Κυριακή, 4 Αυγ.
31oC Αθήνα

Λευτέρης Πετρούνιας: «Λος Άντζελες ερχόμαστε»

Λευτέρης Πετρούνιας: «Λος Άντζελες ερχόμαστε»

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ανεβαίνοντας για τρίτη σερί φορά στο βάθρο. Ο Έλληνας πρωταθλητής θα κάνει ένα διάλειμμα και στη συνέχεια θα βάλει πλώρη για το Λος Άντζελες, όπου θα διεξαχθούν το 2028 οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), λίγη ώρα, αφού είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους στο Παρίσι και είχε γίνει ο πρώτος γυμναστής με τρία Ολυμπιακά μετάλλια στους κρίκους (χρυσό 2016, χάλκινο 2020, χάλκινο 2024) στην Ιστορία!

«Είμαι τρις-Ολυμπιονίκης είμαι και τρισευτυχισμένος. Δεν έχω να πω πολλά… ήρθα γι’ αυτό. Είχαμε κάποια προβλήματα, από τον προκριματικό στον τελικό, με την εμφάνιση του προκριματικού εννοώ. Τα διορθώσαμε και ήρθε η ώρα να πάρουμε αυτό το σκορ που πήραμε. Θα μπορούσε σίγουρα να είναι σίγουρα υψηλότερα, καθώς εντόπισα δύο μικρά λάθη, αλλά προχωράμε… όλα καλά.» δήλωσε αρχικά ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Κι όταν ρωτήθηκε για την πρωτιά των τριών Ολυμπιακών μεταλλίων, απάντησε: «Είχα μεγάλη άρνηση στο να σκεφτώ ότι δεν έχει ξαναγίνει τρία Ολυμπιακά μετάλλια στους κρίκους στην ιστορία της γυμναστικής. Τώρα μπορώ να το αποδεχτώ σιγά σιγά και να το απολαύσω».

Για το αν του αρέσει όταν ακούει “Λευτέρης Πετρούνιας, θρύλος του αθλητισμού”, o «άρχοντας των κρίκων» βρήκε την ευκαιρία να… ξεκαθαρίσει: «Μου αρέσει όταν εισπράττω την αγάπη του κόσμου, μου αρέσει όταν εισπράττω την αγάπη της οικογένειάς μου… ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Αυτό είναι το σημαντικότερο. Γιατί ο αθλητισμός είναι ένα μικρό κομμάτι της ζωής μας. Η ίδια μας η ζωή, όμως έχει μεγαλύτερο βάρος και σαφέστατα είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό που συμβαίνει, αλλά η ζωή είναι έξω από εδώ. Το έχω καταλάβει και γι’ αυτό μπορώ και συνεχίζω γιατί δεν ζω στον… μικρόκοσμο μόνο της γυμναστικής. Έχω τα παιδιά μου, έχω τις δουλειές μου και αυτό με κάνει να μπορώ να το κάνω χωρίς να έχω μεγάλο “destruction” στο μυαλό μου και ψυχολογικά φορτία. Δεν εξαρτώμαι αποκλειστικά και μόνο από αυτό και αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία για εμένα. Και για τη Βασιλική (σ.σ. Μιλλούση, η σύζυγός του). Αυτό δουλεύαμε, αυτό προσπαθήσαμε, αυτό καταφέραμε».

Όσο για τις πολυαγαπημένες κόρες του; «Δεν βλέπω την ώρα να γυρίσω, να πάω να τις πάρω αγκαλιά. Και τώρα θα τους κάνω βιντεοκλήση, να δω τα προσωπάκια τους. Πήγαν και έκαναν την προσευχή τους, μου είπε η γιαγιά και είπαν να πάρει ο μπαμπάς μετάλλιο. Κι ο μπαμπάς πήρε μετάλλιο!».

Στο «Μπερσί» ήταν και ο αρχηγός της εθνικής Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος μετά τον τελικό των κρίκων κατέθεσε ότι ήταν η μεγαλύτερη συγκίνηση που είχε νιώσει. Με τον Πετρούνια, να επισημαίνει σχετικά: «Ο Παπανικολάου έχει συναισθήματα αγάπης για εμένα και γι’ αυτό είχε μεγαλύτερο συναισθηματικό φορτίο. Πιστεύει πολύ σε εμένα κι εγώ πιστεύω σε εκείνον. Γενικώς υπάρχει μία αλληλοϋποστήριξη. Είναι πολύ τιμητικό να το λέει αυτό ο αρχηγός της εθνικής μπάσκετ για εσένα».

Όσο για το μέλλον του… σε Ολυμπιακούς Αγώνες; Ο Πετρούνιας δεν έχει δεύτερες σκέψεις… «Λος Άντζελες… ερχόμαστε! Ένα μικρό “break” και επιστρέφω!».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις