Site icon NewsIT

Λευτέρης Πετρούνιας: Η εμφάνισή του στον προκριματικό των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

27.07.2024 | 13:49
Λευτέρης Πετρούνιας: Η εμφάνισή του στον προκριματικό των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / ΠΑΡΙΣΙ 2024 / 1η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Λευτέρης Πετρούνιας θα διεκδικήσει στις 4 Αυγούστου (16:00, Newsit.gr, ΕΡΤ2) το τρίτο του Ολυμπιακό μετάλλιο. Το πρόγραμμα που εκτέλεσε στον προκριματικό και που όλα δείχνουν ότι τον στέλνει στον τελικό των κρίκων, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Στην… αναμονή ο Έλληνας πρωταθλητής.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ολοκλήρωσε την προσπάθεια του στον προκριματικό των κρίκων της ενόργανης γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, συγκεντρώνοντας 14.800 βαθμούς χωρίς ωστόσο να πραγματοποιήσει την καλύτερη δυνατή εμφάνιση (ήταν η πρώτη που έγινε από τους αθλητές).

Ο “άρχοντας των κρίκων” είχε κάποια λαθάκια στην εκτέλεση του πολύ δύσκολου προγράμματός του, ενώ η έξοδος δεν ήταν ιδανική, καθώς του έφυγε βήμα πίσω. Η βαθμολογία, όμως, που πήρε, θεωρείται σίγουρο ότι του δίνει το “εισιτήριο” που ήθελε.

Ο τελικός των κρίκων θα γίνει την Κυριακή 4 Αυγούστου στις 16:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ2. Ο Λευτέρης Πετρούνιας διεκδικεί να γίνει ο πρώτος αθλητής στην Ιστορία με τρία Ολυμπιακά μετάλλια στο αγώνισμά του.

 

Η επίδοσή του Λευτέρη Πετρούνια τον φέρνει στην κορυφή της κατάταξης στους κρίκους λίγο πριν την ολοκλήρωση του 1ου από τους τρεις προκριματικούς ομίλους και θεωρείται βέβαιο ότι ο 33χρονος Έλληνας πρωταθλητής θα παραμείνει μέχρι το τέλος στην προνομιούχο οκτάδα των φιναλίστ για τον τελικό.

Πλέον, ο Λευτέρης Πετρούνιας θα περιμένει τις προσπάθειες των κύριων ανταγωνιστών του, οι οποίοι πρόκειται να συμμετάσχουν στους επόμενους ομίλους της ημέρας: Στον απογευματινό 2ο όμιλο (16:30 – 19:00) θα πάρουν μέρος ο Κινέζος κάτοχος του Ολυμπιακού και του παγκόσμιου τίτλου Γιανγκ Λιου και ο συμπατριώτης του, «ασημένιος» στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022, Τζινγκιουάν Ζόου, καθώς επίσης ο έμπειρος εκπρόσωπος της διοργανώτριας Γαλλίας, Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ, ενώ στον βραδινό 3ο όμιλο (21:00 – 23:30) θα αγωνιστεί μεταξύ άλλων ο Τούρκος Άντεμ Ασίλ, νικητής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022 και στο ευρωπαϊκό του 2023.

Οι φιναλίστ των κρίκων, όπως και όλων των υπόλοιπων αγωνισμάτων, θα αναδειχθούν έπειτα από την ολοκλήρωση του τελευταίου ομίλου, απόψε στις 23:30 ώρα Ελλάδας.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version