Τετάρτη, 7 Αυγ.
33oC Αθήνα

Λευτέρης Πετρούνιας θα ονομάζεται το σπίτι της γυμναστικής στο ποδηλατοδρόμιο αποκάλυψε ο Γιάννης Βρούτσης στην υποδοχή του χάλκινου Ολυμπιονίκη

Λευτέρης Πετρούνιας θα ονομάζεται το σπίτι της γυμναστικής στο ποδηλατοδρόμιο αποκάλυψε ο Γιάννης Βρούτσης στην υποδοχή του χάλκινου Ολυμπιονίκη

Το μεσημέρι της Τετάρτης (7/8/2024) ο Λευτέρης Πετρούνιας επέστρεψε στην Ελλάδα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, έχοντας στις αποσκευές του το χάλκινο μετάλλιο. Η είδηση στην υποδοχή του Πετρούνια ήρθε από τα χείλη του Γιάννη Βρούτση, ο οποίος ανακοίνωσε ότι το σπίτι της γυμναστικής στο ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ θα πάρει το όνομα του “Μίδα των κρίκων”.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έφτασε στην Αθήνα μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, με τον ίδιο να φωτογραφίζεται με τη σημαία της Ελλάδας, φορώντας με περηφάνεια το μετάλλιο στον λαιμό.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έγραψε ιστορία στη Γαλλία, καθώς έγινε ο μοναδικός αθλητής που έφτασε τα τρία ολυμπιακά μετάλλια στους κρίκους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λευτέρης Πετρούνιας:

“Αισθάνομαι πολύ όμορφα, περήφανος, τρισευτυχισμένος και κουρασμένος. Αισθάνομαι πολύ όμορφα, ήταν μία τριετία που μεσολάβησαν πολλές διοργανώσεις, πολλές δυσκολίες. Μόλις προσγειώθηκα και δεν έκανα βήμα, σκέφτηκα ότι την πάτησαν οι Κινέζοι, αλλά δεν βγήκε (γέλια). Η δεύτερη σκέψη ήταν ότι εξασφάλισα το μετάλλιο. Αγχωθήκαμε λίγο μέχρι το τέλος, γιατί υπήρχε Γάλλος μέσα στην έδρα του.

Ο Παπανικολάου είχε πολύ άγχος. Είναι η πρώτη φορά από τους τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες, που υπάρχει τόσο καλό κλίμα μέσα στην Ολυμπιακή αποστολή. Ο ένας στήριζε τον άλλον.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει χώρος για διακοπές. Θέλω να ξεκουραστώ. Χρειάζεται να ξεκουραστεί το μυαλό και το σώμα. Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω στην οικογένειά μου. Η στήριξη των Ελλήνων είναι πολύτιμη και με βοηθάει, όμως είναι οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες που τα παιδιά μου καταλαβαίνουν τι κάνω”.

Τον Έλληνα αθλητή υποδέχθηκε στην Αθήνα και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Ο Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε, μάλιστα, κατά την άφιξη του Λευτέρη Πετρούνια από το Παρίσι ότι το σπίτι της γυμναστικής στο ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ θα πάρει το όνομα του “Μίδα των κρίκων”.

“Συναισθήματα χαράς, τιμής, συγκίνησης. Λευτέρη σε ευχαριστούμε εκ μέρους του ελληνικού αθλητισμού, της ελληνικής Πολιτεία. Για τη μεγάλη τιμή που μας δίνεις, τη συγκίνηση που προσφέρεις στον ελληνικό λαό, το σπίτι της γυμναστικής, που θα στεγάζεται στο εμβληματικό ποδηλατοδρόμιο, το οποίο είναι το εμβληματικό μας κτήριο, είναι πλέον το σπίτι που θα είναι η γυμναστική σε επίπεδο επικράτειας, από τον Δεκέμβριο που ολοκληρώνεται παρουσία του πρωθυπουργού η ονοματοδοσία, θα έχει το όνομά σου, Λευτέρης Πετρούνιας. Σε ευχαριστούμε από την καρδιά μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βρούτσης.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις