Πέμπτη, 17 Οκτ.
21oC Αθήνα

Μουντιάλ 2026: Στις 13 Δεκεμβρίου η κλήρωση των προκριματικών, μαθαίνει αντιπάλους η Εθνική Ελλάδας

Μουντιάλ 2026: Στις 13 Δεκεμβρίου η κλήρωση των προκριματικών, μαθαίνει αντιπάλους η Εθνική Ελλάδας

Η Εθνική Ελλάδας θα μαθαίνει τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει, στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026, με την κλήρωση να είναι προγραμματισμένη για τις 13 Δεκεμβρίου.

Η Εθνική Ελλάδας μετά από την ξέφρενη πορεία της στο Nations League, σταδιακά επικεντρώνεται και στον μεγάλο της στόχο, που δεν είναι άλλος από το Μουντιάλ του 2026.

Η «γαλανόλευκη» η οποία έχει να πάει σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 2014 και τα γήπεδα της Βραζιλίας, θα μάθει στις 13 Δεκεμβρίου τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει στα προκριματικά.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα τοποθετηθεί στο Β’ γκρουπ δυναμικότητας, με μια ενδεχόμενη 1η θέση στο Nations League να της δίνει μία επιπλέον πιθανότατα για να βρεθεί στην τελική φάση του κορυφαίου ποδοσφαιρικού ραντεβού του πλανήτη.

Τα παιχνίδια των προκριματικών του Μουντιάλ θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2025 και θα ολοκληρωθούν τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, ενώ τα playoffs θα διεξαχθούν από τις 26 έως 31 Μαρτίου 2026.

Οι αγώνες της τελικής φάσης θα γίνουν σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά, με τη διοργάνωση να ξεκινά στις 11 Ιουνίου και να ολοκληρώνεται στις 19 Ιουλίου 2026.

Το σύστημα των προκριματικών

Οι 54 χώρες της UEFA (χωρίς να υπολογίζεται η Ρωσία) θα χωριστούν σε 12 γκρουπ των τεσσάρων ή των πέντε ομάδων, με το νικητή του κάθε ομίλου να παίρνει απευθείας το «εισιτήριο» για τους τελικούς της διοργάνωσης.

Οι δεύτεροι κάθε ομίλου θα παίξουν στα playoffs, μαζί με τις τέσσερις καλύτερους πρώτους του Nations League (μία θέση διεκδικεί και η Ελλάδα), που θα είναι εκτός της πρώτης δυάδας των προκριματικών.

Οι 16 ομάδες των playoffs θα χωριστούν σε τέσσερα μονοπάτια με μονά νοκ άουτ παιχνίδια, ημιτελικά και τελικό, με τους τέσσερις νικητές να προκρίνονται στην καταληκτική φάση του επερχόμενου Μουντιάλ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις