Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Μάικλ Τζόρνταν: Δημοπρατήθηκε υπογεγραμμένη κάρτα του και «έπιασε» σχεδόν 3 εκατ. δολάρια

Μάικλ Τζόρνταν: Δημοπρατήθηκε υπογεγραμμένη κάρτα του και «έπιασε» σχεδόν 3 εκατ. δολάρια
ΑΠΕ

Οι συλλέκτες “αφηνιάζουν” κάθε φορά που εμφανίζεται σε δημοπρασία κάποιο αντικείμενο που σχετίζεται με τον Μάικλ Τζόρνταν και δεν διστάζουν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Μια κάρτα του 2003/04 της Upper Deck με την υπογραφή του GOAT του παγκόσμιου αθλητισμού, Μάικλ Τζόρνταν, δημοπρατήθηκε και πωλήθηκε στον πλειοδότη για 2,928 εκατ. δολάρια!

Πρόκειται για νέο ποσό-ρεκόρ που δόθηκε σε δημοπρασία κάρτας με τη φιγούρα του θρύλου των Σικάγο Μπουλς και του ΝΒΑ. Η τιμή εκκίνησης για την δημοπρασία της κάρτας ήταν οι 250.000 δολάρια.

Η συγκεκριμένη κάρτα είναι συλλεκτική, καθώς κυκλοφόρησε μόνο μία τέτοια σε όλο τον κόσμο, ενώ φέρει και το logo του ΝΒΑ, κομμένο από τη φανέλα που φορούσε ο παίκτης σε συγκεκριμένο παιχνίδι.

Το ρεκόρ για ποσό που δαπανήθηκε σε δημοπρασία για μια κάρτα αθλητή ανήκει ακόμη στον θρύλο του μπέιζμπολ, Μίκι Μαντλ, από το 1952. Τον Αύγουστο του 2022 η συγκεκριμένη κάρτα πωλήθηκε έναντι 12,6 εκατ. δολαρίων.

Το ρεκόρ για το πιο ακριβό “κειμήλιο” αθλητή ανήκει στη φανέλα που φορούσε ο Μάικλ Τζόρνταν στον πρώτο τελικό με τους Τζαζ το 1998 (η τελευταία του σεζόν στους Σικάγο Μπουλς) καθώς είχε δημοπρατηθεί στα 10,1 εκατ. δολάρια τον Σεπτέμβριο του 2022.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις