Τετάρτη, 4 Σεπτ.
32oC Αθήνα

Μπαφές: «Θα σου πει ο Φουρνιέ θέλω να έρθω και θα πεις όχι;»

Μπαφές: «Θα σου πει ο Φουρνιέ θέλω να έρθω και θα πεις όχι;»

Ο Αθλητικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Μπαφές, μίλησε για τη μεγάλη βραδιά (06/09) αφιερωμένη στον Γιώργο Πρίντεζη στο ΣΕΦ, αλλά και για τη μεταγραφή του Εβάν Φουρνιέ.

Ο Χρήστος Μπαφές «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio και αναφέρθηκε στη μεγάλη βραδιά που ετοιμάζει η ΚΑΕ Ολυμπιακός στον Γιώργο Πρίντεζη, αλλά και στο μεταγραφικό μπαμ του καλοκαιριού που ακούει στο όνομα Εβάν Φουρνιέ. 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τη μεγάλη βραδιά αφιερωμένη στον Γιώργο Πρίντεζη: «Πάμε για το δεύτερο… όσκαρ. Νομίζω ότι θα είναι μια γιορτή αντάξια και της προσφοράς και της ιστορία του Γιώργου Πρίντεζη στον Ολυμπιακό. Αντάξια της περσινής γιορτής που είχαμε για τον Βασίλη Σπανούλη. Για εμάς οι συγκεκριμένες βραδιές, και η περσινή και η φετινή, είναι τόσο σημαντικές όσο οι κατακτήσεις των τίτλων. Θεωρούμε ότι πρέπει και οφείλουμε να τιμούμε την ιστορία της ομάδας.

Οι συγκεκριμένοι δύο έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στο να “γραφτούν” οι πιο χρυσές σελίδες στην ιστορία του Ολυμπιακού. Είναι σημαντικό ότι είναι το πρώτο παιχνίδι της σεζόν αυτό της Παρασκευής, μιας σεζόν που είναι ξεχωριστή από μόνη της, γιατί συμπληρώνονται τα 10 χρόνια του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος στην Ευρώπη, αυτό δε νομίζω ότι μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας. Είναι η ομάδα με τα περισσότερα αθλήματα και με τίτλους ευρωπαϊκούς στα περισσότερα από αυτά. Και ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιώργος Πρίντεζης δεν είναι απλά οι “σημαίες” του μπασκετικού Ολυμπιακού, αλλά δύο “σημαίες” του συλλόγου Ολυμπιακού σε όλα τα σπορ και θα μείνουν για πάντα στη μνήμη των φιλάθλων μας.

Νομίζω ότι η βραδιά θα είναι πολύ συγκινητική. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει για τον Γιώργο. Ότι θα ζήσουμε μια μοναδική βραδιά στο κατάμεστο ΣΕΦ».

Για τον Γιώργο Πρίντεζη: «Η πορεία του Γιώργου και εντός και εκτός γηπέδων είναι παράδειγμα που πρέπει να ακολουθούν όλοι οι νεαροί αθλητές, όλα τα νέα παιδιά σε όλα τα σπορ. Ο ελληνικός αθλητισμός έχει ανάγκη από περισσότερους… Πριντεζήδες. Ο Γιώργος είναι παράδειγμα και δεν είναι τυχαίο ότι είναι αγαπητός σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους».

Για την καλύτερη στιγμή του Πρίντεζη στον Ολυμπιακό: «Το πεταχτάρι στη Κωνσταντινούπολη. Είναι η φωτογραφία της ζωής μας και δε θα αλλάξει αυτό ποτέ. Είναι η πάσα του Σπανούλη, το comeback, απέναντι σε μια ομάδα που αν παίξουμε 20 φορές τις 19 θα χάσουμε, είναι όλη η φάση. Αυτή η φάση ήταν και θα μείνει για πάντα στην ιστορία. Ήταν αυτή και το τρίποντο του Σπανούλη στο ΟΑΚΑ. Αυτές οι δύο φάσεις θα συνοδεύουν για πάντα τον μπασκετικό Ολυμπιακό, αλλά και τον Ολυμπιακό γενικά».

