Με την προσφυγή ζητείται να ακυρωθεί η επίμαχη απόφαση η οποία εκδόθηκε στις 3 Μαρτίου 2016 προσέφυγε ως αντισυνταγματική και παράνομη. Η επίμαχή υπουργική απόφαση εκδόθηκε μετά τα επεισόδια στις 2 Μαρτίου 2016, στο γήπεδο της Τούμπας στον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.
Η ΕΠΟ επισημαίνει πρωτίστως στην προσφυγή της ότι για πρώτη φορά στα χρονικά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου διακόπτεται οριστικά το Κύπελο Ελλάδος, λίγο πριν την ολοκλήρωσή του, με μοναδικό λόγω την επίκληση του κινδύνου επανεμφάνισης φαινομένων βίας στους υπόλοιπους τέσσερις ποδοσφαιρικούς αγώνες.
Μεταξύ άλλων η ΕΠΟ επικαλείται νομικά επιχειρήματα όπως ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση εκδόθηκε καθ΄ υπέρβαση της εξουσίας που παρέχει ο νόμος 4326/2015 για τα «επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό», καθώς δεν επικαλείται κανένα στοιχείο, από το οποίο να προκύπτει κίνδυνος επανεμφάνισης της βίας στους υπολειπόμενους αγώνες για τη περίοδο 2015-2016 αλλά ούτε συνδέει με κάποιο τρόπο τα γεγονότα αυτά με την ανάγκη λήψης του προληπτικού μέτρου της διακοπής του Κυπέλου Ελλάδος. Επιπλέον, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επικαλείται το γεγονός πως η απόφαση διακοπής του Κυπέλλου δεν είναι κύρωση για μια συγκεκριμένη ομάδα, κ.λπ., αλλά καταλαμβάνει ένα ευρύ κύκλο προσώπων, όπως είναι οι ποδοσφαιρικές Ενώσεις, οι ομάδες, οι αθλητές, φίλαθλοι, οι διαφημιζόμενοι, τα ΜΜΕ κάθε είδους, κ.λπ.Επίσης, υπογραμμίζει ότι η επίμαχη απόφαση θα έχει ως αποτέλεσμα η ΕΠΟ να αποκλειστεί και να αποβληθεί από τις διεθνείς οργανώσεις της FIFAκαι της UEFA, αλλά και να αποκλειστούν οι Ελληνικές ομάδες από τις παγκόσμιες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Την ίδια στιγμή, η ΕΠΟ αναφέρει ότι ο κ. Κοντονής πριν προβεί στο μέτρο της οριστικής διακοπής του Κυπέλλου, δεν συμβουλεύθηκε ούτε τον συνάδελφό του υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αλλά ούτε και το αρμόδιο Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΛΑΣ για να εκτιμήσουν την ύπαρξη ή μη απειλής της δημόσιας τάξης και να προτείνουν σχέδιο αντιμετώπισης της.
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT