Site icon NewsIT

Με ανοιχτά “φτερά” βρήκε την ΑΕΚ το 2016! “Διπλό” στα Περιβόλια

03.01.2016 | 17:00
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ Eurokinissi

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ Eurokinissi

H ΑΕΚ επικράτησε 3-0 του Πλατανιά στα Περιβόλια. Δυο γκολ πέτυχε ο Έλντερ Μπαρμπόσα και ένα ο Τζεμπούρ. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι γηπεδούχοι.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η Ενωση έπαιξε αρκετά καλά, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο προσπάθησε να συντηρήσει το προβάδισμά της στο σκορ. Τη βοήθησε σε αυτό και η αποβολή του Ράμος. 

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση, πιέζοντας ψηλά τους Κρητικούς και προσπαθώντας να κερδίσει μέτρα προς την περιοχή του Σωτηρίου, κάνοντας παιχνίδι κυρίως από την δεξιά της πτέρυγα με Βάργκας και Γκάλο. Ο Γιώργος Παράσχος προσέγγισε με αμυντική νοοτροπία το παιχνίδι, θέλοντας να περιορίσει τους όποιους κινδύνους στα μετόπισθεν της ομάδας του και να “σπάσει” τον ρυθμό της Ένωσης. Ετσι, οι Κρητικοί είχαν μοιραία παθητικό ρόλο.

Οι παίκτες του Πογιέτ περιόρισαν τον Μιλούνοβιτς, συνέχισαν να έχουν το… πάνω χέρι, αλλά η αμυντική λειτουργία του Πλατανιά είχε σαν αποτέλεσμα να μη δημιουργηθούν καλές φάσεις. Τελικά, σε μια αντεπίθεση των “κιτρινόμαυρων” στο 26′ ο Βάργκας βρήκε με παράλληλη μπαλιά τον Μπαρμπόσα, που με “τακουνάκι” έκανε το 1-0.

Οι Κρητικοί θέλησαν να “απαντήσουν” στη συνέχεια, αλλά άφησαν κενά στα μετόπισθεν, τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο Αραβίδης (ο Μπανανά τα βρήκε… σκούρα απέναντι του). Στο 31′ ο Έλληνας επιθετικός έκλεψε την μπάλα στο κέντρο και “σέρβιρε” στον Μπαρμπόσα, που πλάσαρε εύστοχα για το 2-0, φτάνοντας τα 5 γκολ στο πρωτάθλημα. Η Ένωση συνέχισε να πιέζει στο χώρο του κέντρου με τους Γιόχανσον – Σιμόες και πήγε σχετικά εύκολα με αυτό το 2-0 στα αποδυτήρια, με τον Ανέστη να διώχνει εντυπωσιακά στο 40′ το σουτ του Μιλούνοβιτς.

Η Ενωση έπαιξε πιο συντηρητικά στο δεύτερο ημίχρονο, του οποίου ο ρυθμός ήταν πεσμένος συγκριτικά με τα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης. Ο Τζεμπούρ πέρασε στο παιχνίδι και φαινόταν πως έψαχνε το γκολ… Στο 73′ σκόραρε και λανθασμένα ακυρώθηκε το τέρμα που πέτυχε ως οφσάιντ.

Στο 76′ και στο 77′ ο Ράμος δέχθηκε απανωτά δυο σωστές κίτρινες κάρτες και αποβλήθηκε από το παιχνίδι, με αποτέλεσμα να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο το έργο του Πλατανιά που υποχρεώθηκε να συνεχίσει το ματς με 10 παίκτες.

Το γκολ που “κυνηγούσε” ο Αλγερινός το πέτυχε στο 81′ έπειτα από την εξαιρετική ασίστ του Γκάλο κι ύστερα έπεσε ο ρυθμός του ματς, μέχρι τη λήξη του.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί Σκαρντοβέλι, Ιτούα, Μπανανά, Γκνιάτιτς, Μουναφο, Ανγούλο (49’ Ράμος), Μιλούνοβιτς (78’ Γκιλβάν), Ντίνας (63’ Γουνδουλάκης), Μενδρινός
ΑΕΚ (Πογέτ): Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Άρθο, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (82’ Κορδέρο), Μάνταλος, Βάργκας (68΄Λαμπρόπουλος), Μπαρμπόσα (68’ Τζεμπούρ), Αραβίδης
 

 ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version