Για το αν ο οργανισμός του Ολυμπιακού αντικατοπτρίζεται στο πρόσωπο του Πρίντεζη: «Ο Γιώργος είναι ένα ταπεινό παιδί, χαμογελαστό. Είναι ένας άνθρωπος που προσπάθησε πολύ για να πετύχει και ο Ολυμπιακός σαν σύλλογος αυτό βγάζει. Εκφράζει την προσπάθεια, τη “μάχη”, τον μόχθο, την καθημερινότητα. Είναι ομάδα του λαού, του λιμανιού, έτσι δημιουργήθηκε, έτσι μπήκαν οι βάσεις της ομάδας. Ο Γιώργος είναι ο εκφραστής αυτής της φιλοσοφίας, γιατί προσπάθησε πάρα πολύ, ένιωσε απόρριψη πολλές φορές, όμως δεν τα παράτησε και τα κατάφερε».

Για το αν ήθελε ο Πρίντεζης να κλείσει την καριέρα του με έναν ευρωπαϊκό τίτλο: «Προφανώς, αλλά έκλεισε σηκώνοντας το πρωτάθλημα, που ήταν σημαντικό στην επιστροφή του Ολυμπιακού στην Α1 με όσα είχαν γίνει. Ίσως, όμως, ναι, ο τίτλος θα ήταν σαν να βλέπουμε μια ταινία του Χόλιγουντ.

Αυτό που έγινε στο Βελιγράδι με τον Ολυμπιακό να παίζει στο μικρό τελικό ενώ είχε αποκλειστεί και 13-14 χιλιάδες Ολυμπιακοί να μη σταματούν να τραγουδούν για να πουν “αντίο” στον Γιώργο, νομίζω αυτό θα ήταν μια ονειρική αυλαία στην καριέρα του κάθε αθλητή, αυτό το χειροκρότημα.

Ο Γιώργος ήταν ένας καλλιτέχνης στο παρκέ, ένας αρτίστας και νομίζω αυτός ήταν ο ιδανικός επίλογος σε αυτήν την τεράστια καριέρα».

Για τα κόκκινα καθίσματα στο ΣΕΦ: «Θα μπουν στις μισές εξέδρες. Σιγά-σιγά θα τα τοποθετήσουμε στις μισές εξέδρες. Όλα αυτά γίνονται με έξοδα του Ολυμπιακού χωρίς ο Ολυμπιακός να έχει κάτι από το ΣΕΦ. Απλά σεβόμενοι τους φιλάθλους μας προσπαθούμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε όσο μάς επιτρέπεται και σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΣΕΦ.

Από την τσέπη των προέδρων μας. Σε ένα γήπεδο που δεν είναι του Ολυμπιακού, δεν ανήκει στον Ολυμπιακό, ξοδεύονται χρήματα μόνο και μόνο γιατί ο κόσμος του Ολυμπιακού αξίζει το καλύτερο και προσπαθούμε να δημιουργούμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Θα γίνουν κι άλλα πράγματα, πολλά πράγματα. Κάθε χρόνο γίνονται πράγματα στο ΣΕΦ και θεωρούμε ότι αν δεν υπήρχε ο Ολυμπιακός και η ιδιωτική πρωτοβουλία η δικιά μας να γίνονται πράγματα στο ΣΕΦ, θα ήταν σε τραγική κατάσταση».

Για τη μεταγραφή Εβάν Φουρνιέ και αν κράτησαν το καλύτερο για το τέλος: «Δεν υπάρχει ποτέ τέλος σε μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό. Δε μπορείς να πεις ποτέ “τέλος”. Δηλαδή θα εμφανιστεί ένας παίκτης να σου πει “θέλω να έρθω” και θα είναι οι ιδανικές συνθήκες και θα του πει “Όχι, γιατί τελειώσαμε”;

Σε αυτές τις ομάδες στον επαγγελματικό αθλητισμό δεν υπάρχει τέλος. Δημιουργήθηκαν οι συνθήκες, υπήρξε υπομονή, υπήρξαν σωστές κινήσεις, έγιναν όπως έπρεπε και όλοι μαζί πανηγυρίσαμε μια σπουδαία μεταγραφή, μία από τις σπουδαιότερες φέτος το καλοκαίρι στην Ευρώπη.

Οι πρόεδροι έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι όταν είναι για το καλό της ομάδας δε διστάζουν να κάνουν αυτό που πρέπει, Το έδειξαν και πέρσι μέσα στη χρονιά, το έδειξαν και φέτος και το δείχνουν και κάθε καλοκαίρι. Αυτή είναι η μεγάλη περιούσια του Ολυμπιακού, αυτοί οι δύο που είναι στο “τιμόνι” της ομάδας, ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Εδώ και δεκαετίες ξοδεύουν χρόνο από τις οικογένειες τους, τις επιχειρήσεις τους και χρήμα σε ένα “πηγάδι χωρίς πάτο” για τη μεγάλη τους αγάπη, τον Ολυμπιακό».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις