Site icon NewsIT

Μαρία Σάκκαρη – Μάρτα Κόστιουκ 1-2: «Λύγισε» μετά από αγώνα τριών ωρών και αποκλείστηκε από τη συνέχεια των Ολυμπιακών Αγώνων η Ελληνίδα τενίστρια

30.07.2024 | 19:26
Μαρία Σάκκαρη – Μάρτα Κόστιουκ 1-2: «Λύγισε» μετά από αγώνα τριών ωρών και αποκλείστηκε από τη συνέχεια των Ολυμπιακών Αγώνων η Ελληνίδα τενίστρια

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / ΠΑΡΙΣΙ 2024 / 3η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε με 2-1 σετ [(6-4, 6-7(5), 4-6] από την Μάρτα Κόστιουκ στη φάση των “16” του τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Παρότι ξεκίνησε πολύ άσχημα το παιχνίδι, η Μαρία Σάκκαρη έκανε στη συνέχεια μία φοβερή ανατροπή και έφθασε στο 1-0, αλλά ακολούθησε ένα “τρελό” ματς με… άπειρα μπρέικ και εναλλαγές συναισθημάτων. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έχασε το δεύτερο σετ στο τάι μπρέικ και “λύγισε” μετά από “μάχη” συνολικά τριών ωρών, στο τρίτο σετ, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στο μονό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το παιχνίδι

Η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε πολύ άσχημα το πρώτο σετ και δέχθηκε δύο μπρέικ από την Μάρτα Κόστιουκ, μένοντας πίσω στο σκορ με 3-0. Ακολούθησε όμως μία απίστευτη αντεπίθεση, με την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια να φθάνει μέχρι την ανατροπή με 4-3. Έκανε μάλιστα και τρίτο μπρέικ για να σερβίρει για το πρώτο σετ, αλλά η Ουκρανή έμεινε “ζωντανή” με νέο δικό της μπρέικ. Η Σάκκαρη δεν έχασε όμως την καλή ψυχολογία της και αμέσως μετά έκανε τέταρτο δικός της μπρέικ στο πρώτο σετ, για να το κλείσει με 6-4 και να διαμορφώσει το 1-0 στο ματς.

Η εικόνα του αγώνα ήταν παρόμοια και στο δεύτερο σετ, με την Κόστιουκ να βρίσκει αμέσως ένα μπρέικ και να φθάνει στο 2-0, για να “απαντήσει” αμέσως η Σάκκαρη με δικό της μπρέικ και να ισοφαρίσει σε 2-2. Ακολούθησε ένα “τρελό” σερί με μπρέικ και από τις δύο αθλήτριες, για να φθάσουν ισόπαλες μέχρι και το 6-6 και το σετ να κριθεί στο τάι μπρέικ. Εκεί η Μαρία βρήκε και προβάδισμα για τη νίκη, αλλά ήταν η Ουκρανή αυτή που έκανε την ανατροπή και με 7-5 “έκλεισε” το σετ στο 7-6 και ισοφάρισε σε 1-1 το ματς.

Όλα κρίθηκαν έτσι στο τρίτο σετ, όπου η Σάκκαρη ξεκίνησε αυτή τη φορά με δικό της μπρέικ, αλλά οι δύο τενίστριες συνέχισαν να χάνουν τα γκέιμ στο σερβίς τους. Μετά από συνολικά 6 μπρέικ, η Σάκκαρη βρέθηκε να σερβίρει για να μείνει στο ματς, αλλά η Κόστιουκ “έσπασε” και πάλι το σερβίς της, για να κλείσει το σετ με 6-4 και να πάρει τη νίκη με 2-1 σετ και την πρόκριση για τα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εκεί θα αντιμετωπίσει την Ντόνα Βέκιτς.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version