Πέμπτη, 18 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Λιονέλ Μέσι: Ο υφυπουργός αθλητισμού της Αργεντινής του ζήτησε να απολογηθεί και τον έδιωξαν

Λιονέλ Μέσι: Ο υφυπουργός αθλητισμού της Αργεντινής του ζήτησε να απολογηθεί και τον έδιωξαν
Reuters

Οι παίκτες της εθνικής Αργεντινής τραγούδησαν ένα ρατσιστικό σύνθημα κατά της Γαλλίας, ο Λιονέλ Μέσι μπήκε στο “στόχαστρο” του υφυπουργού Αθλητισμού της χώρα και στη συνέχεια ο Χούλιο Γκάρο είδε την… έξοδο από την κυβέρνηση.

Ο υφυπουργός αθλητισμού της Αργεντινής τα… έβαλε με τον Λιονέλ Μέσι και με τους πρωταθλητές του Copa America και βρήκε τον μπελά του.

Οι παίκτες της εθνικής Αργεντινής πανηγύριζαν μέσα στο πούλμαν της ομάδας -με την επιστροφή τους στο Μπουένος Άιρες- την κατάκτηση του Copa America και κατά τη διάρκεια live streaming του Έντσο Φερνάντες, φώναξαν ρατσιστικά συνθήματα κατά της καταγωγής Γάλλων διεθνών (αλλά και για τις σεξουαλικές προτιμήσεις ποδοσφαιριστών).

Το βίντεο δεν άργησε να κάνει τον γύρο του κόσμου, με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γαλλίας να ζητάει εξηγήσεις. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, καλώντας τον αρχηγό της ομάδας, Λιονέλ Μέσι, να απολογηθεί δημόσια για όσα συνέβησαν.

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας πρέπει να ζητήσει συγγνώμη. Το ίδιο και ο πρόεδρος της AFA. Μας φέρνει ως χώρα σε δύσκολη θέση μετά από τόση δόξα” τόνισε χαρακτηριστικά, Χούλιο Γκάρο, λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση – καταγγελία της Γαλλικής Ομοσπονδίας (FFF).

Ωστόσο, από το γραφείο της προεδρίας της Αργεντινής ανακοινώθηκε ότι ο Χούλιο Γκάρο παύεται από τα καθήκοντά του. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται “… καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να υποδείξει σε κανέναν πολίτη τι να πει”.

Το Γραφείο του Προέδρου αναφέρει ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να πει τι να σχολιάσει, τι να σκεφτεί ή τι να κάνει στην Εθνική Αργεντινής, στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και δύο φορές πρωταθλήτρια Αμερικής ή σε οποιονδήποτε άλλο πολίτη. Για το λόγο αυτό, ο Χούλιο Γκαρό παύει να είναι υφυπουργός Αθλητισμού της χώρας”, τονίζεται χαρακτηριστικά.

Να αναφέρουμε ότι ο Λιονέλ Μέσι δεν ήταν μαζί με την αποστολή της Αργεντινής την ώρα της επιστροφής στο Μπουένος Άιρες, καθώς έμεινε στο Μαϊάμι προκειμένου να ξεκινήσει τις αποθεραπείες για το πρόβλημα στον αστράγαλο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις