Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Μαρία Σάκκαρη – Βαρβάρα Γκρατσέβα 1-2: Ήττα με ανατροπή και πρόωρος αποκλεισμός στο Roland Garros

Μαρία Σάκκαρη – Βαρβάρα Γκρατσέβα 1-2: Ήττα με ανατροπή και πρόωρος αποκλεισμός στο Roland Garros
ΦΩΤΟ Reuters

Η Μαρία Σάκκαρη επέτρεψε στην Βαρβάρα Γκρατσέβα να ανατρέψει το σκορ στη μεταξύ τους “μονομαχία” στον πρώτο γύρο του Roland Garros και ηττήθηκε με 2-1 σετ (6-3, 4-6, 3-6), για να μείνει εκτός της συνέχειας στο γαλλικό Γκραν Σλαμ.

Παρότι κατέκτησε το πρώτο σετ και είχε το μομέντουμ σε αρκετά σημεία του δευτέρου σετ, η Μαρία Σάκκαρη (No8 στην παγκόσμια κατάταξη) δεν κατάφερε ποτέ να “κλείσει” το ματς και η Βαρβάρα Γκρατσέβα έφθασε στην ανατροπή και πήρε μία ανέλπιστη (ως Νο88 του κόσμου) πρόκριση για το δεύτερο γύρο του Roland Garros.

Το παιχνίδι

Η Μαρία Σάκκαρη δέχθηκε μπρέικ στο πρώτο μόλις γκέιμ του αγώνα, αλλά “απάντησε” αμέσως με δικό της μπρέικ και έκανε δεύτερο για να πάρει το προβάδισμα στο πρώτο σετ. Παρόλα αυτά, χρειάστηκε και ένα τρίτο μπρέικ στη συνέχεια για να “κλείσει” το σετ και να κάνει το 1-0 στο ματς.

Η εικόνα του αγώνα ήταν παρόμοια και στο δεύτερο σετ, αφού η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια δέχθηκε πρώτη μπρέικ και ισοφάρισε λίγο μετά, όμως αυτή τη φορά η Γαλλίδα (γεννημένη στη Ρωσία), βρήκε πρώτη ένα δεύτερο μπρέικ και δεν έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει το ματς σε 1-1, επικρατώντας με 6-4.

Όλα κρίθηκαν έτσι στο τρίτο σετ, όπου η Σάκκαρη έδειξε να μην έχει καλή ψυχολογία και δεν κατάφερε ούτε να “πιέσει” την Γκρατσέβα, η οποία έκανε το μπρέικ που χρειαζόταν στο 6ο γκέιμ και κατάφερε να πάρει το σετ με 6-3 και τη νίκη με 2-1 σετ. Πανηγύρισε έτσι και την πρόκριση στο δεύτερο γύρο του Roland Garros, ενώ η Μαρία αποκλείστηκε πρόωρα από ένα ακόμη Γκραν Σλαμ τη φετινή σεζόν.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις