Site icon NewsIT

Μαρία Σάκκαρη – Μπιάνκα Αντρεέσκου 2-1: Ανατροπή και ιστορική πρόκριση στις «8» του US Open

07.09.2021 | 09:13
Μαρία Σάκκαρη – Μπιάνκα Αντρεέσκου 2-1: Ανατροπή και ιστορική πρόκριση στις «8» του US Open

Sep 6, 2021; Flushing, NY, USA; Maria Sakkari of Greece celebrate safter winning the second set against Bianca Andreescu of Canada on day eight of the 2021 U.S. Open tennis tournament at USTA Billie Jean King National Tennis Center. Mandatory Credit: Robert Deutsch-USA TODAY Sports

Με τέτοιο πάθος, τέτοια… τρέλα, η Μαρία Σάκκαρη δεν θα μπορούσε να χάσει. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρέθηκε πίσω στα σετ από την Μπιάνκα Αντρεέσκου (Νο 7 στον κόσμο και νικήτρια του τουρνουά το 2019), αλλά έφερε… τούμπα την πρόκρισή (2-1). Πέρασε για πρώτη φορά στα προημιτελικά του US Open και θα αντιμετωπίσει την Καρολίνα Πλίσκοβα. Με πρόβλημα στον αριστερό μηρό αγωνίστηκε η Καναδή, στον ιστορικό αγώνα που ολοκληρώθηκε μετά τις 2 τα ξημερώματα, ώρα Νέας Υόρκης,

Για πρώτη φορά στην καριέρα της και δεύτερη φορά σε Grand Slam, η Μαρία Σάκαρη κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά. Η εντυπωσιακή Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρέθηκε πίσω στα σετ από την Μπιάνκα Αντρεέσκου, αλλά δεν το έβαλε… κάτω και πέτυχε την ανατροπή (6-7 (2-7), 7-6 (8-6) και 6-3) -μπροστά στην μητέρα της- παίρνοντας το “εισιτήριο” στους “8” του Major τουρνουά.

 

 

Το “θρίλερ” στο Arthur Ashe κράτησε 3 ώρες και 30 λεπτά, με τη Μαρία Σάκκαρη να κλείνει.. ραντεβού με την Καρολίνα Πλίσκοβα (Νο4 στον κόσμο) που δεν δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αναστασία Παβλιουτσένκοβα με 2-0 σετ και προκρίθηκε στον προημιτελικό του US Open για 4η φορά.

 

Η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε με άσχημο τρόπο το πρώτο σετ, βρέθηκε να χάνει με 3-0 και 4-1 στα game. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατάφερε όμως να το φτάσει δτο τάι μπρέικ, για να χάσει εκεί με 7-2 σε 63 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ η Ελληνίδα τενίστρια προηγήθηκε με 3-1 game, η Αντρεέσκου αντέδρασε και ισοφάρισε άμεσα, αλλά αυτή τη φορά στο τάι μπρέικ η Σάκκαρη έφτασε γρήγορα στο 6-3 και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο τρίτο σετ είχαμε μεγάλη “μάχη”. Όταν όμως η Αντρεέσκου έδειξε να επηρεάζεται από το πρόβλημα που παρουσίασε στον αριστερό μηρό (γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η Σάκκαρη) τα πράγματα πήραν… το δρόμο τους. Η Καναδή το πάλεψε σκληρά, αλλά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πήρε το τρίτο σετ και τον αγώνα με 6-4.

Maria Sakkari vs Biana Andreescu Highlights | 2021 US Open Round 4

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version