Δευτέρα, 22 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Κύπελλο Ελλάδας: Πέταξε… στους “4” η ΑΕΚ!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Με το 1,5 πόδι στους “4” του Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε με 4-1 του Ηρακλή στο ΟΑΚΑ, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ μπορεί να βρέθηκε να αγωνίζεται με 10 παίκτες από το 32′ λόγω αποβολής του Μπακάκη με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Σαραμαντά, ωστόσο δεν πανικοβλήθηκε.

Αντίθετα, έλεγξε απόλυτα τον αγώνα και έφτασε εύκολα στη νίκη και μάλιστα με σκορ πρόκρισης. Οι “κιτρινόμαυροι” πανηγύρισαν την έβδομη σερί νίκη τους σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, συνεχίζοντας την ανοδική τους πορεία.

Η ΑΕΚ ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 7′, με τον Ζιαμπάνη να στέλνει άθελα του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Στο 45′, ο Κολοβέτσιος έκανε το 2-0, ενώ στο 72′ ο Πλατέλλας ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Στο τρίτο γκολ φέρει μεγάλη ευθύνη ο τερματοφύλακας του Ηρακλή, ο οποίος απλά παρακολούθησε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του.

Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο 85′, όταν ο Αραβίδης έκανε το 4-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο είχε κερδίσει ο ίδιος από τον Χουάντερσον. Ο Ηρακλής πέτυχε το γκολ της τιμής στο 90′ με τον Βέλλιο να κάνει με κοντινή κεφαλιά τον Ανέστη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοΐλέδης, Μάνταλος, Σιμόες, Γιόχανσον, Πλατέλλας (77′ Ντίντακ), Μπουονανότε (35′ Γκάλο), Τζεμπούρ.
Ηρακλής: Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Ζιάμπαρης, Μπαρτολίνι, Μπουκουβάλας, Ιντζόγλου (46′ Μπουλούτ), Καρασαλίδης, Πασάς, Τσιλιανίδης (60′ Λουκίνας), Κυριακίδης, Βέλλιος.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε