Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Λουτσέσκου για το ΠΑΟΚ – Μπάνια Λούκα: «Σημαντική η διαχείριση των ποδοσφαιριστών για την επιτυχία»

Λουτσέσκου για το ΠΑΟΚ – Μπάνια Λούκα: «Σημαντική η διαχείριση των ποδοσφαιριστών για την επιτυχία»
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει αύριο (24/07, 20:30, LIVE από το Newsit.gr) την Μπάνια Λούκα για τα προκριματικά του Champions League και ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε για το ματς, αλλά και τον απώτερο στόχο της εισόδου στους ομίλους της διοργάνωσης.

Ο Λουτσέσκου στάθηκε στη “συνταγή της επιτυχίας” της περασμένης σεζόν για τον ΠΑΟΚ, αλλά σημείωσε ότι και η Μπάνια Λούκα κατέκτησε το πρωτάθλημα στη χώρα της και δεν θα είναι εύκολη αντίπαλος στα προκριματικά του Champions League.

Οι δηλώσεις του Λουτσέσκου

«Μπορώ να σας πω ότι αυτή η εβδομάδα ήταν μία πολύ καλή εβδομάδα προετοιμασίας και προπονήσεων, όπως επίσης και η προετοιμασία μας επί ολλανδικού εδάφους ήταν πολύ καλή κατά πολλές απόψεις και αναφορικά με τη διαχείριση καταστάσεων από την ομάδα, ειδικά μετά από μία μεγάλη επιτυχία».

Για τα όσα ακούγονται για τις μεταγραφές: «Δεν γνωρίζω κάτι για τη μεταγραφολογία, ότι γίνεται από το κλαμπ γίνεται προς το όφελος των παικτών. Ελπίζω όλοι οι παίκτες μας να είναι συγκεντρωμένοι στην ομάδα. Στόχος μας είναι η ομάδα να είναι καλύτερη από ότι ήταν πέρσι στο ίδιο χρονικό σημείο και εμείς δουλεύουμε για τη δική μας ευτυχία».

Για το αν θα βασιστεί στον κορμό και στη συνταγή επιτυχίας από την περσινή χρονιά: «Θα πρέπει να είμαστε ταπεινοί και απόλυτα συγκεντρωμένοι, η παρουσία μας και μόνο στο γήπεδο δεν δίνει κάτι, θα έχουμε απέναντι μας μία ομάδα που κατέκτησε τον τίτλο στη χώρα της κάτι που από μόνο του λέει πολλά και λίγοι άνθρωποι είναι αυτοί που ξέρουν τι σημαίνει να κερδίζεις. Η παρουσία μας και μόνο δεν λέει κάτι, πρέπει να είμαστε ταπεινοί και συγκεντρωμένοι».

Για το αν είναι όνειρό του τo Champions League: «Θα ήμουν υποκριτής αν έλεγα ότι το μυαλό μου δεν είναι εκεί. Είναι ένα όνειρο το Champions League, το οποίο όμως είναι μακρινό. Το πρώτο βήμα είναι να εξασφαλίσουμε την Ευρώπη, με μία πρόκριση και βήμα βήμα να φτάσουμε στο Champions League. Ομάδες που κερδίζουν σε εγχώριες διοργανώσεις, έχουν ταυτότητα νικητή, υπάρχουν και ομάδες που δεν έχουν καταφέρει να έχουν αυτή την ταυτότητα. Είναι πολύ δύσκολο να κρατήσεις το μυαλό σου συγκεντρωμένο, δείτε για παράδειγμα τη Νάπολι, τη μία χρονιά κέρδισε το πρωτάθλημα και την επόμενη τερμάτισε 10η στο πρωτάθλημα. Θα πρέπει να πάμε βήμα – βήμα , να επικεντρωθούμε στον πρώτο αγώνα και μετά να δούμε τα υπόλοιπα».

Για το αν υπάρχει αυτή η «δίψα» για τον στόχο του Champions League: «Ό,τι και να πω μπορεί να καταλήξει στο Champions League. Πάμε πρώτα αύριο και μετά την επόμενη εβδομάδα απέναντι σε έναν αντίπαλο που μπορεί να εκμεταλλευτεί καταστάσεις, δεν θα την δεις και θα πεις ουάου, αλλά μπορεί να εκμεταλλευτεί πράγματα. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο δύο ομάδες που όποια παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, κερδίζει, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που το επηρεάζουν. Ο κόσμος μπορεί να ονειρεύεται, τα όνειρα είναι αυτά που δίνουν ζωή αλλά εγώ θα πηγαίνω παιχνίδι με παιχνίδι».

Για τα 3 «μαξιλαράκια» που υπάρχουν για την πρόκριση που μπορεί να προσδώσουν μία χαλάρωση στην ομάδα: «Ας δούμε τη θετική πλευρά της διαδικασίας, ας δούμε αυτόν τον προκριματικό γύρο, έχοντας προκριθεί και μετά να δούμε τα υπόλοιπα».

Για τις σκέψεις του για το παιχνίδι με την Μπάνια Λούκα: «Ένα από τα σημεία επιτυχίας της περσινής χρονιάς είναι η διαχείριση των ποδοσφαιριστών, έτσι θα κινηθούμε και φέτος. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν παίκτες που ήταν εδώ σε όλη την προετοιμασία, άλλοι που ενσωματώθηκαν σε δεύτερο χρόνο. Εμείς επιβραβευόμαστε από τη δουλειά και όχι την τύχη. Το ποδόσφαιρο λέω ξανά ότι κρίνεται από λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Υπάρχει μία δυναμική που δημιουργείται ακόμα και από παίκτες που θα έρθουν από τον πάγκο και θα δώσουν λύσεις για 40 λεπτά και ενώ ο αντίπαλος είναι κουρασμένος».

Η ρεβάνς με την Μπάνια Λούκα είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις