Site icon NewsIT

Κύπελλο Ελλάδας: Πρόκριση με το ζόρι… και με Φουστέρ ο Ολυμπιακός

16.12.2015 | 21:32
ΦΩΤΟ Eurokinissi

ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη με δύο γκολ του Φουστέρ (οφσάιντ το δεύτερο) και "σφράγισε" την πρόκρισή του στη φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Απόλλωνας ζήτησε και πέναλτι.

Στο… προβληματικό γήπεδο της Ριζούπολης και οι δύο ομάδες δυσκολεύτηκαν να αναπτύξουν το παιχνίδι τους.
Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά του έλειπε ο ρυθμός και πιέστηκε αρκετά από τις αντεπιθέσεις των γηπεδούχων.

Στο 40′ ο Απόλλωνας ζήτησε πέναλτι, όταν η μπάλα φάνηκε να βρίσκει ανάμεσα στον ώμο και το χέρι του Μποτία. Δύο λεπτά μετά ο Ολυμπιακός είχε ένα καλό σουτ με τον Κολοβό και στις καθυστερήσεις ανοιξε το σκορ… Τότε, ο Τσιμίκας έβγαλε την ασίστ στον Φουστέρ που με κεφαλιά έκανε το 0-1.

Γρήγορα, στο δεύτερο ημίχρονο ισοφάρισε ο Απόλλωνας. Ο πρώην “ερυθρόλευκος”, Γιώργος Βαλεριάνος, με δυνατό αριστερό σουτ, έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο και έκανε το 1-1 στο 53ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν να απειλούν περισσότερο για το γκολ, στο οποίο όμως δυσκολεύονταν να ξαναφτάσουν. Στο 63′ ο Φουστέρ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αποστολίδη σε τετ-α-τετ, ούτε κι ο Φινμπόγκασον στο 71′ με κεφαλιά.
Ο Ισπανός όμως, σκόραρε (2-1) στο 85′ έπειτα από πάσα του Ντουρμάζ. Ωστόσο ο Φουστέρ ήταν σε θέση οφσάιντ.


Απόλλωνα Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές):
Αποστολίδης, Πάνος, Βαλεριάνος (79’ Αρναούτογλου), Γκότοβος, Δεληζήσης, Φατιόν (51’ Παρπέξ), Ψιάνος, Κονέ, Βάντερσον, Φαρινόλα (68’ Λαγός), Τζιώρας

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα):
Καπίνο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Τσιμίκας, Κασάμι, Ζντιέλαρ, Φουστέρ, Πάρντο (69’ Ντουρμάζ), Κολοβός, Φινμπόγκασον (81’ Ιντέγε)

 Η τελική βαθμολογία του 5ου ομίλου:

1. Ολυμπιακός 7 (8-3)
2. Πλατανιάς 4 (5-4)
3. Απόλλων Σμύρνης 3 (5-6)
4. Παναιγιάλειος 3 (2-7)

Στο άλλο ματς του ομίλου ο Παναιγιάλειος επικράτησε 1-0 του Πλατανιά

Οι Κρητικοί προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Κυπέλλου παρά το γεγονός ότι ηττήθηκαν 1-0, στο Αίγιο. 

Το γκολ της νίκης πέτυχε λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου (43′), ο Ζουνίνιο με δυνατό σουτ. Ο Πλατανιάς πίεσε και είχε δύο ευκαιρίες με τον Γουνδουλάκης, αλλά πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

Παναιγιάλειος: Μπαλτιμάς, Φωτιάς, Κολόκας, Σανδραβέλης, Γκοτσούλιας (46′ Σπίνουλας), Σταμόγιαννος, Κρτσμάρεβιτς, Πέρεθ, Λινάρδος, Ζουνίνιο (Ρέλλας), Μίλιτς (70′ Γκουτσίδης)

Πλατανιάς: Κοκκαλάς, Σελίν, Ιτούα, Γκόμες, Τζιμότζι, Γκνιάτιτς (46′ Στανισάβλιεβιτς), Γουνδουλάκης, Μαχαμάτ, Τσουράκης, Αποστολόπουλος (46′ Ντίνας), Πάγκαλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version