Site icon NewsIT

Μουντιάλ 2014: Αντίστροφη μέτρηση για τη “μάχη” της Εθνικής με την Κόστα Ρίκα – Τα πλάνα του Σάντος

28.06.2014 | 23:59
Μουντιάλ 2014: Αντίστροφη μέτρηση για τη “μάχη” της Εθνικής με την Κόστα Ρίκα  – Τα πλάνα του Σάντος

Πριν από σχεδόν δέκα χρόνια, μια ομάδα “τρελών” Ελλήνων πήγε στην Πορτογαλία και έριξε την ηχηρότερη “σφαλιάρα” στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, κατακτώντας το Euro του 2004.

Στις 29 Ιουνίου όμως, 21 διαφορετικοί παίκτες και δυο… τροπαιούχοι (Κατσουράνης, Καραγκούνης) είναι έτοιμοι να μας προσφέρουν νέες συγκινήσεις, νέες γλυκές αναμνήσεις. Να μας κάνουν για μια ακόμη φορά να… βραχνιάσουμε και να βγούμε στους δρόμους.

Η αναμέτρηση με την Κόστα Ρίκα για τους “16” του Μουντιάλ -σίγουρα- δεν έχει το ίδιο… βάρος με την κατάκτηση ενός Euro, αλλά το ότι η Γαλανόλευκη βρίσκεται ένα βήμα πριν τις 8 καλύτερες ομάδες στον κόσμο,  είναι κάτι που έχει την δική του τεράστια σημασία.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος πέρασε από πολλά κύματα. Αυτά της ήττας και της έντονης κριτικής που ακολούθησαν του ματς με την Κολομβία (ακόμα και με το επεισόδιο μεταξύ Μανιάτη-Τζαβέλλα), της ισοπαλίας με την Ιαπωνία, αλλά και της μεγάλης νίκης επί της Ακτής Ελεφαντοστού, η οποία μας έβγαλε μετά από χρόνια στους δρόμους.

Ο κυριακάτικος αντίπαλος είναι πολύ καλή ομάδα, προκρίθηκε από ένα δύσκολο όμιλο, αλλά δεν αποτελεί φόβητρο

Η αναμέτρηση με τους Κοσταρικανούς διαφέρει από αυτή με τους Ιβοριανούς, αλλά στο σημείο που έφτασε η Εθνική, τα πάντα μπορούν να συμβούν. Ο κυριακάτικος αντίπαλος μας είναι πολύ καλή ομάδα, προκρίθηκε από ένα δύσκολο όμιλο, αλλά δεν αποτελεί φόβητρο. Οι διεθνείς έχουν δείξει πως όταν “σφίγγουν τα γάλατα”, μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Την ομάδα αυτή αγαπάμε να την κρίνουμε σκληρά, όταν μας δίνει το δικαίωμα με την απόδοση της, αλλά την γουστάρουμε ακόμα περισσότερο όταν μας “κλείνει το στόμα” με τον τσαμπουκά και το ποδοσφαιρικό θράσος που μπορεί να βγάλει.

Η ποδοσφαιρική… Ιθάκη άλλωστε βρίσκεται ακόμα μακρυά, μπροστά υπάρχουν πολλά μεγαθήρια, αλλά μόνο και μόνο η σκέψη πως αυτή η ομάδα μπορεί να γεννήσει ξανά… τον εφιάλτη στις αντίπαλες ομάδες (μα πως γίνεται να χάσουμε από την Εθνική Ελλάδας με το αντιποδόσφαιρο), είναι ένας λόγος για να μας κάνει να χαμογελάμε… πονηρά!

Τα πλάνα του Σάντος

Οι διεθνείς δηλώνουν πανέτοιμοι για την αναμέτρηση με την Κόστα Ρίκα, με τον Φερνάντο Σάντος να προσπαθεί να βρει την ιδανικότερη ενδεκάδα.

Όλα δείχνουν πως ο Πορτογάλος τεχνικός θα χρησιμοποιήσει τον Ορέστη Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, που είναι έτοιμος, μετά το πρόβλημα που αντιμετώπισε στη μέση, στην αναμέτρηση με την Ακτή Ελεφαντοστού.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Κώστας Κατσουράνης θα βρίσκεται στον πάγκο στο κυριακάτικο παιχνίδι με τους Κοσταρικανούς και θα προτιμηθεί στη θέση του ο Γιώργος Καραγκούνης, ενώ ο Ανδρέας Σάμαρης θα πάρει τη θέση του τραυματία, Κονέ.

Ο Κώστας Κατσουράνης θα βρίσκεται στον πάγκο στο κυριακάτικο παιχνίδι με τους Κοσταρικανούς

Οι υπόλοιποι παίκτες θα είναι οι ίδιοι με αυτούς που χρησιμοποιήθηκαν κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού. Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος και Μανωλάς θα είναι η τετράδα στην άμυνα, ενώ μπροστά τους, στον χώρο του κέντρου θα βρεθούν οι Μανιάτης, Σάμαρης και Κατσουράνης. Όσον αφορά τους παίκτες που θα έχουν το… πρώτο λόγο για να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, Χριστοδουλόπουλος (αριστερά) και Σαλπιγγίδης (δεξιά) θα πλαισιώσουν τον Σαμαρά, που θα βρεθεί στην κορυφή της επίθεσης

Διαβάστε ακόμα…

Mundial 2014: To Bloomberg θεωρεί σίγουρη τη νίκη της Ελλάδας επί της Κόστα Ρίκα

Μουντιάλ 2014 – Μανωλάς: Είμαστε πανέτοιμοι, πάμε για την πρόκριση (VIDEO)

Μουντιάλ 2014: Οι… αριθμοί της FIFA για την Εθνική

Μουντιάλ 2014: Λατρεία για την Εθνική στο Αρακαζού

Στους καλύτερους νέους του Μουντιάλ ο Μανωλάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version