Site icon NewsIT

Κύπελλο Ελλάδας: Πήρε προβάδισμα ο Πλατανιάς!

26.01.2017 | 19:05
ΦΩΤΟ Eurokinissi

ΦΩΤΟ Eurokinissi

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας πραγματοποίησε ο Πλατανιάς, ο οποίος επικράτησε εντός έδρας του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τη φάση των "16".

Οι Κρητικοί είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ κι ίσως αδικούνται από το τελικό 1-0. Από την πλευρά τους, οι Ηπειρώτες δεν μπόρεσαν να φανούν ιδιαίτερα απειλητικοί και πρέπει να είναι ευχαριστημένοι από το γεγονός πως δέχθηκαν μόλις ένα γκολ. Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους, άλλωστε, ήταν ο τερματοφύλακας τους, Περιστερίδης, ο οποίος σταμάτησε ουκ ολίγες φορές τους γηπεδούχους.

Ο αγώνας:

Ο Πλατανιάς είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων κι έφτασε κοντά στο γκολ στο 38΄. Ο Σίγκνεβιτς έκανε εξαιρετική κίνηση, αλλά το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά και ευτύχησαν να σκοράρουν στην πρώτη τους φάση. Στο 49′ ο Γουνδουλάκης τροφοδότησε πολύ ωραία τον Αποστολόπουλο, ο οποίος με σουτ έκανε το 1-0. Στο 65′ οι Κρητικοί έφτασαν μια ανάσα από το 2-0. Ο Σίγκνεβιτς έβγαλε τετ α τετ τον Μενδρινό, αλλά ο Περιστερίδης απέτρεψε την παραβίαση και κράτησε ζωντανό τον ΠΑΣ.

Στο 84′ οι Κρητικοί έχασαν μοναδική ευκαιρία. Υστερα από κόρνερ ο Καρυπίδης βρέθηκε μόνος του και ανενόχλητος στη μικρή περιοχή, όμως η κεφαλιά του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 87′ ο Πλατανιάς έχασε ξανά ανεπανάληπτη ευκαιρία. Ο Γιορέντε βρέθηκε τετ α τετ με τον Περιστερίδη, αλλά ο εξαιρετικός τερματοφύλακας του ΠΑΣ κράτησε ζωντανή την ομάδα του. Στο 92′ ο Μανούσος έκανε το σουτ, αλλά και πάλι ο Περιστερίδης είπε όχι!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Πριντέτα, Κάργας, Καρυπίδης, Αποστολόπουλος, Γιορέντε, Μαραγκός, Μενδρινός (Ντίντακ 66′), Γουνδουλάκης (Μουνάφο 80′), Ντίνας (Μανούσος 66′) και Σίγκνιεβιτς.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Μπέριος, Γαρουφαλιάς, Μιχαήλ, Κόντε, Ζάιρο Ντα Σίλβα, Ναδάλες (Κούρτης 70′), Λοζορώνης, Βιντάλ (Γιάκος 67′) και Νικολιάς (Ακόστα 64′).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version