Παρασκευή, 23 Αυγ.
30oC Αθήνα

Λανς – Παναθηναϊκός 2-1: Ο Ιωαννίδης απέτρεψε το «Βατερλώ» και οι «πράσινοι» ελπίζουν για τη ρεβάνς του Conference League

Λανς – Παναθηναϊκός 2-1: Ο Ιωαννίδης απέτρεψε το «Βατερλώ» και οι «πράσινοι» ελπίζουν για τη ρεβάνς του Conference League
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός ήταν κακός στην έδρα τη Λανς στο πρώτο παιχνίδι για τα πλέι οφ του Conference League, αλλά το φοβερό γκολ του Φώτη Ιωαννίδη στην ήττα με 2-1, τον κράτησε “ζωντανό” ενόψει της ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Παρότι βρέθηκε με παίκτη παραπάνω στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, ο Παναθηναϊκός δημιούργησε ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά από την εστία της Λανς και χρειάστηκε ένα απίθανο προσωπικό γκολ του Ιωαννίδη για να αποτραπεί το… Βατερλώ στη Γαλλία και να διατηρήσει τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση του Conference League.

Η γαλλική ομάδα άνοιξε το σκορ από το 4′ με τον Φρανκόφσκι και πέτυχε δεύτερο γκολ με τον Σαΐντ, παρότι είχε ήδη μείνει με παίκτη λιγότερο από την αποβολή του Μεντίνα στο 22′. Ακόμη κι έτσι ήταν πιο “απειλητική” στο υπόλοιπο του αγώνα και η ομάδα του Αλόνσο θα πρέπει να αλλάξει εικόνα για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω στο ΟΑΚΑ.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ άσχημα το παιχνίδι, αφού η πίεση ψηλά που διέταξε ο Ντιέγκο Αλόνσο, δημιούργησε τεράστια κενά στην άμυνά του και η Λανς το εκμεταλλεύτηκε στην πρώτη επίθεσή της στο ματς. Ο Σότοκα έκανε ωραία αλλαγή από αριστερά στα δεξιά και ο Φρανκόφσκι βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή του “τριφυλλιού”, πλασάροντας σαν σε προπόνηση για το 1-0 στο ματς.

 

Η εικόνα επαναλήφθηκε από ανάποδες πλευρές μάλιστα στο 10′, για να αστοχήσει όμως αυτή τη φορά ο Σαΐντ σε κεφαλιά εξ επαφής στο δεύτερο δοκάρι και από αριστερά στην επίθεση της Λανς.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει στη συνέχεια και έγινε πιο “απειλητικός” στην άμυνα των γηπεδούχων, με τα δεδομένα να αλλάζουν πλήρως υπέρ του στο 22′. Ο Μεντίνα πάτησε τον Μπακασέτα και δέχθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα, έχοντας ήδη και μία κίτρινη σε ντρίμπλα του Τετέ, με αποτέλεσμα να αφήσει την ομάδα του με 10 παίκτες.

 

Οι “πράσινοι” βρήκαν έτσι την ευκαιρία να “πιέσουν” ασφυκτικά τη Λανς και έχασαν μεγάλη ευκαιρία σε κεφαλιά του Τσέριν που απέκρουσε στη γωνία του ο Σαμπά. Στην πρώτη της αντεπίθεση μετά την αποβολή όμως, η γαλλική ομάδα κατάφερε να “σκοτώσει” τον Παναθηναϊκό, με τον Σαΐντ να πετυχαίνει με διπλή προσπάθεια το 2-0 στο 34′.

 

Το δεύτερο γκολ της Λανς “πάγωσε” την ομάδα του Αλόνσο και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να σκοράρει νωρίς και από το… πουθενά. Στο 53ο λεπτό του αγώνα, ο Φώτης Ιωαννίδης έκανε τον… Μέσι και με μία προσωπική ενέργεια, πέρασε πέντε παίκτες της Λανς και πλάσαρε υπέροχα από κοντά, για τη μείωση του σκορ σε 2-1.

 

Το γκολ δεν βελτίωσε όμως τους “πράσινους”, οι οποίοι δυσκολεύτηκαν και στη συνέχεια να δημιουργήσουν φάσεις στην εστία του Σαμπά. Ουσιαστικά δεν “απείλησαν” σε κανένα σημείο του αγώνα τη Λανς και μόνο η προσωπική ενέργεια του Ιωαννίδη έκανε τη διαφορά για τους φιλοξενούμενους.

Στο υπόλοιπο του αγώνα, ο Ντραγκόφσκι χρειάστηκε να επέμβει περισσότερες φορές από τον αντίπαλό του, χαρακτηριστικό της αδυναμία του Παναθηναϊκού να επιβληθεί στον αγωνιστικό χώρο. Οι “πράσινοι” λίγο έλειψε να βρουν πάντως και ένα δεύτερο γκολ στο φινάλε. Ο Πελίστρι έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του “τριφυλλιού” ως αλλαγή και σε μία ωραία προσπάθειά του κέρδισε πέναλτι για χέρι μέσα στην περιοχή. Το VAR άλλαξε όμως την απόφαση του διαιτητή, αφού ο αμυντικός είχε μαζέψει το χέρι του και έτσι το πέναλτι ακυρώθηκε.

 

Έστω και με το 2-1 πάντως, ο Παναθηναϊκός έχει ελπίδες για να ανατρέψει το σκορ στο ΟΑΚΑ, αφού χρειάζεται νίκη με οποιοδήποτε σκορ για να στείλει τουλάχιστον την πρόκριση στην παράταση. Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Πέμπτη 29 Αυγούστου.

Οι συνθέσεις στο Λανς – Παναθηναϊκός

Λανς: Σαμπά, Γκραντί, Ντάνσο, Μεδίνα, Φρανκόφσκι, Τόμασον (90’ Μεντί), Ντιούφ, Μασάδο (90’ Τσάβες), Περέιρα (26’ Κουσάνοφ), Σοτοκά, Σαΐντ (70’ Λασκαρί).

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (68’ Βαγιαννίδης), Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο (80’ Μαξίμοβιτς), Τσέριν (85’ Γερεμέγεφ), Τετέ (68’ Πελίστρι), Τζούριτσιτς (80’ Λημνιός), Μπακασέτας, Ιωαννίδης.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις