Παρασκευή, 6 Σεπτ.
33oC Αθήνα

Μουντιάλ τα Χριστούγεννα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο παγκόσμιος σύνδεσμος ποδοσφαιριστών απεύθυνε έκκληση προς την FIFA για να διεξαχθεί το Μουντιάλ στο Κατάρ, χειμώνα όχι καλοκαίρι και είναι πολύ πιθανό το αίτημα τους να γίνει δεκτό.
“Δεν είναι υπεύθυνο σε μία χώρα, όπου η μέση θερμοκρασία τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο είναι 41 βαθμοί Κελσίου, ενώ στο μέσο της ημέρας φτάνει στους 50, και πάνω απ’ όλα με τόση υγρασία, να παίξουμε ποδόσφαιρο. Οι τουρίστες λαμβάνουν οδηγίες να μην ταξιδέψουν στο Κατάρ στη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ οι γηγενείς φεύγουν για άλλους προορισμούς. Οπότε, οι συνθήκες το καλοκαίρι στο Κατάρ δεν είναι αυτές που πρέπει για ένα Μουντιάλ, αλλά και για τους φιλάθλους”, ανέφερε ο Τιζ Τούμερς, τεχνικός διευθυντής της FIFpro.

Ο ίδιος επιπλέον, και από τη στιγμή που εκπροσωπεί τους παίκτες παγκοσμίως, άρα τους πραγματικούς πρωταγωνιστές μίας τέτοιας διοργάνωσης, ανέφερε επιπλέον: “Χρόνος πρέπει να βρεθεί, ακόμη κι αν αρκετές είναι οι χώρες που έχουν διακοπή στη διάρκεια του χειμώνα. Στην Ευρώπη, τα ανταγωνιστικά παιχνίδια θα πρέπει να γίνουν τον Αύγουστο και στο δεύτερο μισό, το Μάιο ή στο πρώτο μισό του Ιουνίου. Στο κάτω κάτω, αν δείτε τι συνέβη το τελευταίο Σαββατοκύριακο με τη βαριά χιονόπτωση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μπορείτε να αντιληφθείτε την πρότασή μας ως πλεονέκτημα. Και ίσως, οι παίκτες να είναι πιο φορμαρισμένοι αυτή την περίοδο, απ’ ότι ήταν το τελευταίο καλοκαίρι στο Μουντιάλ της Αφρικής”.

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, το 2022 θα υπάρξει και το παρθενικό Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί χειμώνα κι όχι καλοκαίρι. Μετά τη στάση των ποδοσφαιριστών, μοιάζει απίθανο να μην γίνει η αλλαγή.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε