Τετάρτη, 14 Αυγ.
32oC Αθήνα

Ματίας Αλμέιδα για το ΑΕΚ – Νόα: Είμαστε εδώ για να το ανατρέψουμε, έχω δει πάνω από 30 επιθετικούς

Ματίας Αλμέιδα για το ΑΕΚ – Νόα: Είμαστε εδώ για να το ανατρέψουμε, έχω δει πάνω από 30 επιθετικούς

Μήνυμα ανατροπής και πρόκρισης από τον Ματίας Αλμέιδα, ενόψει της ρεβάνς της ΑΕΚ με την Νόα, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League. Ο Αργεντινός προπονητής παραδέχθηκε πως έγιναν πολλά λάθη στο ματς της Αρμενίας. Τι είπε για τον Λιβάι Γκαρσία, τους τερματοφύλακες της Ένωσης, το… ψάξιμο για επιθετικό και την επίσκεψη του Μάριου Ηλιόπουλου στα Σπάτα,

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου για τη ρεβάνς, ΑΕΚ – Νόα, ο Ματίας Αλμέιδα τόνισε ότι οι παίκτες της Ένωσης θα δώσουν “μάχη” για να ανατρέψουν την ήττα με 3-1 στο ματς της Αρμενίας κι έτσι να περάσουν στα πλέι οφ του Conference League.

Ο Αργεντινός προπονητής ανέφερε ότι ο Λιβάι Γκαρσία δύσκολα θα αγωνιστεί στο αυριανό ματς της OPAP Arena (15.08.2024 / 20:30), αποκάλυψε πως έχει εξετάσει τουλάχιστον 30 επιθετικούς, ενώ μίλησε και για τα λάθη του Θωμά Στρακόσα. Τέλος, έκρινε θετικά την επίσκεψη του Μάριου Ηλιόπουλου στα Σπάτα μετά την ήττα στο πρώτο ματς με τη Νόα.

«Μετά από κάθε παιχνίδι αυτά τα δύο χρόνια που είμαι εδώ μιλάω για τα δυνατά σημεία και τα λάθη της ομάδας μου. Προφανώς και κάναμε ανάλυση του πρώτου αγώνα. Υπήρξαν λάθη ατομικά, συλλογικά και αποφασιστικά. Σίγουρα αυτός που κάνει πρώτος το λάθος είναι ο προπονητής που επιλέγει τους παίκτες. Εμείς πάντα ψάχνουμε να βρούμε το λάθος, δουλεύουμε πάνω σε αυτό αλλά το ποδόσφαιρο δεν σου εγγυάται τίποτα. Πρέπει να παίρνεις αποφάσεις σε χιλιοστά δευτερολέπτου. Μπορείς να σχεδιάζεις πράγματα, να προπονείσαι, αλλά κάποια πράγματα να αλλάζουν γρήγορα. Το πρώτο ματς μού αφήνει μια τεράστια πραγματικότητα, ότι δεν παίξαμε με τη δική μας ταυτότητα, δεν ήμασταν ακριβείς, δεν δημιουργήσαμε καταστάσεις για γκολ, δεν ήμασταν η επιθετική ομάδα που είμαστε. Πετύχαμε ένα γκολ από στατική φάση, αλλά όλα όσα είδαμε ήταν κακά πράγματα. Κάναμε την αυτοκριτική μας, είναι η αρχή της περιόδου και δεν έχουμε ξεκινήσει όπως άλλες περιόδου. Όμως είμαστε εδώ για να ανατρέψουμε την κατάσταση», ανέφερε ο Ματίας Αλμέιδα.

Ερωτηθείς αν σκέφτεται αλλαγές απάντησε: «Θα το δω, οι πρώτοι που το μαθαίνουν είναι πάντα οι παίκτες. Γνωρίζετε ότι έχουν έρθει κάποιοι νέοι ποδοσφαιριστές που ακόμη δεν έχουν προσαρμοστεί. Η αλήθεια είναι ότι πιστεύουμε στη δουλειά που κάνουμε, αλλά το παραδεχόμαστε όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Κι εσείς (τα ΜΜΕ) γνωρίζετε πως ο τρόπος σκέψης μου δεν έχει αλλάξει. Υπήρξαν ματς που παίξαμε πολύ καλά και κράτησα μια μέση γραμμή, υπήρξαν παιχνίδια με λάθη και μίλησα γι’ αυτά. Το προηγούμενο παιχνίδι ήταν κακό και το δεχόμαστε αυτό».

Για την κατάσταση του Λιβάι Γκαρσία και το ποιος θα καλύψει πιθανή απουσία του είπε: «Πρέπει να δοκιμάσουμε και να δούμε. Πιθανώς να μην είναι διαθέσιμος ο Λιβάι και θα πρέπει να δούμε πώς θα λύσουμε αυτό το θέμα. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να χρειαστεί να αλλάξω θέση σε κάποιους ποδοσφαιριστές. Όταν μιλήσαμε για μιάμιση ώρα στην προετοιμασία, μίλησα μέσα από την καρδιά μου. Εμείς ψάχνουμε έναν παίκτη με χαρακτηριστικά σαν του Λιβάι. Είναι δύσκολο να τον βρεις, αλλά συνεχίζουμε να περιμένουμε. Πάντα υπάρχουν πιθανότητες να τον βρούμε, αλλά για την ώρα δεν τον έχουμε και πρέπει να σκεφτώ τι θα κάνω. Όταν δοκιμάζω ποδοσφαιριστές σε άλλες θέσεις, δεν ξυπνάω το πρωί και λέω ‘θα το κάνω έτσι’. Για μένα πάντα υπάρχει ένας στόχος. Όλα εξαρτώνται από το αποτέλεσμα, αν ο Πινέδα έπαιζε δεξί μπακ και κερδίζαμε ήταν όλα καλά, όταν ο Σιμάνσκι έπαιξε στόπερ με την Μπράιτον και κερδίσαμε ήταν όλα καλά. Όμως όταν επιλέξω έναν παίκτη να παίξει σε άλλη θέση, τον προετοιμάζω γι’ αυτό. Δεν ξυπνάω ένα πρωί και λέω ‘ο Πήλιος θα παίξει δεξί εξτρέμ’. Το ιδανικό είναι να έχουμε δύο παίκτες σε κάθε θέση και είναι πολύ πιθανό, σχεδόν σίγουρο, από το πρώτο ματς στο πρωτάθλημα θα βλέπετε τις αλλαγές. Το αυριανό παιχνίδι είμαστε υποχρεωμένοι να το κερδίσουμε. Υπάρχει μόνο μια θέση που έχουμε έναν παίκτη, αυτή του Λιβάι Γκαρσία. Δεν θα ζητήσω να έρθει ένας παίκτης μόνο για να έρθει γνωρίζοντας την προσπάθεια της διοίκησης. Βλέπω πολλούς ποδοσφαιριστές, έχω δει πάνω από 30 που παίζουν σέντερ φορ. Αλλά δεν θέλω η ΑΕΚ να είναι η ομάδα που θα έρθει ένας ποδοσφαιριστής που θα… ξεκουραστεί όταν δεν παίζει σε άλλη ομάδα. Θέλω όποιος έρχεται να είναι ανταγωνιστικός και να έχει διάθεση, για να ανεβάσει το επίπεδο και τον ανταγωνισμό στην ομάδα. Αυτό κάνει μια ομάδα πιο πλήρη».

Για τα λάθη του Θωμά Στρακόσα και την έλλειψη λύσεων στο τέρμα μετά τον τραυματισμό του Αλμπέρτο Μπρινιόλι ανέφερε: «Έχουμε υπογράψει δύο πολύ μεγάλους τερματοφύλακες. Πού να το περιμένεις όταν παίρνεις δύο τερματοφύλακες, ο ένας να τραυματίζεται σοβαρά στο ζέσταμα και ο δεύτερος να προέρχεται από ένα πολύ καλό Euro και ξαφνικά περνά αυτή τη φάση. Όμως εξακολουθώ να πιστεύω πως έχουμε δύο μεγάλους τερματοφύλακες και πρέπει να τους δώσουμε αυτοπεποίθηση. Όλοι έχουμε αντιληφθεί τα λάθη. Να θυμίσω ότι και στο πρώτο ματς είχε κάνει ασίστ, είχε κάνει σημαντικές επεμβάσεις, μέχρι να κάνει το πρώτο λάθος. Όταν ένας προπονητής ή ποδοσφαιριστής κάνει λάθος, τότε ο κόσμος μιλά για σένα, λέει ότι δεν είσαι χρήσιμος πουθενά, ότι είσαι καταστροφή. Εμείς αυτά τα δύο χρόνια αυτά που είχαμε καταφέρει με βάση την παρουσία της ομάδας σε κάθε γήπεδο και με τα αποτελέσματά μας ήταν αυτή η ένωση και ο σεβασμός που υπήρχε, παρότι υπήρχαν πάντα λάθη. Όποιος δεν ρισκάρει, δεν κάνει και λάθη. Λάθη θα υπάρξουν. Πρέπει να καταλάβουμε τις στιγμές, ως κάποιος που έχει περισσότερη εμπειρία και έχει ζήσει σε διαφορετικά μέρη, καταλαβαίνω διαφορετικές στιγμής. Το αποτέλεσμα έρχεται μέσω δουλειάς, εμπιστοσύνης και ανταγωνισμού. Η δουλειά μας έφερε την ομάδα να είναι ανταγωνιστική και θα ήταν αδυναμία από τη δική μας πλευρά να πιστέψουμε όλα αυτά τα κακά που ακούμε. Εμείς αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και μπορούμε να δουλέψουμε πάνω σε αυτά. Η πιο εύκολη απάντηση θα ήταν ότι το κακό πάντα επαναλαμβάνεται. Όπως πολλές φορές επαναλαμβάνεις κάτι που κάνεις καλά, έτσι μπορείς να επαναλαμβάνεις και κάτι που κάνεις κακά».

Τέλος, του ζητήθηκε η γνώμη του για την επίσκεψη του Μάριου Ηλιόπουλου στα Σπάτα και το πρόστιμο που επέβαλε στην ομάδα μετά την ήττα στην Αρμενία. «Εγώ πρώτα από όλα σέβομαι όλο τον κόσμο. Είμαι ευγνώμων σε αυτόν που μου δίνει δουλειά, αυτή τη στιγμή τον κ. Ηλιόπουλο. Είμαι ένας προπονητής αλλά ταυτόχρονα και ένας εργαζόμενος. Υπάρχει ένας ιδιοκτήτης, ο κ. Ηλιόπουλος και είναι καλό να μπορεί να έρχεται στα Σπάτα, να μιλά μαζί μας και δεν το είδα καθόλου άσχημο. Το είδα πολύ θετικό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να έχουμε έναν πρόεδρο πιο χαρούμενο, ώστε όταν έρχεται να είναι ευτυχισμένος και χαρούμενος και όχι ανήσυχος. Αυτό θα το κάνουμε. Μου φάνηκε καλή η επίσκεψή του. Είναι ένας τρόπος για να αρχίσουμε να γνωριζόμαστε σε βάθος όλοι μεταξύ μας και να αρχίσει αυτό το νέο πρότζεκτ. Να είμαστε όλοι ενωμένοι, όπως είπε και ο κ. Ηλιόπουλος».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις