Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην έδρα της ΑΕΚ -μαζί με την FIBA- για το Final Four που θα διεξαχθεί στη “SUNEL Arena” (9 και 11 Μαΐου), ο Μάκης Αγγελόπουλος εξέφρασε για μια ακόμα φορά ότι νιώθει δικαιωμένος, για την σταθερή απόφαση της Ένωσης, να αγωνίζεται στο BCL.
Παράλληλα, δήλωσε ο Μάκης Αγγελόπουλος χαρούμενος που η ΑΕΚ θα διοργανώσει για τρίτη φορά το καταληκτικό τουρνουά του Basketball Champions League (μετά το Final Four του 2018 και το Final Eight του 2020) και πρόσθεσε ότι πιστώνεται στην FIBA ότι ξεκίνησαν οι συζητήσεις με το NBA.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Είμαστε χαρούμενοι που θα διοργανώσουμε για τρίτη φορά αυτή τη γιορτή του μπάσκετ αλλά και γιατί η ομάδα μας έφτασε ξανά στην τετράδα της Ευρώπης. Περιμένουμε ένα πραγματικά ανταγωνιστικό Final 4 και είμαστε ευχαριστημένοι με την επιλογή μας να στηρίζουμε αυτή τη διοργάνωση που σέβεται την ισοτιμία και τα εθνικά πρωταθλήματα. Δεν είναι δυνατόν να μην κερδίζεται η ευρωπαϊκή συμμετοχή από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Χρόνο με το χρόνο το BCL μεγαλώνει», τόνισε ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ ΑΕΚ.
«Πλέον έχουν αντιληφθεί όλοι ότι υπάρχει σημαντικό κοινό του μπάσκετ έξω από την Ευρωλίγκα. Στην Ευρώπη συμμετέχουν 600 ομάδες στην Ευρώπη, δεν μπορεί να διαφεντεύουν το ευρωπαϊκό μπάσκετ λίγες ομάδες. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι το μοναδικό που έχει κόφτη. Αν φτιάξουμε τη νέα Γιουγκοπλάστικα, δεν θα μπορέσουμε να παίξουμε με τη Ρεάλ. Πώς μπορείς να βάλεις κόφτη στο όνειρο ενός ανθρώπου και να τον υποχρεώνεις να παίζει σε μια ιδιωτική λίγκα; Η Ευρωλίγκα είναι 11 μέτοχοι, οι ομάδες, όχι ο Μπερτομέου ή ο Μποντιρόγκα. Μιλούσα με έναν πρόεδρο ιστορικής ομάδας και μου λέει ‘όχι μόνο έχεις δίκιο, αλλά αισθανόμαστε ότι καταστρέφουμε το μπάσκετ και χάνουμε χρήματα. Είμαστε δυο φορές κορόιδα’. Τα νερά που λιμνάζουν και βαλτώνουν δεν οδηγούν πουθενά. Δεν έχει κανένα νόημα να πας στο Eurocup. Αν η ΑΕΚ πάρει το Eurocup και παίξει στην Ευρωλίγκα, δεν θα πάρει το συμβόλαιο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, δεν θα πάρει 4-5 εκατομμύρια, αλλά 100 χιλιάδες. Ακόμη και εκεί υπάρχει ανισότητα», συνέχισε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Πήραμε ένα ολυμπιακό ακίνητο, αναβαθμίσαμε το κλειστό των Άνω Λιοσίων και με μια σειρά από δράσεις μέσα σε έναν χρόνο θα έχουμε δημιουργήσει τον απόλυτο αθλητικό και πολιτιστικό προορισμό στην Ελλάδα. Για όλα αυτά είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι», πρόσθεσε.
«Η μεγαλύτερη επιτυχία της FIBA ήταν ότι πέτυχε στις συζητήσεις με το ΝΒΑ να σεβαστεί τα εθνικά πρωταθλήματα. Κατάλαβαν και οι Αμερικανοί πως υπάρχει μια παράδοση. Το ΝΒΑ είναι μια κλειστή λίγκα, αλλά αφορά μια χώρα, εδώ αποδέχτηκαν τους όρους του παιχνιδιού και την κουλτούρα της Ευρώπης», ανέφερε για το NBA Europe.
Ο εκτελεστικός διευθυντής του BCL, Πατρίκ Κομνηνός, τόνισε με τη σειρά του: «Είναι ιδιαίτερη χαρά που επιστρέφουμε στην Αθήνα, όπου η ΑΕΚ και ο κ. Αγγελόπουλος στηρίζουν το BCL. Η ΑΕΚ είναι μαζί με την Τενερίφη και την Οστάνδη οι μόνες τρεις ομάδες που συμμετέχουν σταθερά στα εννιά χρόνια ιστορίας της διοργάνωσης. Η ΑΕΚ και ο Μάκης Αγγελόπουλος έχουν στηρίξει από την αρχή το BCL και κάθε χρονιά μού λέει ‘αν προκριθούμε, θέλουμε να διοργανώσουμε το Final 4’. Προσπαθούμε να ορίσουμε κάθε χρόνο νωρίς την έδρα του Final 4, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο. Είχαμε φτάσει κοντά σε συμφωνία με το Παρίσι, αλλά οι πολιτικές εξελίξεις δεν το επέτρεψαν».
Παράλληλα ανακοίνωσε πως το FINAL 4 θα έχει χορηγό την εταιρεία που έχει κάνει ονοματοδοσία στο γήπεδο της ΑΕΚ. «Το Final 4 θα είναι μια γιορτή εδώ, 9 με 11 Μαΐου. Έχουμε δει μεγάλη δίψα από τους Έλληνες φιλάθλους να δουν μπάσκετ υψηλού επιπέδου, είδαμε τέσσερα sold out αυτή τη βδομάδα σε ΣΕΦ, ΟΑΚΑ, Πυλαία και SUNEL Arena. Είναι η πρώτη φορά που το Final 4 θα γίνει εδώ, ευχαριστούμε δημόσια και τη SUNEL, μια ελληνική εταιρεία με success story. Μάλιστα, το Final 4 θα έχει την ονομασία powered by SUNEL».
Για την προοπτική του ΝΒΑ Europe και τη συνεργασία με την FIBA είπε: «Θα έχουμε την ευκαιρία κατά τη διάρκεια του Final 4 να πούμε πολλά. Ως BCL συνεχίζουμε να δουλεύουμε πάνω στα πλαίσιο και την στρατηγική που χαράξαμε για τη διοργάνωση. Είχαμε τρεις άξονες πάνω σε αυτό. Πρώτον τα αθλητικά κριτήρια, υποστήριξη των εθνικών ομάδων, δεύτερον την οικουμενικότητα ώστε να έχουμε πρόσβαση σε όλες τις ομάδες, έχουμε δει ομάδες από εξωτικούς προορισμούς. Στις 9 σεζόν έχουμε 126 ομάδες από 39 διαφορετικές χώρες. Το τρίτο στρατηγικό έναυσμα ήταν να συμμετάσχουμε στην αναδιάρθρωση του οικοσυστήματος του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι με το ΝΒΑ, την Ευρωλίγκα και όποιον έχει όραμα για το μπάσκετ. Το Final 4 είναι το επιστέγασμα της φετινής μας πορείας και αυτό πιστοποιεί την εξέλιξη του BCL, το ανταγωνιστικό φετινό Final 4. FIBA και BCL βρίσκονται στον κεντρικό άξονα των συζητήσεων για τις αλλαγές στο μπάσκετ».