Παρασκευή, 18 Οκτ.
16oC Αθήνα

Μήνυμα Γκουαρντιόλα στους φίλους της Εθνικής Αγγλίας: «Στηρίξτε άνευ όρων τον Τούχελ, δεν αποφασίζουμε πού θα γεννηθούμε»

Μήνυμα Γκουαρντιόλα στους φίλους της Εθνικής Αγγλίας: «Στηρίξτε άνευ όρων τον Τούχελ, δεν αποφασίζουμε πού θα γεννηθούμε»

Οι φίλοι της Εθνικής Αγγλίας δεν είδαν με καλό μάτι την πρόσληψη του Γερμανού, Τόμας Τούχελ, για προπονητή των “τριών λιονταριών”. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα, όμως, έκανε δήλωση στήριξης προς τον συνάδελφό του.

Για την απόφαση της Εθνικής Αγγλίας να προσλάβει τον Τόμας Τούχελ και τον σάλο που έχει ξεσπάσει στο Νησί, μίλησε ο Πεπ Γκουαρδιόλα, στηρίζοντας τον Γερμανό προπονητή των “τριών λιονταριών”.

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι κάλεσε τους φιλάθλους να στηρίξουν άνευ όρων τον Γερμανό προπονητή, ανεξάρτητα από την εθνικότητα του.

Θυμίζουμε ότι ο Τόμας Τούχελ είναι ο πρώτος Γερμανός που θα καθίσει στον πάγκο της εθνικής Αγγλίας και μόλις ο τρίτος ξένος μετά τον αείμνηστο Σουηδό Σβεν-Γκόραν Έρικσον και τον Ιταλό Φάμπιο Καπέλο.

«Δεν αποφασίζουμε πού θα γεννηθούμε. Η μαμά και ο μπαμπάς το αποφασίζουν και εννέα μήνες αργότερα είμαστε εδώ. Δεν αποφάσισα να είμαι Καταλανός, εσύ δεν αποφασίζεις να είσαι Άγγλος», είπε ο Γκουαρδιόλα στους δημοσιογράφους πριν από την αναμέτρηση (20/10) της Σίτι με τη Γουλβς στην Premier League.

«Η ομοσπονδία αποφάσισε να πάει σε έναν ξένο προπονητή με σπουδαίο ρεκόρ. Η άποψή μου είναι ότι θα τον υποστήριζα άνευ όρων. Αν κερδίσει θα τον επαινέσουν και αν χάσει θα δεχτεί κριτική. Αλλά δεν έχει σημασία η εθνικότητα του. Ξέρω ότι είμαστε περήφανοι για το από πού είμαστε, αλλά ο κόσμος είναι τόσο μεγάλος. Πρέπει να είσαι ανοιχτόμυαλος. Ήρθα εδώ για να μάθω από σένα», πρόσθεσε ο 53χρονος Καταλανός σήμερα (18/10) σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Ισπανός είπε ότι ήλπιζε να γίνει προπονητής μιας εθνικής ομάδας μια μέρα, αλλά όταν ρωτήθηκε αν είχε προσεγγιστεί από την FA, απάντησε: «Ο Τόμας Τούχελ είναι ο προπονητής, ξεχάστε το. Είμαι ο προπονητής της Μάντσεσετρ Σίτι, ξεχάστε το. Τα υπόλοιπα δεν είναι σημαντικά», συμπλήρωσε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις