Site icon NewsIT

Kύπελλο Ελλάδας: Τεσσάρα στα Χανιά και “πρόκριση” για τον Ολυμπιακό

07.01.2016 | 19:15
ΦΩΤΟ Eurokinissi

ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο Ολυμπιακός πέτυχε την ανατροπή από το πρώτο ημίχρονο, χωρίς να υποστεί ψυχρολουσία από το γρήγορο γκολ των Χανίων και την ολοκλήρωσε πανηγυρικά με το εκτός έδρας 4-1 που πέτυχε κόντρα στα Χανιά. Περιμένει πια τον επαναληπτικό στο "Γ. Καραϊσκάκης" για να "σφραγίσει" και τυπικά την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο Σίλβα, όπως συνηθίζει στα ματς του Κυπέλλου, παρέταξε τον Ολυμπιακό με αρκετές αλλαγές στη βασική ενδεκάδα, ενώ χρησιμοποιήθηκε και ο Ερνάνι, που φαίνεται να μη συνεχίζει στην ομάδα.

Οι “ευρθρόλευκοι” ήταν και στα δύο ημίχρονα δυνατοί, με εξαίρεση την αρχή του πρώτου… Οι Κρητικοί τους αιφνιδίασαν με το γρήγορο γκολ, αλλά η υπεροχή τους στο χορτάρι διήρκησε πολύ λίγο.

Στο 8′ τα Χανιά άνοιξαν το σκορ όταν ο Δεινόπαπας πήρε την πρώτη κεφαλιά κι ο Γκέσιος έπειτα τη δεύτερη κι έκανε το 1-0. Οι “ερυθρόλευκοι” έφεραν το ματς στα ίσια στο 22′ και έπειτα έγιναν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του ματς. Τότε, ο Σεμπά έβγαλε την μπάλα στον Καμπιάσο, αυτός την άφησε κάτω από τα πόδια κι ο Ερνάνι με το αριστερό έκανε το 1-1.
Ο Ολυμπιακός διπλασίασε τα τερματά του στο 40′. Ο Σεμπά έβγαλε την ασίστ στον Κολοβό κι αυτός αφού πέρασε δύο αντιπάλους κι έκανε το 1-2.

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν σερί ευκαιριών και στο δεύτερο ημίχρονο, στο τέλος του οποίου σκόραρε και ο εορτάζων Γιάννης Μανιάτης. 

Οι Πειραιώτες είχαν δοκάρι στο 54′. Ο Τσιμίκας γύρισε από τα αριστερά κι ο Πάρντο με το πολύ δυνατό σουτ που επιχείρησε έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Πρίφτη. Σε όλο το δεύτερο ημίχρονο οι “ερυθρόλευκοι” φλέρταραν με το τρίτο γκολ, το οποίο ήρθε στο 85′. Τότε, ο Πάρντο… είπε “πάρε βάλε” στον Σεμπά που πέρασε και τον τερματοφύλακα των Χανίων κι “έγραψε” το 1-3. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Γιάννης Μανιάτης στο 90′. Επέστρεψε με γκολ! Επειτα, από φάση διαρκείας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το αριστερό από το ύψος του πέναλτι και διαμόρφωσε το τελικό 1-4.

ΑΟ Χανιά (Λυρώνης): Πρίφτης, Χατζηλιάδης, Παγώνης, Μπριλάκης, Καρτσαμπάς, Μασάντο, Τσούτσης, Νύκταρης Ν. (60′ Μπουζούκης), Γκέσιος (77′ Νύκταρης Μ.), Δεινόπαπας (46′ Λίτα), Ρίκκα.

Ολυμπιακός (Σίλβα): Καπίνο, Σαλίνο (72′ Σάλιακας), Αυλωνίτης, Σιόβας, Τσιμίκας, Ζντιέλαρ, Καμπιάσο (80′ Μανιάτης), Κολοβός, Πάρντο (87′ Πουλίδο), Ερνάνι, Σεμπά.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version