Τρίτη, 6 Αυγ.
33oC Αθήνα

Μίλτος Τεντόγλου: Η ώρα του βασιλιά του μήκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες έφτασε

Μίλτος Τεντόγλου: Η ώρα του βασιλιά του μήκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες έφτασε

Ο Μίλτος Τεντόγλου, ο κορυφαίος άλτης του μήκους στον κόσμο, έχει ραντεβού με την ιστορία το βράδυ της Τρίτης (6/8/2024, 21:15, ΕΡΤ2, LIVE από το newsit.gr). Ο Έλληνας πρωταθλητής θα προσπαθήσει να διατηρηθεί στον θρόνο του στον τελικό του μήκους των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Όλα δείχνουν πως ο Μίλτος Τεντόγλου θα είναι εκείνος που θα φτάσει στην πρώτη θέση στον τελικό του μήκους, στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κι αν το πετύχει θα είναι ο μόνος μετά τον σπουδαίο Αμερικανό, Καρλ Λιούις, που θα υπερασπιστεί το χρυσό του μετάλλιο στο αγώνισμα – ο Λιούις έχει τέσσερα χρυσά 1984-1999.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έδειξε στον προκριματικό πως είναι σε φανταστική κατάσταση (8,35 μ. στο πρώτο άλμα), την ίδια στιγμή, που κανένας από τους αντιπάλους του δε φάνηκε να έχει την ικανότητα να του κόψει την πορεία.

Ο Τεντόγλου, στην περίπτωση που κατακτήσει μετάλλιο, θα είναι μόλις ο 10ος αθλητής στην ιστορία του αγωνίσματος με δύο ολυμπιακά μετάλλια.

Για τον άλτη του Γιώργου Πομάσκι ο αγώνας δεν είναι μόνο η ευκαιρία για το χρυσό μετάλλιο, αλλά για μεγάλη επίδοση, αφού στόχους του είναι να απειλήσει το πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα (8,66 μ.). Ο 26χρονος στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης έκανε δύο φορές 8,65 μ., επίδοση , που όπως δήλωσε και ο ίδιος μπορεί να βελτιώσει αρκεί να βρει καλές συνθήκες στο Παρίσι.

Οι αντίπαλοι του:

Ο τελικός του μήκους θα γίνει σήμερα 6 Αυγούστου – την ίδια ημερομηνία που η Βούλα Πατουλίδου κατέκτησε το χρυσό στη Βαρκελώνη.

Ο Τεντόγλου διατηρεί όλους τους διαθέσιμους τίτλους, ενώ από το 2021 μέχρι σήμερα έχει αναδειχθεί νικητής σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις με εξαίρεση το παγκόσμιο του Όρεγκον, όπου ήταν δεύτερος.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις