Τρίτη, 16 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Λαμίν Γιαμάλ: H συγκινητική ιστορία πίσω από τον πανηγυρισμό «304»

Λαμίν Γιαμάλ: H συγκινητική ιστορία πίσω από τον πανηγυρισμό «304»
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Λαμίν Γιαμάλ αποτελεί την έκπληξη του Εuro 2024, με το παιδί θαύμα του ισπανικού ποδοσφαίρου να έχει ένα ιδιαίτερο πανηγυρισμό, ο οποίος κρύβει μια συγκινητική ιστορία πίσω του.

Ο Λαμίν Γιαμάλ στα 16 του χρόνια, αποτελεί ένα από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στο Euro, με τον ίδιο να οδηγεί την Ισπανία στον τίτλο, έχοντας μάλιστα τη δική του συγκινητική ιστορία.

Και αυτό διότι ο Ισπανός εξτρέμ (γεννημένος στις 13 Ιουλίου του 2007) έχει ένα χαρακτηριστικό πανηγυρισμό, τον οποίο κάνει μετά από κάθε γκολ που σκοράρει.

Συγκεκριμένα με τα δάχτυλα του χεριού του, ο Γιαμάλ σχηματίζει τους αριθμούς 3,0,4 (304) οι οποίοι είναι τα τελευταία ψηφία του ταχυδρομικού κώδικα της γειτονιάς Ροκαφόντα (08304), μια γειτονιά από τις φτωχότερες στην Καταλονία, εκεί όπου ο Γιαμάλ και η οικογένεια του μεγάλωσαν.

Με αυτό τον τρόπο ο νεαρός ποδοσφαιριστής δείχνει ότι δεν ξεχνά τα μέρος στο οποίο μεγάλωσε και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.

O Λαμίν Γιαμάλ με το εξαιρετικό γκολ που σημείωσε κόντρα στην Γαλλία στον ημιτελικό της Ισπανίας απέναντι στους «τρικολόρ» για το Euro 2024, ο ίδιος σε ηλικία 16 ετών και 362 ημερών έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις