Παρασκευή, 13 Σεπτ.
28oC Αθήνα

Μεντιλίμπαρ: Έχουμε σχηματίσει μια πολύ καλή ομάδα με παίκτες γεμάτους ποιότητα

Μεντιλίμπαρ: Έχουμε σχηματίσει μια πολύ καλή ομάδα με παίκτες γεμάτους ποιότητα
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δήλωσε ότι ο Ολυμπιακός έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφικές κινήσεις του, έχοντας σχηματίσει μία πολύ καλή ομάδα με πολλούς ποιοτικούς παίκτες.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Κυριακή τον Παναιτωλικό (15/09) στο “Γ. Καραϊσκάκης” με στόχο να κάνει το 4/4 στο πρωτάθλημα.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για την αναμέτρηση με τους Αγρινιώτες αλλά και για την ομάδα του, η οποία φαίνεται ότι ολοκλήρωσε τις μεταγραφικές κινήσεις της.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην COSMOTE TV:

Για την προετοιμασία της ομάδας: “Οι παίκτες που έμειναν εδώ και δεν είχαν υποχρεώσεις με τις Εθνικές ομάδες είναι πολύ καλά γιατί είχαν τον χρόνο να ξεκουραστούν και να προπονηθούν πολύ καλά. Την περασμένη εβδομάδα κάναμε τέσσερις προπονήσεις και είχαμε τρεις μέρες ξεκούραση.

Αυτήν την εβδομάδα είχαμε πέντε προπονήσεις και νομίζω πως έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Σε ότι αφορά αυτούς που έπαιξαν στις Εθνικές τους ομάδες έχουμε απ’ όλα. Υπάρχουν παίκτες που έπαιξαν πριν λίγες μέρες και τώρα έχουν ενταχθεί ξανά στην ομάδα μας χωρίς να έχουν χρόνο για ξεκούραση.

Υπάρχουν άλλοι που μπορεί να έπαιξαν νωρίτερα αλλά είχαν μακρινά ταξίδια που επίσης δεν τους άφησαν χρόνο για ξεκούραση. Πρέπει να δούμε πως θα τους βάλουμε όλους ξανά στον ρυθμό της ομάδας, βλέποντας την κάθε περίπτωση ξεχωριστά”.

Για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό: “Έχουμε κάνει τρεις νίκες και θέλουμε να κερδίσουμε και το τέταρτο παιχνίδι, όμως για να γίνει αυτό πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα το ματς. Ο Παναιτωλικός μπορεί να μην έχει το απόλυτο σε νίκες, αλλά έχει παλέψει πολύ σε όλα του τα παιχνίδια μέχρι τώρα.

Σε ένα από αυτά μάλιστα το έκανε παίζοντας με παίκτη λιγότερο από τα πρώτα λεπτά. Δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Είμαι σίγουρος πως θα παλέψουν ξανά με όλες τους τις δυνάμεις. Για να κερδίσουμε θα πρέπει να είμαστε σοβαροί, να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας και να παίξουμε το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα στο δικό τους μισό”.

Για την μεταγραφική «σούμα» του καλοκαιριού: “Νομίζω πως έχουμε σχηματίσει μια πάρα πολύ καλή ομάδα με έναν πολύ ικανοποιητικό αριθμό παικτών. Νομίζω πως δεν χρειαζόμαστε τίποτα άλλο. Έχουμε μια ομάδα πολύ καλή και ολοκληρωμένη και έχουμε παίκτες γεμάτους ποιότητα που μπορούν να μας βοηθήσουν πολύ”.

Για το τι ξεχώρισε στους πέντε της περσινής Κ19 και τους κράτησε στο ρόστερ: “Είδα πολύ μεγάλη ποιότητα. Είναι όλοι τους καλοί παίκτες με πολύ καλή τεχνική και έχουν όλες τις προδιαγραφές για να μπορέσουν να εξελιχθούν ακόμα περισσότερο. Αυτά βλέπω στα παιδιά αυτά και πραγματικά θέλω να τους δώσω ευκαιρίες να μπορέσουν να παίξουν.

Όμως σε μία ομάδα όσο περισσότερους παίκτες έχεις τόσο μειώνονται οι ευκαιρίες που μπορείς να δώσεις στα νέα παιδιά. Αυτό που θέλουμε και για αυτό προσπαθούμε καθημερινά είναι να έχουμε μια ομάδα καλή που θα κερδίζει τα παιχνίδια και στο τέλος και το πρωτάθλημα, όμως ταυτόχρονα να μπορούμε να δίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες στα παιδιά αυτά.

Σίγουρα με τον αριθμό των παιχνιδιών που έχουμε, νομίζω πως θα υπάρχουν ευκαιρίες για όλους. Όλοι θα πάρουν κάποια στιγμή τον χρόνο τους και την ευκαιρία τους”.

Για τα εγκωμιαστικά λόγια που είπαν για αυτόν τις προηγούμενες μέρες οι Ράκιτιτς και Κουκουρέγια: “Ναι μου έχουν πει για τα λόγια που ειπώθηκαν. Πρόκειται για δύο καταπληκτικούς παίκτες και επαγγελματίες με τους οποίους έχω συνεργαστεί. Τους θαυμάζω για την σοβαρότητα και την αξία τους.

Με τον Ράκιτιτς είχαμε στην αρχή μια αντιπαράθεση και έπρεπε να κάτσουμε κάποιες πολύ σοβαρές συζητήσεις για να μπορέσουμε να τα βρούμε και να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε. Ο Κουκουρέγια είναι ένας παίκτης που τον είχα όταν βρέθηκα για πρώτη φορά στην πρώτη κατηγορία με την Έιμπαρ και βοήθησε πολύ την ομάδα, αλλά βοήθησε και αυτός τον εαυτό του με την αξία του.

Με τον Ιβάν ήμασταν έξι μήνες μαζί στην Σεβίλλη και από την στιγμή που καταφέραμε να συνεννοηθούμε υπάρχει τεράστια εκτίμηση του ενός για τον άλλον. Είναι και οι καταπληκτικές προσωπικότητες και του ευχαριστώ για τα καλά τους λόγια”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις