με 10 μετάλλια στην κατοχή του, ο Μάιντοβ ήταν από τα φαβορί στο τζούντο των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, αλλά αποκλείστηκε από τον δικό μας Θοδωρή Τσελίδη και αποκλείστηκε στη φάση των “16”. Το γεγονός φαίνεται ότι ακολούθησε και μία τιμωρία του από την IJF, με τον ίδιο να ισχυρίζεται σε ένα ξέσπασμα στο instagram, ότι του επιβλήθηκε εξαιτίας των θρησκευτικών του πεποιθήσεων.

Η ανάρτηση του Μάιντοβ

Πριν από 15 μέρες έλαβα μια απόφαση, ότι με τιμώρησε για 5 μήνες η Παγκόσμια Ομοσπονδία Τζούντο (IJF) για παραβίαση στους θρησκευτικούς της κώδικες. Πιο συγκεκριμένα, λόγω του σταυρού μου κατά την είσοδο σε αγώνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μου απαγόρευσαν τη συμμετοχή σε όλα τα τουρνουά, τα camp και τις προετοιμασίες. Αλήθεια, στην επιστολή υπεράσπισης της πειθαρχικής διαδικασίας δεν ήθελα να απολογηθώ για το σταυρό, και φυσικά δεν το έκανα, ούτε θα το κάνω ποτέ, αν και δεν ήξερα καν ποια θα μπορούσε να είναι η ποινή.

Ο Κύριος μου έχει δώσει τα πάντα, τόσο για εμένα προσωπικά όσο και για την καριέρα μου και είναι νούμερο ένα για μένα και είμαι περήφανος γι’ αυτό. Και αυτό δεν θα αλλάξει σε καμία περίπτωση. Δόξα σ’ Αυτόν και ευχαριστώ για όλα. Τίποτα καινούργιο για μένα προσωπικά, απλά μια νέα σελίδα στην καριέρα μου και μια νέα εμπειρία ζωής. Λυπάμαι που ένα τόσο όμορφο και δύσκολο άθλημα όπως το τζούντο έχει πέσει σε τέτοια πράγματα.

Ο Θεός μου χάρισε μια σπουδαία καριέρα, 7 ευρωπαϊκά και 3 παγκόσμια μετάλλια. Όταν ξεκίνησα, ονειρευόμουν να κερδίσω τουλάχιστον ένα μεγάλο μετάλλιο και έτσι να πετύχω για τη ζωή μου και τη ζωή της οικογένειάς μου, που θυσίασε τα πάντα για την καριέρα μου. Μας έδωσε πολλά περισσότερα, ώστε να σκύβω το κεφάλι μου μπροστά του όταν έρθει η ώρα. Αναπαυόμαστε μέχρι τότε, και μετά θα επιστρέψουμε με τη βοήθεια του Κυρίου μας Ιησού Χριστού σε μια νέα αρχή και νέες νίκες. Αγάπη από τον Νεμάνια Μάιντοβ, πρωταθλητή Ευρώπης και κόσμου.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις