Τετάρτη, 16 Οκτ.
23oC Αθήνα

Ματέο για το Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός: «Θέλουμε τη νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο υψηλής κλάσης»

Ματέο για το Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός: «Θέλουμε τη νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο υψηλής κλάσης»
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Τσους Ματέο μίλησε για τον αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στον Παναθηναϊκό (17/10/24, 21:45) στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Euroleague, με τον Ισπανό τεχνικό να αναφέρει πως οι «μερένχες» έχουν να αντιμετωπίσουν μια ομάδα υψηλής κλάσης.

Η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στο σημαντικότερο παιχνίδι για την 4η Euroleague (17/10/24, 21:45), με τον προπονητή της ισπανικής ομάδας Τσους Ματέο να μιλά με τα καλύτερα λόγια για τους «πράσινους».

Ο 55χρονος ο οποίος βρίσκεται υπό έντονη αμφισβήτηση ανέφερε ότι θέλει οι παίκτες του να πάρουν τη νίκη μπροστά στο κοινό της ομάδας του, ωστόσο ο αγώνας θα είναι αρκετά δύσκολος.

Oι δηλώσεις του Ματέο

«Μας περιμένει ένας πολύ δυνατός Παναθηναϊκός, αν και μόλις έχασε στο Παρίσι, με όλους τους αστέρες του περσινού ρόστερ και κάποιες προσθήκες να ενισχύουν την ομάδα του. Αλλά παίζουμε στο σπίτι μας, στο “WiZink Center”, με την υποστήριξη των οπαδών μας και ελπίζοντας να κάνουμε αυτό το βήμα μπροστά για να αρχίσουμε να προσθέτουμε νίκες.

Αντιμετωπίσαμε τους δύο τελευταίους πρωταθλητές και τους περσινούς φιναλίστ. Είναι διαφορετικές συνθήκες.

Είναι μία κανονική περίοδος όπου πρέπει να πετύχεις έναν μακροπρόθεσμο στόχο, έχοντας αρκετή υπομονή και βεβαιότητα ότι θα έρθουν νίκες.

Είναι αντίπαλος υψηλής κλάσης και θα απαιτήσουν τα μέγιστα, δίνοντας το 100% τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά και βρίσκοντας λύσεις απέναντι σε μια ομάδα που είναι επίσης καλή στην άμυνα.

Πρέπει να μπορέσουμε να κερδίσουμε ένα παιχνίδι εντός έδρας».

Από την πλευρά του ο αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης Φακούντο Καμπάτσο υποστήριξε

«Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Έρχονται από ήττα, άρα θα είναι ακόμα πιο συγκεντρωμένοι. Ερχόμαστε από δύο σκληρές ήττες. Κάναμε καλά και κακά πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε για να μην το επαναλάβουμε.

Ο Παναθηναϊκός δεν σου δίνει περιθώρια λάθους και τιμωρεί όλα σου τα λάθη με καλάθια. Έχουν ποιοτικούς παίκτες και είναι ένα παιχνίδι που θα απαιτήσει το 100% από εμάς. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε εντός έδρας.

Υπάρχει πολλή ιστορία αντιπαλότητας πίσω από αυτό. Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι και πρέπει να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι παίζουμε στο γήπεδο μας και με τους φιλάθλους μας. Αυτό θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Είμαστε ακόμα στη διαδικασία αναζήτησης του παιχνιδιού μας.

Απέναντι στην Μπασκόνια είδαμε μια αμυντική πλευρά, αν και κάναμε λάθη στο τελευταίο λεπτό. Σε γενικές γραμμές, κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Μας έλειψε η συγκέντρωση στο τέλος.

Θέλεις πάντα να παίρνεις θετικά πράγματα ακόμα κι αν έχεις χάσει. Μπορούμε να βελτιωθούμε πολύ και εργαζόμαστε για αυτό.

Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι έχουμε πολλά παιχνίδια στη σειρά στην έδρα μας. Πρέπει να δώσουμε την καλύτερη εκδοχή μας και όλα ξεκινούν από πίσω.

Η μεγαλύτερη δέσμευση πρέπει να προέρχεται από την άμυνα. Στην επίθεση έχουμε πολύ ποιότητα και αυτό δεν μας ανησυχεί».

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις