Site icon NewsIT

Μαυροβούνιο – Ελλάδα 16-17 στα πέναλτι: Νίκη «θρίλερ» για την Εθνική πόλο ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες

30.07.2024 | 22:01
Μαυροβούνιο – Ελλάδα 16-17 στα πέναλτι: Νίκη «θρίλερ» για την Εθνική πόλο ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / ΠΑΡΙΣΙ 2024 / 4η ΗΜΕΡΑ / ΠΟΛΟ / ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ - ΕΛΛΑΔΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η Εθνική πόλο ανδρών της Ελλάδας τα βρήκε… σκούρα κόντρα στο Μαυροβούνιο, αλλά κατάφερε με ανατροπή στο φινάλε να φθάσει στο 12-12 και να πάρει τη νίκη με το 17-16 στα πέναλτι, στη δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μετά την άνετη επικράτηση επί της Ρουμανίας, η Εθνική πόλο ανδρών της Ελλάδας τα… χρειάστηκε στο δεύτερο ματς του ομίλου κόντρα στο Μαυροβούνιο, αλλά έδειξε “μέταλλο” στα τελευταία λεπτά και με ένα γκολ δευτερόλεπτα πριν τη λήξη πήρε προβάδισμα για πρώτη φορά στο ματς. Οι Μαυροβούνιοι ισοφάρισαν όμως και έστειλαν το ματς στα πέναλτι, όπου η Ελλάδα ήταν εύστοχη σε όλες τις εκτελέσεις της και έτσι συνέχισε με το απόλυτο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πριν ξεκινήσουν τα θεωρητικά πιο δύσκολα στο Παρίσι.

Η “γαλανόλευκη” βρίσκεται σε όμιλο με Ιταλία, Κροατία, ΗΠΑ, Μαυροβούνιο και Ρουμανία, με αποτέλεσμα να ψάχνει πλέον νίκες που θα την φέρουν σε καλύτερη θέση ενόψει των νοκ άουτ του πόλο των Ολυμπιακών Αγώνων, αφού έχει ουσιαστικά “σφραγίσει” τη συμμετοχή της σε αυτά.

Όσον αφορά το ματς κόντρα στους Μαυροβούνιους, η Ελλάδα έκανε κακό ξεκίνημα και βρέθηκε να χάνει από το πρώτο 8λεπτο, γεγονός που την ανάγκασε να “κυνηγάει” στο υπόλοιπο του αγώνα. Η Εθνική μας Ομάδα ήταν πίσω στο σκορ μέχρι και το τέταρτο 8λεπτο, όταν και ισοφάρισε δύο φορές, πριν φθάσει και στην ολική ανατροπή με 12-11. Το Μαυροβούνιο ισοφάρισε όμως δύο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και έστειλε το ματς στα πέναλτι.

Εκεί η Ελλάδα κατάφερε να ευστοχεί σε όλες τις εκτελέσεις της και ένα δοκάρι των Μαυροβούνιων ήταν αρκετή για να της χαρίσει τη νίκη με 17-16. Η Εθνική πόλο των ανδρών πήρε βέβαια δύο μόνο βαθμούς, αφού πανηγύρισε στα πέναλτι.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 7-5, 9-8, 12-12, 16-17 (με 4-5 στα πέναλτι)

Οι συνθέσεις και τα γκολ στο Μαυροβούνιο – Ελλάδα

Μαυροβούνιο (Βλάντιμιρ Γκοϊκοβιτς): Λάζοβιτς, Μρσιτς 3, Πέρκοβιτς 1, Βούγιοβιτς, Μάτσιτς, Πόπαντιτς 5, Βίντοβιτς 2, Τζούρτζιτς 1, Τζ. Ράντοβιτς 2, Σπάιτς, Μάτκοβιτς, Β. Ράντοβιτς 2, Τεσάνοβιτς

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος 3, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας 1, Αργυρόπουλος 2, Παπανικολάου, Κάκαρης 1, Νικολαϊδης, Βλαχόπουλος 4, Τζωρτζάτος

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version