Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Λούκα Μόντριτς: Η αγωνία, το σοκ στην ισοφάριση της Κροατίας, η αναγνώριση των Ιταλών και η διαμαρτυρία προς τον διαιτητή

Λούκα Μόντριτς: Η αγωνία, το σοκ στην ισοφάριση της Κροατίας, η αναγνώριση των Ιταλών και η διαμαρτυρία προς τον διαιτητή
Reuters

Έγινε ο γηραιότερος σκόρερ σε Euro, ενώ πήρε το βραβείο του MVP για; την παρουσία του στο Κροατία – Ιταλία (1-1). Ο Λούκα Μόντριτς κατάφερε να τραβήξει όλα τα βλέμματα, αλλά να φύγει πικραμένος.

Ο συγκλονιστικός Λούκα Μόντριτς είχε φέρει την Κροατία δευτερόλεπτα μακριά από τους «16» του Euro 2-24, όμως ο Τζακάνι “χτύπησε” στο 90+8′, έκανε το 1-1 και έστειλε την Ιταλία στα νοκ άουτ!

Ο Λούκα Μόντριτς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ντοναρούμα με εκτέλεση πέναλτι, αλλά δευτερόλεπτα μετά έκανε το 1-0 και έγινε ο γηραιότερος σκόρερ σε Euro. Ο “μαέστρος” της Κροατίας έγινε αλλαγή στο 80′ και παρακολούθησε με μεγάλη αγωνία το φινάλε του αγώνα, δαγκώνοντας μέχρι και τη φανέλα του.

Στο 90+8′ όμως ο Τζαγκάνι διαμόρφωσε το τελικό 1-1 με τρομερό πλασέ, “λυγίζοντας” τον Μόντριτς. Ο 38χρονος εμφανίστηκε από την τηλεοπτική κάλυψη ξαφνικά καθισμένος στον πάγκο και να έχει ένα “χαμένο” βλέμμα.

Αφού συνειδητοποίησε ότι η Κροατία δέχθηκε την ισοφάριση με buzzer beater, ο Μόντριτς σηκώθηκε και χαιρέτησε τους παίκτες της Ιταλίας, με τους “ατζούρι” να τους περισσότερους από την ομάδα να δίνουν από μια αγκαλιά.

Πριν φύγει για τα αποδυτήρια, ο συγκινημένος Μόντριτς έβγαλε τη φανέλα που τίμησε για 178 ματς, χειροκρότησε την εξέδρα της Κροατίας και διαμαρτυρήθηκε προς τον διαιτητή, για τα 8 λεπτά καθυστερήσεις που έδωσε στο ματς.

Στα 38 του χρόνια, όλοι πλέον κρέμονται από τα χείλη του, για να ακούσουν εάν θα… κρεμάσει αυτή τη φανέλα!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις