Τετάρτη, 7 Αυγ.
29oC Αθήνα

Μάλμε – ΠΑΟΚ 2-2: Έμειναν όρθιοι στην Σουηδία οι Θεσσαλονικείς, στην Τούμπα θα κριθεί η πρόκριση

Μάλμε – ΠΑΟΚ 2-2: Έμειναν όρθιοι στην Σουηδία οι Θεσσαλονικείς, στην Τούμπα θα κριθεί η πρόκριση

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε 2 φορές πίσω στο σκορ από την Μάλμε, ωστόσο οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να ισοφαρίσουν και τις 2 φορές το σκορ, με την ομάδα του Λουτσέσκου να αποσπά την ισοπαλία με 2-2. Στην Τούμπα θα κριθεί η πρόκριση για τα πλέι οφ στο Champions League.

Οι Σουηδοί, που είχαν και δύο δοκάρια, κατάφεραν να προηγηθούν με τους Πόντους Γιάνσον (28’) και Σεμπαστάν Νανάζι (67’), ωστόσο οι «ασπρόμαυροι» είχαν απαντήσεις με τους Τάισον (42’) και Αμπντούλ Ραχμάν Μπάμπα (75’), αποκτώντας πλεονέκτημα πρόκρισης με τη ρεβάνς να διεξάγεται στην – όπως αναμένεται – κατάμεστη Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε καλά στην αναμέτρηση, με την Μάλμε να έχει τα ηνία του αγών. Οι ποδοσφαιριστές των «ασπρόμαυρων» είχαν ένα μουδιασμένο ξεκίνημα, με τον Γιάνσον στο 28′ να εκμεταλλεύεται την αδράνεια στην άμυνα του ΠΑΟΚ και να σκοράρει για να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Σταδιακά οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν στον αγώνα και μάλιστα κατάφεραν στο 42΄με τον Τάισον να φέρουν το παιχνίδια στα ίσια. Το γκολ του Βραζιλιάνου αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ωστόσο στη συνέχεια έπειτα από εξέταση στο VAR μέτρησε κανονικά, με τον ΠΑΟΚ να κάνει το 1-1 σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του αγώνα. 

Στο δεύτερο μέρος ο αγώνας δεν είχε τον ρυθμό του πρώτου μέρους, με τις δυο ομάδες να έχουν διαφορετική προσέγγιση στον αγωνιστικό χώρο. Η Μάλμε κατάφερε να πάρει ξανά προβάδισμα στο σκορ, ωστόσο ο ΠΑΟΚ μπόρεσε και πάλι να βρει απάντηση.

Συγκεκριμένα στο 67΄ο Νάνασι σκόραρε για το 2-1 των Σουηδών, με τους Θεσσαλονικείς να ισοφαρίζουν σε 2-2 χάρη σε πολύ όμορφο τελείωμα του Μπάμπα στο 75΄. 

Με τη ρεβάνς να είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη στην Τούμπα (13/08/24, 20:30), όποια ομάδα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ του Champions League το νικητή του ζευγαριού Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) – Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία).

Ο σύλλογος που θα αποκλειστεί θα «υποβιβαστεί» στα πλέι οφ του Europa League όπου θα βρει μπροστά του το νικητή του ζευγαριού Τσέλιε (Σλοβενία) – Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία).

ΜΑΛΜΕ (Χένρικ Ρίντστρομ): Νταλίν, Στρίγκερ-Λάρσεν, Γιάνσον, Ζάτερστρομ, Μπουζανέλο, Μπολίν (83’ Αμπντί Αλί), Γιόνσεν, Πένια (90’+4’ Μπεργκ), Νανάζι, Μποτχάιμ (66’ Κρίστιανσεν), Τέλιν.

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (73’ Καμαρά), Οζντόεφ, Κωνσταντέλιας (83’ Μουργκ), Ζίβκοβιτς (73’ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Τόμας (69’ Τισουντάλι).

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις