Τετάρτη, 7 Αυγ.
30oC Αθήνα

Μίλτος Τεντόγλου: Τα social media παραμιλούν για τον χρυσό Ολυμπιονίκη του μήκους – «Τόσο κουλ σαν να κέρδισε σε μαθητικούς αγώνες»

Μίλτος Τεντόγλου: Τα social media παραμιλούν για τον χρυσό Ολυμπιονίκη του μήκους – «Τόσο κουλ σαν να κέρδισε σε μαθητικούς αγώνες»
Φωτογραφία: Eurokinissi

Η κορυφη ήταν και είναι δική του! Ο Μίλτος Τεντόγλου στέφθηκε «χρυσός» Ολυμπιονίκης το βράδυ της Τρίτης (06.08.2024) στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, διατηρώντας τον τίτλο που κατέκτησε τρία χρόνια πριν στο Τόκιο.

Με επίδοση 8 μέτρα και 48 εκατοστά στη δεύτερη προσπάθειά του, ο 25χρονος Μίλτος Τεντόγλου έγραψε Ιστορία στο «Stade de France» όντας ο δεύτερος που κατακτά διαδοχικά χρυσά μετάλλια στο άλμα εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τον θρυλικό Καρλ Λιούις ο οποίος είχε τέσσερα συνεχόμενα από το 1984 έως το 1996.

Παράλληλα, ο Μίλτος γίνεται ο πρώτος Έλληνας αθλητής του στίβου που κατακτά συνεχόμενα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και ο πρώτος γενικότερα στον 21ο αιώνα, αφού προηγήθκε ο αρσιβαρίστας Πύρρος Δήμας, με τρία χρυσά από το 1992 έως το 2000.

Η Ελλάδα πανηγυρίζει το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες και το 7ο συνολικά (1 ασημένιο – 5 χάλκινα) καταγράφοντας την 5η καλύτερη συγκομιδή της στα χρονικά, μετά την Αθήνα 2004 (16), το Σίδνεϊ 2000 (8), την Ατλάντα 1996 (13) και φυσικά τους πρώτους συγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 με 47 μετάλλια.

Θρίαμβος φυσικά επικρατεί και στα social media με το όνομα του Μίλτου Τεντόγλου να τρεντάρει στην πλατφόρμα Χ.

«Ο Τεντόγλου όχι απλά παίρνει το 2ο χρυσό του στους Ολυμπιακούς, αλλά είναι μόλις ο 2ος που το πετυχαίνει.

Δεν ξέρω αν μπορούμε να συλλάβουμε το μέγεθος αυτού του αθλητή που είναι από τους κορυφαίους που έχει γεννήσει ποτέ αυτή η χώρα.

Το όνομά του γράφτηκε στην ιστορία», γράφει ένας χρήστης.

«”Ελπίζω να σας έκανα έστω και λίγο υπερήφανους, έστω και λίγο να χαμογελάσατε, και συνεχίζουμε και καλή επιτυχία και στα υπόλοιπα παιδιά.” Τι να του πεις αυτού του παιδιού…Μία κατηγορία μόνος του. Το Χρυσό είναι λίγο», γράφει ένας άλλος.

«Τον Τεντόγλου δεν τον συμπαθούμε μόνο επειδή είναι εξαιρετικός αθλητής και γιατί είναι τυπάρα που προσφέρει ατάκες και γέλιο.

Μιλάει για εμάς, μιλάει σε εμάς γιατί είναι ένας από εμάς.

Πρώτα τον συμπαθούμε γιατί είναι σπουδαίος άνθρωπος», σημειώνει ένας τρίτος.

«Πάλι σας γλέντησε το είδωλο…!!! Μπράβο ρε Μίλτο ψυχάρα, σ’ ευχαριστούμε», γράφει ένας άλλος. 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις