Site icon NewsIT

Μαρία Πρεβολαράκη: «Θέλω να απολαύσω τους τελευταίους μου Ολυμπιακούς Αγώνες»

06.08.2024 | 12:39
Μαρία Πρεβολαράκη: «Θέλω να απολαύσω τους τελευταίους μου Ολυμπιακούς Αγώνες»

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΠΡΕΒΟΛΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΛΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ. (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η Μαρία Πρεβολαράκη είναι έτοιμη να ριχτεί πρώτη στην «μάχη» του Ολυμπιακού τουρνουά πάλης και να προσφέρει πολλές και μεγάλες συγκινήσεις. Η «κυρία» της ελληνικής πάλης, θα αγωνιστεί για 4η φορά στην κορυφαία γιορτή του αθλητισμού.

Η κορυφαία πρωταθλήτρια, Μαρία Πρεβολαράκη, μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τους στόχους της.

Η συνέντευξη της Μαρίας Πρεβολαράκη στο ΑΠΕ- ΜΠΕ:

Μαρία οι Ολυμπιακοί Αγώνες έφτασαν. Αρχικά πως κύλησε η προετοιμασία;

«Λογω του μικρού χρονικού διαστήματος που είχαμε για προετοιμασία, επιλέξαμε να φέρουμε εμείς καποιες αθλήτριες απο το εξωτερικό για να μας βοηθήσουν στην προετοιμασια μας, αντι να πάμε εμείς σε κάποια άλλη χώρα για προετοιμασία. Ειμαστε τυχεροί που βρέθηκαν αυτές οι αθλήτριες να έρθουν εδώ στην Ελλαδα να με βοηθήσουν ως παρτνερ, γιατι ετσι μπορουμε να δουλεψουμε εμεις τα λάθη που θέλουμε και να κανουμε το δικο μας προγραμμα οπως το θέλουμε. Ολα κύλησαν καλα χωρις τραυματισμό, που ειναι και το πιο σημαντικό».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες; Τι θα ήθελες να πετύχεις;

«Στόχος μου σε αυτήν την διοργάνωση είναι να απολαύσω την τελευταία μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Καθε φορά που πήγαινα με βλέψεις για ενα μετάλλιο, γέμιζα με άγχος και τελικά δεν έβγαινε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Τωρα πάω με τελείως διαφορετική ψυχολογία, ειμαι ευγνώμων που -έστω και με απρόσμενο τρόπο- τελικά θα βρίσκομαι και εγω στο Παρίσι. Ειμαι ξεκούραστη και αποφορτισμένη απο το αγχος που είχα και ευχομαι αυτο να μου βγει σε καλό. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, όμως, θέλω να απολαύσω την κάθε στιγμή σε αυτους τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Είναι η 4η φορά που θα αγωνιστείς στην μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού. Πόσο ξεχωριστό είναι για εσένα το γεγονός οτι αποτελείς σταθερή αξία όλα αυτά τα χρόνια;

«Η διαχρονικοτητα μου ολα αυτα τα χρόνια, νομίζω δείχνει και την σκληρή δουλειά που κάνουμε εγω και ο προπονητής μου ολα αυτά τα χρόνια για να παραμένουμε σε υψηλο επίπεδο. Οι τέταρτοι Ολυμπιακοί Αγώνες, ειδικα στο άθλημα της πάλης, ειναι κάτι ξεχωριστό γιατι εάν δεν κανω λάθος, δεν υπάρχει άλλος Έλληνας αθλητής-τρια που να έχει καταφέρει να συμμετέχει σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα της πάλης. Οπότε νομίζω και αυτό είναι ένα μέρος της Ιστορίας που αφήνω. Ειμαι ευγνώμων για ολες αυτες τις μεγαλες στιγμες που εχω ζήσει μεσα απο τον πρωταθλητισμο αλλα θα ήθελα το κάτι παραπάνω, ωστόσο ειτε έλθει τώρα, ειτε όχι, παλι νιώθω γεμάτη από όσα έχω καταφέρει».

Το γεγονός ότι πήρες την πρόκριση την τελευταία στιγμή, πιστεύεις θα σε βοηθήσει;

«Πιστεύω ηταν η καλύτερη εξέλιξη που θα μπορούσα να έχω διότι το… κυνήγι για την διεκδικηση της προκρισης μέσω των προολυμπιακων τουρνουα που συμμετείχα (αφου δεν ειχα καταφερει να την παρω απο το παγκοσμιο να ξεμπερδέυω) ήταν κάτι αρκετα ψυχοφθόρο και κουραστικό και ένιωθα οτι είχα… αδειάσει. Όταν δεν κατάφερα να πάρω την πρόκριση το μονο που ήθελα ήταν να εξαφανιστώ, ήθελα ξεκουραση και να αποφορτιστω απο ολο αυτο που τράβηξα. Ξεκουραστηκα οσο έπρεπε, καθαρισα το μυαλο μου και οταν ανακοινωθηκε οτι λογω αποκλεισμου της Λευκορωσίδας εγώ με την 5η θέση στο Παγκόσμιο είμαι η επόμενη επιλαχουσα τοτε ένιωθα προσμονή και ήμουν γεμάτη όρεξη να ετοιμαστώ γι΄αυτο που μου έτυχε».

Τι μήνυμα θα θέλεις να στείλεις στον κόσμο που περιμένει την συμμετοχή σου στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

«Οτι αξιζει να παρακολουθησουν τις προσπάθειες ολων των Ελληνων αθλητών, γιατι ολοι μας θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την χωρα μας».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version