Από την πλευρά του, ο υφυπουργός προειδοποίησε πως θα υπάρξουν συνέπειες σε περίπτωση που συμβεί το παραμικρό στη Λεωφόρο.
“Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς του παλαιμάχους που μου ανακάλεσαν μνήμες της παιδικής μου ηλικίας. Ήταν οι παιδικοί ήρωες της δικής μου γενιάς, είτε ανήκαν στην ομάδα μας είτε όχι. Λάμπρυναν το ελληνικό ποδόσφαιρο με το ήθος, την ανταγωνιστικότητα και το ταλέντο τους. Τους λατρέψαμε και τους αγαπήσαμε από καρδιάς και συνεχίζουμε να τους εκτιμάμε και σήμερα. Οι άνθρωποι αυτοί είναι φίλοι, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι οπαδοί σκοτώνονται μεταξύ τους.
Ελπίζω τα νέα παιδιά να είναι στην ευτυχή θέση που βρίσκομαι εγώ σήμερα και να θυμούνται τους ποδοσφαιριστές όπως τους θυμήθηκα εγώ. Ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μόνο θετικά. Ας μην αμαυρώνουμε λοιπόν τους αγώνες με μισαλλοδοξία. Ας κρατάμε αυτές τις μαγικές στιγμές που ζούμε στα γήπεδα και να είναι όλοι σίγουροι πως αν ακολουθήσουμε όσα τους λέμε σήμερα, θα θυμούνται τα νεανικά τους χρόνια πολύ καλύτερα από το να βιαιοπραγούν στα γήπεδα και να εντάσσονται σε έναν αγώνα αλληλοεξόντωσης”, δήλωσε αρχικά ο Κοντονής και συνέχισε:
“Ο νόμος έχει αυστηροποιηθεί τόσο προς τις ΠΑΕ, όσο και προς τους φιλάθλους. Καλώ τους νεαρούς φιλάθλους να μην παρεκκλίνουν του νόμου, γιατί μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί να έχει συνέπειες για την υπόλοιπή τους ζωή. Κι αυτό το λέω με όλη την αγάπη για έναν νέο άνθρωπο που βγαίνει στη ζωή. Είναι ένας μεγάλος αγώνας ανάμεσα σε δύο σπουδαίες ομάδες. Εύχομαι να χαρούν όλοι οι φίλαθλοι. Τίποτα πέρα από αυτό. Αν μείνουμε σε αυτό θα αποκατασταθεί σιγά-σιγά το νόημα του αθλητισμού. Πολιτευόμαστε με βάση το κοινό συμφέρον και την κοινή λογική. Δεν πορευόμαστε από οπαδικές προτιμήσεις”.
Τέλος, για τα μέτρα ασφαλείας στα γήπεδα πρόσθεσε: “Υπήρχε μια σύσκεψη για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και την κάρτα φιλάθλου, προκειμένου να εφαρμοστεί σε απόλυτο επίπεδο. Χρειάζεται καθημερινή αξιολόγηση στην εφαρμογή και όπου υπάρχουν δυσλειτουργίες επεμβαίνουμε για να αποκαθιστούμε την τάξη”.
Ο Σάββας Θεοδωρίδης, από πλευράς Ολυμπιακού, τόνισε: “Θέλουμε να γίνει ένα παιχνίδι χωρίς έκτροπα. Εμείς έχουμε απευθύνει πρόσκληση στους παλαίμαχους του Παναθηναϊκού για τον δεύτερο γύρο. Θα προσπαθήσω να γίνει μεγάλη γιορτή εκείνη τη μέρα. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να αναβαθμιστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς πάντα τα είχαμε καλά και όταν χάναμε πήγαινε ο ένας να συγχαρεί τον άλλο. Αυτά δεν γίνονται σήμερα. Μπάλα είναι, δεν μπορείς να κερδίζεις συνέχεια. Υπάρχει αυτό το μένος, βέβαια, μεταξύ των οπαδών. Αυτό που κάναμε σήμερα ήταν ό,τι καλύτερο και θα συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο”.
Ο Αριστείδης Καμάρας, από πλευράς Παναθηναϊκού, πρόσθεσε: “Έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό. Υπάρχει απόφαση του συμβουλίου των παλαιμάχων, αλλά το γήπεδο του Παναθηναϊκού δεν προσφέρει τη δυνατότητα του Γ. Καραϊσκάκης. Ο υφυπουργός έδειξε πόσο θέλει να αποκατασταθεί η ηθική τάξη. Αυτό το έδειξε και με το νομοσχέδιο, αλλά και με την αυστηροποίηση των ποινών και την αποφασιστικότητα για να λύσει τα προβλήματα. Δεν μπορούσαν να λείψουν οι παλαίμαχοι από αυτό το προσκλητήριο. Ο αγώνας περιορίζεται στο γήπεδο, ό,τι γίνεται από εκεί και πέρα πλήττει τις ομάδες κατά τον ίδιο τρόπο. Και οι δύο ομάδες έχουν πληγεί από τους ίδιους τους φιλάθλους τους. Όλοι πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια για το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου και πρέπει να δώσουμε μια άλλη αίσθηση σε αυτό το χώρο. Να δείξουμε αξίες που δικαίως οι παλαίμαχοι υπερηφανεύονται πως έζησαν. Το ποδόσφαιρο, δυστυχώς, έχει ανάγκη από μεγάλες και βαθιές τομές που νομίζω πως έχουν αρχίσει. Δεν γίνονται όλα μονοκονδυλιά, υπάρχουν έρευνες και χρειάζεται εφαρμογή των νόμων και απονομή της δικαιοσύνης”.
Τέλος, ο Κώστας Πολυχρονίου αναφέρθηκε σε μία ιστορία από το 1966: “Το 1966, με τον Μπούκοβι, όταν σε μια φάση ο Μίμης Δομάζος με χτύπησε στο γόνατο και του ανταπέδωσα με γροθιά. Μας είδε ο Ελβετός διαιτητής, μας απέβαλε, αλλά ο Μπούκοβι είπε στον διαιτητή πως εμείς με τον Μίμη ήμασταν σαν αδέρφια και μας έβαλε πάλι μέσα στο ματς”.