Site icon NewsIT

Λαμία – Ολυμπιακός 0-3: Αγιούμπ Ελ Κααμπί και Ζέλσον Μάρτινς έδωσαν το άνετο «διπλό» στους Πειραιώτες

31.08.2024 | 21:20
Λαμία – Ολυμπιακός 0-3: Αγιούμπ Ελ Κααμπί και Ζέλσον Μάρτινς έδωσαν το άνετο «διπλό» στους Πειραιώτες

SUPERLEAGUE 2024-2025 / ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ - ΟΣΦΠ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί πέτυχε τα πρώτα του φετινά γκολ (είχε και ασίστ) και ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Λαμίας με 3-0, σε ματς για την 3η αγωνιστική στη Super League. Ξεχώρισε ο Ζέλσον Μάρτινς, που διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ο Ολυμπιακός πέρασε σαν… άνεμος από τη Λαμία, νίκησε με 3-0 την ομώνυμη ομάδα και έδωσε συνέχεια στο απόλυτο των νικών στη φετινή Super League, κάνοντας το 3/3. Αγιούμπ Ελ Κααμπί και Ζέλσον Μάρτινς οι κορυφαίοι των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, επέβαλε το ρυθμό του, πίεσε για να φτάσει σε ένα γρήγορο γκολ και είδε τον Κόστιτς να βγάζει με δυσκολία τα σουτ των Βέλντε (6′) και Τσικίνιο (7′).

Η Λαμία δεν μπόρεσε να βγει μπροστά με αξιώσεις και έμεινε σε θέση άμυνας. Δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να “κόψει” την επιθετικότητα των φιλοξενούμενων (Βέλντε και Τσικίνιο ξεχώρισαν μεσοεπιθετικά από τους Πειραιώτες) και είδε τον Κόστιτς να “βγάζει” με το ένα χέρι το πλασέ του Ζέλσον Μάρτινς στο 16′.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε την Λαμία στα καρέ της. Έστειλε την μπάλα σε όλες τις πλευρές του γηπέδου ψάχνοντας τη “ρωγμή” στην αμυντική λειτουργία της Λαμίας, αλλά δεν τροφοδότησε σωστά τον Ελ Κααμπί. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν κάποια καλή αντεπίθεση, αλλά επιθετικά ήταν ανύπαρκτοι!

Το ματς πήρε και πάλι “φωτιά” μέσα σε ένα λεπτό. Το 31′ η Λαμία άγγιξε το 1-0. Ο Φουρτάδο βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, μετά από βαθιά μπαλιά, υποχρεώνοντας τον Τζολάκη σε δύσκολη απόκρουση. Ακολούθως, ο Ζέλσον Μάρτινς έτρεξε στην αντεπίθεση, βρέθηκε απέναντι από τον Κόστιτς, όμως δεν μπόρεσε -υπό πίεση- να τον νικήσει σε τετ-α-τετ.

Τελικά, λίγο πριν βγει το πρώτο ημίχρονο (41′) ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει στο 0-1. Ο Τσικίνιο έκανε το γέμισμα στην περιοχή από τη μεσαία γραμμή, ο Ελ Κααμπί πήρε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και άνοιξε το σκορ.

Με την έναρξη της επανάληψης (47′), η Λαμία είδε τον Τζολάκη να βγάζει με το γόνατο το δυνατό σουτ του Βλαχομήτρου, μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Στο 54′ ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είδε τον Πιρόλα να μην μπορεί να συνεχίσει κι έτσι έβαλε στο ματς τον Κάρμο.

Ο Ζέλσον Μάρτινς συνέχισε να προκαλεί προβλήματα στην άμυνα της Λαμίας από τα δεξιά, ο Ολυμπιακός ανέβασε “στροφές” και στο 61′ έχασε διπλή ευκαιρία, για να σκοράρει. Ο Κόστιτς έπεσε στην αριστερή του πλευρά και έδιωξε το σουτ του Έσε και μετά ο Βέλντε με φαλτσαριστό σουτ έστειλε τη μπάλα να περάσει για λίγο άουτ

Ο Κάρμο έδωσε μεγάλη ηρεμία στον Ολυμπιακό, βοηθώντας τον και στην κυκλοφορία της μπάλας. Την ίδια στιγμή, η Λαμία έδειχνε ανήμπορη να φτιάξει φάση στα αντίπαλα καρέ.

Μέσα σε δυο λεπτά, ο Ολυμπιακός “καθάρισε” τη νίκη. Στο 79′ ο Ροντινέι είδε στα δεξιά τον Ελ Κααμπί και ο Μαροκινός εκτέλεσε τον Κόστιτς από θέση δεξιά για το 2-0 και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Στο 81′, έδωσε την ασίστ για τον Ζέλσον Μάρτινς, ο οποίος με τον ίδιο τρόπο διαμόρφωσε το τελικό 3-0 υπέρ των ερυθρολεύκων.

Οι συνθέσεις:

ΛΑΜΙΑ (Μαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς, Σαραμαντάς (64΄ Ραντόνια), Αντράντε, Νούνιες (76΄ Δοϊρανλής), Μέκιτς (64΄ Γκουϊντο), Ριγκ, Φουστάδο, Βλαχομήτρος (83΄ Σιμόνι), Μπίκοβ, Κορνέζος, Γιαννούτσος (76΄ Σάντεμπεργκ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι (85΄ Κοστίνια), Ντόη, Πιρόλα (59΄λ.τρ. Κάρμο), Ορτέγκα, Στάμενιτς (85΄ Ντάνι Γκαρθία), Έσε, Μάρτινς, Τσικίνιο, Βέλντε (78΄ Μασούρας), Ελ Κααμπί (85΄ Γιάρεμτσουκ)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version