Σάββατο, 27 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Λευτέρης Πετρούνιας: Την άλλη εβδομάδα θα φύγουμε με χαμόγελο, ξέρω τι λάθη έκανα στον προκριματικό των κρίκων

Λευτέρης Πετρούνιας: Την άλλη εβδομάδα θα φύγουμε με χαμόγελο, ξέρω τι λάθη έκανα στον προκριματικό των κρίκων
Eurokinissi

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έκανε μια εξαιρετική προσπάθεια στον προκριματικό των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγωνες 2024 και μπήκε σε… τροχιά τελικού. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης ξέρει τι λάθη έκανε και πως θα τα διορθώσει για να φτάσει στο τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο.

Αν και εμφανίστηκε αρκετά σοβαρός και συγκρατημένος μπροστά στην κάμερα της ΕΡΤ, ο Λευτέρης Πετρούνιας δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα χαμογελάσει, ενώ για τον προκριματικό τόνισε ότι γνωρίζει τα λάθη που έκανε.

Θυμίζουμε ότι ο Λευτέρης Πετρούνιας έκανε κάποια μικρο-λαθάκια στο πρόγραμμά του στα προκριματικά των κρίκων, ενώ δεν είχε όμως ιδανική έξοδο, αφού έκανε βήμα πίσω με το αριστερό πόδι, κατά την προσγείωσή του.

Ο Πετρούνιας βαθμολογήθηκε με 14.800 βαθμούς, στο πρόγραμμά του, το οποίο είχε βαθμό δυσκολίας 6.300 και θα περιμένει και την ολοκλήρωση των άλλων δυο προκριματικών, έχοντας όμως πάρει… πορεία τελικού, με τη βαθμολογία του.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μίλησε μετά τον προκριματικό των κρίκων:

Για την προσπάθειά του στον ημιτελικό: “Η αλήθεια είναι ότι στο podium traning πριν τρεις μέρες που πηγαίνει βάσει προγράμματος βγήκα στις 12:45, το σημείο αναφοράς μου ήταν ο Ιορδανός στον ίππο. Στις 12:10 είδα τον Ιορδανό στον ίππο σε μια φάση που είχα και άλλες επαφές.

Έχοντας και ένα σκίσιμο στο λουρί που είναι τεχνικό το κομμάτι, αλλά επικίνδυνο. Πήγαν διάφορα στραβά. Μπήκα λαχανιασμένος, δεν έκανα σωστό ζέσταμα, δεν έκανα καλή έξοδο. Εντόπισα δύο λάθη, το ένα ήταν η έξοδος, αλλά δεδομένης της κατάστασης τα πήγα καλά.

Αν πάει σωστά η έξοδος τότε ανεβαίνω στα 15.100, αν δεν κουνήσω και το κατακόρυφο θα πάω στο 15.200 – 15.300. Τα ξέρουμε τα λάθη μου. Θέλω να πιστεύω ότι θα πλασαριστώ με καλή θέση, αλλά είναι τέσσερις – πέντε καλοί που θα μπορούμε να κάνουμε, γιατί τους ευνοεί η ώρα. Τα λέμε στον τελικό”.

Για τη θέση του στον τελικό: “Δεν θα προκριθώ πρώτος, οι δύο Κινέζοι είναι σε καλή κατάσταση και ο Τούρκος. Δεδομένης της κατάστασης γιατί οι απαιτήσεις μου είναι μόνο από την πρώτη θέση, είμαι οκ από την πρώτη θέση. Είμαι έτοιμος να βγω να αγωνιστώ και να αποδείξω την αξία μου”.

Για την ευκαιρία να γράψει ιστορία και αν αυτό του δημιουργεί έξτρα πίεση: “Δεν με στρεσάρει αυτό. Είμαι καλά ψυχολογικά και σωματικά. Το κάνω για μένα και την οικογένειά μου και φυσικά για τη χώρα μου. Τα παιδιά μου και η ψυχή μου είναι σε προτεραιότητα. Θέλω να το κάνω να το ευχαριστηθώ.

Θα είναι πολλά πράγματα διαφορετικά την επόμενη εβδομάδα. Εδώ κάνω προπονήσεις στις 7 και τις 8 το πρωί. Είμαι συνηθισμένος να κάνω το απόγευμα που είναι και οι ώρες του τελικού. Έχω κόψει τις βαριές διπλές προπονήσεις. Την άλλη εβδομάδα θα είναι όλα διαφορετικά. Μένει να το δούμε”.

Για την στήριξη των Ελλήνων: “Ευχαριστώ όλο τον κόσμο, όλους τους Έλληνες για τη στήριξή τους. Νομίζω θα πάμε καλά και θα φύγουμε με χαμόγελο την άλλη εβδομάδα”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις