Παρασκευή, 19 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Λειψία – Ρεάλ Μαδρίτης 3-2, Σέλτικ – Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-1 και Ντόρτμουντ – Μάντσεστερ Σίτι 0-0 για το Champions League

Λειψία – Ρεάλ Μαδρίτης 3-2, Σέλτικ – Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-1 και Ντόρτμουντ – Μάντσεστερ Σίτι 0-0 για το Champions League
Reuters

Η Λειψία νίκησε την Ρεάλ Μαδρίτης με 3-2 κι έτσι η πρωτιά στον 6ο όμιλο του Champions League παραμένει… ανοικτή. Εκτός Ευρώπης η Σέλτικ του σκόρερ, Γιώργου Γιακουμάκη, μετά το 1-1 με την Σαχτάρ Στόνετσκ. Ντόρτμουντ και Μάντσεστερ Σίτι έμειναν στο 0-0 στην Γερμανία (7ος όμιλος), με τους Βεστφαλούς να πανηγυρίζουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο 6ος όμιλος του Champions League, όπου τίποτα δεν έχει κριθεί σε ό,τι αφορά την πρωτιά, αλλά και το δεύτερο «εισιτήριο» για τα νοκ άουτ. Η Ρεάλ έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση, αλλά μετά τη σημερινή της ήττα στη Λειψία (3-2), η γερμανική ομάδα πλησίασε στον ένα βαθμό τους Μαδριλένους που προπορεύονται.

Η ομάδα της Red Bull έχει το «πάνω χέρι» για να βρεθεί στους «16», αλλά στο… κόλπο για την 2η θέση παραμένει και η Σαχτάρ Ντόνετσκ, μετά το 1-1 που απέσπασε στη Γλασκώβη από την Σέλτικ, η οποία προηγήθηκε με γκολ του Γιώργου Γιακουμάκη.

Οι Ουκρανοί υπολείπονται 3 βαθμούς από την 2η Λειψία, αλλά την ερχόμενη εβδομάδα θα υποδεχθούν τους Γερμανούς (σ.σ. το ματς θα γίνει στην Πολωνία) κι αν νικήσουν θα πάρουν το 2ο «εισιτήριο», καθώς υπερτερούν στην ισοβαθμία.

Λειψία – Ρεάλ Μαδρίτης 3-2

Το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου του Λειψία – Ρεάλ Μαδρίτης ήταν… τραγικό για την ομάδα του Αντσελότι. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και κατάφεραν στο πρώτο εικοσάλεπτο να προηγηθούν με 2-0, με τα γκολ των Γκβαρντιόλ (13′) και Ενκουνκού (18′). Στο φινάλε του, όμως, οι “μερένγκες” κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 με την κεφαλιά του Βινίσιους (44′).

Η Λειψιά έπαιξε προσεκτικά στην επανάληψη, ενώ η Ρεάλ βρήκε χώρους. Στο 71’ ο Βέρνερ βρέθηκε σε καλή θέση αλλά σούταρε άουτ, οκτώ λεπτά μετά η Ρεάλ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Βινίσιους και -τελικά- στο 81′ ήρθε το 3-1 για τους γηπεδούχους με τον Βέρνερ. Η ομάδα του Αντσελότι κέρδισε πέναλτι στο 93’ και ο Ροντρίγο διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Σέλτικ – Σαχτάρ 1-1

Ο Γιώργος Γιακουμάκης άνοιξε το σκορ στο Σέλτικ – Σαχτάρ Ντόνετσκ, σημειώνοντας το παρθενικό του τέρμα στη διοργάνωση. Ο Έλληνα επιθετικός έκανε το 1-0, με κοντινό σουτ, βάζοντας το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ.

Η Σαχτάρ δημιούργησε ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος για να φέρει το ματς στα ίσα. Στο 55’ ο Ζούμπκοφ βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι αλλά πλάσαρε άουτ. Τρία λεπτά ο Μούντρικ κινήθηκε εξαιρετικά λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και με σουτ έγραψε το 1-1. Στο 72’ ο Σικάν έχασε ίσως την ευκαιρία της χρονιάς. Ο Μούντρικ έκοψε και o 21χρονος προ κενής εστίας έκανε κακό κοντρόλ και είδε την μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι. Μεγάλη ευκαιρία είχε και η Σέλτικ στο 88’ όταν ο Ο’Ράιλι, από το ύψος του πέναλτι, πλάσαρε άουτ.

Ντόρτμουντ – Σίτι 0-0

Τα πάντα ξεκαθάρισαν και στον 7ο όμιλο, μετά το 0-0 στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής, ανάμεσα στη Ντόρτμουντ και στη Μάντσεστερ Σίτι. Με το βαθμό, η Σίτι «κλείδωσε» την πρωτιά (έχασε πέναλτι ο Μαχρέζ στο 58΄), ενώ οι Βεστφαλοί την δεύτερη θέση του γκρουπ που τους έδωσε το δεύτερο «εισιτήριο» για τους «16». Οριστικά, η Σεβίλη θα συνεχίσει στα play off του Europa League ως τρίτη, άσχετα με το αποτέλεσμα του τελευταίου αγώνα που έχει να δώσει στο «Ετιχαντ» με τους πρωταθλητές Αγγλίας.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις