Κυριακή, 1 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Λεβαδειακός – ΑΕΚ 0-3: Επιστροφή στις νίκες για την Ένωση στη Super League

Λεβαδειακός – ΑΕΚ 0-3: Επιστροφή στις νίκες για την Ένωση στη Super League
eurokinissi

Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε αρχικά στην έδρα του Λεβαδειακού, αλλά με καλύτερη εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο, έφθασε στη νίκη με 3-0 για την 3η αγωνιστική της Super League.

Το προσωπικό γκολ του Κοϊτά στο τέλος του πρώτου μέρους έλυσε το… γόρδιο δεσμό για την ΑΕΚ στο ματς και με τέρματα των Ελίασον και Γκατσίνοβιτς στη συνέχεια, η Ένωση πήρε το διπλό στην έδρα του Λεβαδειακού. Επανήλθε έτσι και στις νίκες στη Super League, μετά την “γκέλα” κόντρα στη Λαμία στην OPAP Arena.

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ προσπάθησε να πιέσει από το ξεκίνημα του αγώνα, αλλά ο Λεβαδειακός βρέθηκε πιο κοντά στο γκολ, από ένα λάθος του Στρακόσα. Στο 15ο λεπτό, ο τερματοφύλακας της Ένωσης έκανε πάσα σε αντίπαλο και ο Όσβολτ τον πέρασε και σούταρε από κοντά, αλλά η μπάλα σταμάτησε πάνω στον Μουκουντί προ κενής εστίας.

Η φάση έκανε πιο… νευρική την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα και οι γηπεδούχοι την διατήρησαν μακριά από την εστία τους, ενώ οι ίδιοι “απείλησαν” με σουτ των Βήχου και Τσάπρα. Η ΑΕΚ από την πλευρά της είχε μόνο ένα αδύναμο πλασέ του Λιούμπισιτς, που μπλόκαρε ο Γκροφ, αλλά κατάφερε να βρει το γκολ με προσωπική ενέργεια του Κοϊτά. Λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης ο Μαυριτανός εξτρέμ ελίχθηκε μέσα στην περιοχή του Λεβαδειακού και σούταρε εντυπωσιακά για το 1-0 της Ένωσης στο ματς.

Η ΑΕΚ πήγε έτσι με προβάδισμα στα αποδυτήρια και “τελείωσε” το ματς στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Μπαίνοντας πιο δυνατά στο παιχνίδι μετά την ανάπαυλα, οι φιλοξενούμενοι έφθασαν σε ένα δεύτερο γκολ στο 53′, με τον Ελίασον να κάνει όμορφη ενέργεια από δεξιά και να πλασάρει στην απέναντι γωνία για το 2-0 στην αναμέτρηση.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ήλεγξε πλήρως στη συνέχεια την αναμέτρηση και έψαξε ένα τρίτο γκολ, το οποίο και βρήκε με τον Γκατσίνοβιτς στο φινάλε του αγώνα. Μετά από φάση διαρκείας στο 82′, ο Σέρβος μέσος σκόραρε με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και “υπέγραψε” το 3-0 της ΑΕΚ στην έδρα του Λεβαδειακού για την τρίτη αγωνιστική της Super League.

Οι συνθέσεις στο Λεβαδειακός – ΑΕΚ

Λεβαδειακός (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκροφ, Τσάπρας, Παπαδόπουλος, Λιάγκας, Βήχος, Πλέγας (72’ Μεχία), Λαμαράνα , Γιαννιώτας, Μπάλτσι, Πεντρόσο (69’ Γιόκε), Όζμπολτ (69’ Ρόμο)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσια, Μουκουντί, Πήλιος, Ρότα, Βίντα, Σιμάνσκι (80′ Μάνταλος), Λιούμπισιτς (63’ Περέιρα), Λαμέλα (80′ Φερνάντες), Κοϊτά (63’ Γκατσίνοβιτς), Ελίασον (74’ Πινέδα), Γκαρσία

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις