Site icon NewsIT

Κυρίαρχος, αλλά άστοχος ο ΠΑΟΚ! Νικηφόρα πρεμιέρα με Παναιτωλικό

11.09.2016 | 20:13
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Φοβερός “μονόλογος”, χάθηκε το μέτρημα από τις χαμένες ευκαιρίες! Ο ΠΑΟΚ ήταν σε κάθε φάση επικίνδυνος, κινδύνεψε ελάχιστα από τον Παναιτωλικό και κατάφερε να μπει με το... δεξί στο νέο πρωτάθλημα και να καλύψει το -3 που “κουβαλούσε”, επικρατώντας μέσα στην Τούμπα -ΜΟΝΟ- με 2-1. Πήγε να μπει σε περιπέτειες στις καθυστερήσεις με το γκολ του Ουάρντα.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Καταιγιστικός ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα της Super League (σ.σ. η 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος). Η ομάδα του Ιβιτς κέρδισε 2-0 τον Παναιτωλικό, είχε δύο δοκάρια και αμέτρητες ευκαιρίες για να ανεβάσει κι άλλο το σκορ. Για τον ΠΑΟΚ σκόραραν οι Μπίσεσβαρ (2′) και Ροντρίγκεζ (27′), ενώ στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ουάρντα πέτυχε το γκολ της τιμής για την ομάδα του Αγρινίου.  

Ο “δικέφαλος του Βορρά” μπήκε στο παιχνίδι με το… πόδι πατημένο στο γκάζι, αφού με το που συμπληρώθηκε ένα λεπτό αγώνα έφτασε στο 1-0. Ο Τζάλμα Κάμπος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μύγας προσπάθησε να διώξει με το κεφάλι αλλά έστρωσε τη μπάλα στον Μπίσεσβαρ και αυτός με ωραίο πλασέ λίγο μέσα από την περιοχή, νίκησε τον Κυριακίδη. Δύο λεπτά αργότερα, ο Κυριακίδης έδιωξε εντυπωσιακά το τρομερό πλασέ του Γκάρι Ροντρίγκες.

Πέρα από την εκτέλεση φάουλ του Ουάρντα (9′), οι Αγρινιώτες δεν… φάνηκαν επιθετικά, παρά την πίεση που άσκησαν για κάποια λεπτά. Μάλιστα, κινδύνεψαν να δεχθούν και δεύτερο γκολ, αλλά ο Χαντάκιας έκανε σωτήριο τάκλιν στο σουτ του Αθανασιάδη (13′), ενώ ο στο 19′ ο Κρέσπο δεν μπόρεσε να νικήσει με κοντινό πλασέ τον Κυριακίδη.

Ο Έλληνας πορτιέρε είχε νέα μεγάλη επέμβαση στο 24′ στην κεφαλιά του Μάτος, αλλά στο 27′ δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το 2-0. Μετά από εξαιρετική πάσα-τακουνάκι του Αθανασιάδη, ο Ροντρίγκες νίκησε τον Κυριακίδη στο τετ-α-τετ. Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να φτάνουν όποτε ήθελαν στην αντίπαλη περιοχή, είχαν κίνηση, πολύ καλές συνεργασίες και έναν φανταστικό Ροντρίγκες και έκλεισαν το ημίχρονο με το δοκάρι του Αθανασιάδη.

Την ίδια εικόνα είχαμε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Παναιτωλικό να είναι μονίμως σε αμυντική θέση και τον ΠΑΟΚ να πιέζει για το γκολ. Ο Μπίσεσβαρ ήταν αυτός που όμως σπατάλησε δυο τεράστιες ευκαιρίες (51′, 58′). η πιο μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους για να… μπουν στο παιχνίδι χάθηκε στο 65′, όταν πέρασε άουτ το πλασέ του Τομανέ από τα όρια της μεγάλης περιοχής.

Η ομάδα του Μαντζουράκη έδειξε μια επιθετική διάθεση στη συνέχεια, αλλά όχι για πολύ. Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν το… χορό των χαμένων ευκαιριών, με τον Περέιρα να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 76′ (έχασε το κοντρόλ σε κενή εστία) και να σημαδεύει στο 81′ το οριζόντιο δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ. Τόσο η αστοχία, όσο και οι κακές αποφάσεις την τελική προσπάθεια δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Ίβιτς να βρει δίχτυα, ενώ στις καθυστερήσεις.. καρδιοχτύπησε, αφού μετά το τραγικό γύρισμα του Βαρέλα, ο Ουάρντα επωφελήθηκε και πλάσαρε τον Γλύκο για το τελικό 2-1.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Τζαβέλλας, Κρέσπο, Βαρέλα, Κάνιας, Τσίμιροτ (83’ Πέλκας), Μπίσεσβαρ (67’ Σάχοφ), Ροντρίγκες, Τζάλμα Κάμπος, Αθανασιάδης (68’ Φ. Περέιρα). 

Στον πάγκο: Μπρκιτς, Γιαννούλης, Κουλούρης, Μυστακίδης. 

Παναιτωλικός (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Τσοκάνης, Κούσας, Χαντακιάς, Μύγας (78’ Μουνιόζ), Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Ουάρντα, Φερέιρα (46’ Λεντέσμα), Τομανέ, Μαρκόφσκι (60’ Κλέσιο). 

Στον πάγκο: Κριστιάνο, Κουτρουμάνος, Ροντρίγκες, Ρότσα. 

Διαιτητής: Ευάγγελος Κιοτζένης (Ξάνθης) 

Γήπεδο: Τούμπα
 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version