Τρίτη, 29 Οκτ.
18oC Αθήνα

Μπάγερν Μονάχου – Μάντσεστερ Σίτι 1-1 στα προημιτελικά του Champions League

Μπάγερν Μονάχου – Μάντσεστερ Σίτι 1-1 στα προημιτελικά του Champions League
Reuters

Η Μάντσεστερ Σίτι έφερε 1-1 στην έδρα της Μπάγερν Μονάχου και με… προίκα το 3-0 της Αγγλίας προκρίθηκε για τρίτη σερί χρονιά στα ημιτελικά του Champions League. Για δεύτερη σερί σεζόν θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης για μια θέση στον τελικό της διοργάνωσης. Έφτασε τα 48 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις ο Χάαλαντ, μετά και το νέο λάθος του Ουπαμπεκανό.

Έχοντας από τα πρώτα λεπτά του προημιτελικού του Champions League την κατοχή της μπάλας, η Μπάγερν Μονάχου κέρδισε μέτρα προς τα καρέ της Μάντσεστερ Σίτι και μέσα τέσσερα λεπτά έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες με τον Σανέ. Στο 17′ ο παίκτης των Βαυαρών αστόχησε σε τετ-α-τετ και στο 21′ ανάγκασε τον Έντερσον να κάνει μεγάλη επέμβαση, με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Η Μπάγερν Μονάχου έφτασε μέχρι και 61% το ποσοστό κατοχής της μπάλας, αλλά η Μάντσεστερ Σίτι ήταν αυτή που έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 37′. Ο Γκιουντογκάν έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Ουπαμπεκανό βρήκε τη μπάλα με το χέρι, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, αλλά ο Χάαλαντ αστόχησε, στέλνοντας την μπάλα να περάσει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια σημαντική στιγμή για τους γηπεδύχους στο 45+1. Από γύρισμα του Μουσιάλα και με τον Έντερσον εξουδετερωμένο, πρώτα ο Τσούπο-Μοτίνγκ και μετά ο Σανέ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, αφού η μπάλα σταμάτησε στα σώματα των παικτών της Σίτι.

Η Μπάγερν Μονάχου ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο, αναγκάζοντας την Μάντσεστερ Σίτι να κλειστεί στα μετόπισθεν και να ψάξει αντεπιθέσεις. Στο 57′ ήταν η φάση που έκρινε τον αγώνα. Ο Κομάν μπήκε στην αντίπαλη περιοχή από τα δεξιά, έβγαλε την μπαλιά και ο Έντερσον έδιωξε “άτσαλα”. Στην αντεπίθεση που έγινε όμως, ο Ντε Μπρόινε βρήκε τον Χάαλαντ, ο Ουπαμπεκανό γλίστρησε και ο Νορβηγός σκόραρε, κάνοντας το 0-1.

Οι γηπεδούχοι είδαν πως η πρόκριση είχε χαθεί από τα χέρια τους, αλλά προσπάθησαν να μην χάσουν εντός έδρας. Ο Τελ πέτυχε γκολ στο 76′, αλλά ο Κομάν υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, στην αρχή της φάσης. Τελικά, το τελικό 1-1 έγινε στο 83′. Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι μετά από onfield review, για χέρι του Ακάντζι και ο Κίμιχ εκτέλεσε εύστοχα από τη… λευκή βούλα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις