Site icon NewsIT

Λαμία – Παναθηναϊκός 0-2: Διπλό «δια πυρός και σιδήρου» και 8η νίκη για το «τριφύλλι» στη Super League 1

16.10.2022 | 21:35
Λαμία – Παναθηναϊκός 0-2: Διπλό «δια πυρός και σιδήρου» και 8η νίκη για το «τριφύλλι» στη Super League 1

Σε ένα ματς που “σημαδεύτηκε” από τραυματισμούς, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 2-0 επί της Λαμίας για την 8η αγωνιστική της Super League 1, και έκανε το 8/8 στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε νωρίς το πρώτο γκολ με τον Παλάσιος από ασίστ του Μπερνάρ και “καθάρισε” την αναμέτρηση με τον Σάντσες στο 73′, αλλά έχασε ταυτόχρονα πέντε (!) παίκτες με τραυματισμούς, αφού ο Αϊτόρ, ο Τσέριν, ο Ιωαννίδης, ο Τρουιγέ και ο Παλάσιος αποχώρησαν με αναγκαστική αλλαγή. Οι δύο ομάδες έμειναν μάλιστα και με 10 παίκτες στο τέλος, μετά από μία σύγκρουση των Σάντσες και Σλίβκα, κεφάλι με κεφάλι.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Έστω και γεμάτη… πληγές πάντως, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έμεινε στην κορυφή της Super League 1 με το απόλυτο των νικών, ενώ οι γηπεδούχοι γνώρισαν την πρώτη ήττα μετά από τρία θετικά αποτελέσματα.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός πήρε από την αρχή του αγώνα τον έλεγχο και προσπάθησε να “πιέσει” για ένα γκολ. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Μάγκνουσεν πήρε έτσι την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ και έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Στο 4′ δε, ο Αϊτόρ έκανε φοβερή ντρίμπλα, μπήκε στην περιοχή και σούταρε, αλλά χωρίς πολύ δύναμη, επέτρεψε στον Σαράνοφ να πέσει και να μπλοκάρει την μπάλα.

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε στη συνέχεια τη Λαμία στα καρέ της, κέρδισε τρία κόρνερ και τελικά βρήκε το γκολ στο 23′, με τον Μπερνάρ να κάνει φοβερή κάθετη στον Παλάσιος, να τον βγάζει απέναντι από τον Σαράνοφ και τον Αργεντινό εξτρέμ να “πλασάρει” με ιδανικό τρόπο για το 1-0 στο ματς.

Στη συνέχεια οι “πράσινοι” συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας, ψάχνοντας και δεύτερο γκολ. Ο Αϊτόρ σε δύο περιπτώσεις δεν πρόλαβε την μπάλα για να βρεθεί σε θέση βολής, ενώ στο 34′ έβαλε την προβολή και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Η Λαμία από την πλευρά της είχε τη μοναδική καλή της ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, με ένα περίτεχνο σουτ του Μανούσου στο 42′ που δεν κατάφερε να “απειλήσει” ουσιαστικά τον Μπρινιόλι. Ο Παναθηναϊκός πήγε έτσι με προβάδισμα στα αποδυτήρια, αλλά και με ανησυχία για τον τραυματισμό του Αϊτόρ, ο οποίος και έδειξε να μην μπορεί να συνεχίσει στο ματς.

Όντως έγινε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, για να ακολουθήσει ένα… τραγικό ματς για τον Παναθηναϊκό. Οι “πράσινοι” έχασαν στη συνέχεια πέντε παίκτες με τραυματισμό και έτσι αναγκάστηκαν να ολοκληρώσουν με 10 παίκτες την αναμέτρηση, όπως και η Λαμία που έχασε τον Σλίβκα ενώ είχε κάνει τις αλλαγές του.

Ο Γιοβάνοβιτς είδε τους Τσέριν και Ιωαννίδη να δέχονται χτυπήματα στο πρόσωπο και μάλιστα ο δεύτερος χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αφού αιμορραγούσε ακατάπαυστα στη μύτη.

Η κακοδαιμονία συνεχίστηκε με τους Τρουιγέ, Παλάσιος και Σάντσες να γίνονται επίσης αναγκαστική αλλαγή και τον Γάλλο να κάνει “μαύρο” ντεμπούτο με το “τριφύλλι”, αφού λίγο μετά την είσοδό του στο ματς, το πόδι του “κόλλησε” στο έδαφος και φαίνεται να έχει πάθει μεγάλη “ζημιά.

Ενδιάμεσα παίχτηκε και… ελάχιστο ποδόσφαιρο, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει ένα δεύτερο γκολ με τον Σάντσες στο 73′, λίγο πριν αποχωρήσει κι αυτός τραυματίας (επέστρεψε στο τέλος), μετά από σύγκρουση κεφάλι με κεφάλι με τον Σλίβκα της Λαμίας.

Ο Αργεντινός μπακ είχε προλάβει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με διπλή προσπάθεια μετά από κόρνερ, “καθαρίζοντας” το ματς για την ομάδα του.

Μετά “πυρός και σιδήρου”, ο Παναθηναϊκός πήρε πάντως τη νίκη στη Λαμία και συνέχισε με το απόλυτο στη Super League 1, φθάνοντας τις 8 νίκες σε 8 αγώνες και τους 24 βαθμούς. Στους 7 έμεινε η Λαμία, που έχασε μετά από τρία θετικά αποτελέσματα.

Οι συνθέσεις στο Λαμία – Παναθηναϊκός

Λαμία (Τζανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοφ, Μπεχαράνο, Τσιλούλης (79′ Ρόμανιτς), Τζανδάρης (67′ Σλίβκα), Ντε Βινσέντι (82′ Μαρμεντίνι), Ασκόφσκι (46′ Νούνιες), Μανούσος (78′ Γιακουμάκης).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Τσέριν (52′ Τσόκαϊ), Μπερνάρ (79′ Γκάνεα), Παλάσιος (79′ Βαγιαννίδης), Ιωαννίδης (71′ Τρουιγιέ), Αϊτόρ (46′ Βέρμπιτς).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version