Παρασκευή, 19 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Με κίνηση “ματ”, ο Πογιέτ “έσβησε” τον Παναθηναϊκό! Χωρίς σκορ και θέαμα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Ισόπαλο 0-0 έληξε το αθηναϊκό ντέρμπι, πολύ κακό το θέαμα
– Καλύτερος, αλλά ακίνδυνος ο Παναθηναϊκός
– Στο -8 οι “πράσινοι” από τον Ολυμπιακό, στο -10 η ΑΕΚ
– Αποδοκιμάστηκε το “τριφύλλι” από τον κόσμο του, κράξιμο στον Αναστασίου

Σ’ ένα ντέρμπι, το οποίο θα ξεχαστεί κιόλας στις επόμενες μέρες, ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με την ΑΕΚ στην κατάμεστη Λεωφόρο, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, η οποία αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο της στο τέλος του αγώνα, ήθελε πολύ τη νίκη, αλλά δεν μπορούσε να την πάρει, με αποτέλεσμα να χάσει κι άλλο την επαφή με την κορυφή. Από την πλευρά της, η Ένωση πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε, βάσει όσων έδειξε στο παιχνίδι.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση, ορμώμενος από τον κόσμο του, ωστόσο η ΑΕΚ ήταν αυτή που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα. Ο Μπαρμπόσα έκανε εκπληκτική ενέργεια στο 8′, έβγαλε τετ-α-τετ τον Βάργκας, ο οποίος αστόχησε από πλεονεκτική θέση, στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ.

Από το 10ο λεπτό και μετά, ο Παναθηναϊκός πήρε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, με την Ένωση να περιορίζεται σε ρόλο κομπάρσου, δίνοντας πολλά μέτρα στο γήπεδο στους “πράσινους” και προσπαθώντας να βγει μπροστά μόνο με αντεπιθέσεις.

Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου, πάντως, δεν αξιοποίησαν την υπεροχή τους στο πρώτο ημίχρονο, καθώς αδυνατούσαν να δημιουργήσουν αξιόλογες τελικές προσπάθειες.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού πραγματοποιήθηκε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Μπεργκ έκανε ένα ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ στο 46′, αλλά ο Μπαρόχα ακούμπησε την μπάλα όσο χρειαζόταν κι αυτή κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του.

Δύο λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ απάντησε στην ευκαιρία του Μπεργκ με τον Κρισάντους. Ο φορ της Ένωσης έπιασε μία κεφαλιά από κοντινή απόσταση, η οποία πέρασε λίγο άουτ.

Ο Παναθηναϊκός είχε ενθουσιασμό στα πρώτα 15 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου και προσπαθούσε να πετύχει κάποιο τέρμα, ωστόσο η είσοδος του Κορδέρο στον αγώνα στη θέση του Βάργκας, έριξε και πάλι τον ρυθμό του αγώνα, καθώς η ΑΕΚ ισορρόπησε το παιχνίδι. Πρόκειται για μία κίνηση “ματ” του Γκουστάβο Πογιέτ, που “μπλόκαρε” τον Παναθηναϊκό.

Οι “πράσινοι” έχασαν μία ευκαιρία στο 70′, με τον Σάντσεθ να πιάνει μία κεφαλιά στην περιοχή της ΑΕΚ, η οποία πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Μπαρόχα. Η απάντηση των “κιτρινόμαυρων” ήρθε στο 79′, με τον Στιλ να αποκρούει εντυπωσιακά τημ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκάλο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες έμοιαζαν συμβιβασμένες με την ισοπαλία και το 0-0 “σφράγισε”, φυσιολογικά, τις προσπάθειές τους.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μαρινάκης, Σάντσεθ, Ταυλαρίδης, Πράνιτς, Λαγός (37 Ατζαγκούν), Ζέκα, Λουντ (46΄Ατζαγκουν), Νίνης (85′ Καλτσάς), Καρέλης, Μπεργκ

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Βάργκας (58΄Κορδέρο), Σιμόες, Γιόχανσον, Μπαρμπόσα (84΄Μπουονανότε), Μάνταλος, Κρισάντους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε