Σάββατο, 20 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Μειώθηκε η ποινή του Πλατινί, αλλά…

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Η ποινή απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο του Μισέλ Πλατινί μειώθηκε από τα έξι στα τέσσερα χρόνια, όπως αποφάσισε το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης (CAS).

Ο πρώην πρόεδρος της UEFA, μάλιστα, καλείται να πληρώσει πλέον πρόστιμο 60.000 ευρώ αντί για 80.000 που του είχε αρχικά επιβληθεί.

Ο Πλατινί είχε τιμωρηθεί αρχικά με οκτώ χρόνια, η ποινή έπεσε στα έξι χρόνια κατόπιν έφεσης και τώρα μειώθηκε στα τέσσερα χρόνια, χωρίς ομώς αυτό να σημαίνει πως η θητεία του στην προεδρία της UEFA δεν τελείωσε πρόωρα. Ο Πλατινί αποτελεί και επίσημα παρελθόν από την προεδρία της UEFA και δεν θα παραστεί με το αξίωμα του στο Euro 2016 που θα πραγματοποιηθεί στα γήπεδα της Γαλλίας.

Ο 60χρονος ήλπιζε πως θα δικαιωθεί, προσφεύγοντας στο CAS, αλλά δεν τα κατάφερε. Θυμίζουμε πως ο Πλατινί είχε τιμωρηθεί λόγω μιας πληρωμής από τον Ζεπ Μπλάτερ το 2011, που αφορούσε υπηρεσίες από το 1998 μέχρι το 2002, με τους δύο άνδρες να μην καταφέρνουν να δικαιολογήσουν αυτή την πληρωμή, με συνέπεια να τιμωρηθούν αμφότεροι.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε